روسیه اعلام کرد که صبح امروز دو پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد و دو قایق بدون سرنشین را نیز منهدم کرد.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، روسیه اعلام کرد که صبح امروز  دو پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد و دو قایق بدون سرنشین را نیز منهدم کرد.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که امروز صبح -شنبه- دو پهپاد اوکراینی را بر فراز منطقه «بیلگورود» جنوب غرب روسیه سرنگون کرد.

در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است که صبح امروز یک حمله هوایی اوکراین با استفاده از دو پهپاد بر فراز منطقه بیلگورود خنثی شد.

  این در حالی است که سامانه های دفاعی روسیه روز جمعه سه پهپاد اوکراینی را بر فراز منطقه بیلگورود سرنگون کرده بودند.

وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد که  دو قایق بدون سرنشین اوکراین را که قصد داشتند  پل کریمه را هدف قرار دهند را منهدم کرده است.       

از جهتی دیگر، یک مقام ارشد اوکراین روز جمعه گفت که حملات پهپادی به داخل خاک روسیه افزایش خواهد یافت.

میخایلو پودولیاک، مشاور رئیس‌جمهوری اوکراین افزود حملات اخیر نشان داد که جنگ در اوکراین به تدریج به داخل خاک روسیه منتقل می‌شود. مشاور ولودیمیر زلنسکی همچنین انجام هرگونه مذاکره صلح را فعلا منتفی دانست. 

وی افزود که مذاکره صلح با مسکو در شرایط کنونی به معنای «تسلیم» اوکراین و کشورهای دموکراتیکی است که از کی‌یف حمایت می‌کنند. 

اطلاعات ارتش اوکراین روز جمعه اعلام کرد که حمله پهپادی اخیر به فرودگاه پسکوف در شمال غربی روسیه از داخل خاک این کشور انجام شد. 

میخایلو پودولیاک در مورد حملات پهپادی روسیه به کشورش نیز گفت: «حملات پهپادهای ناشناس از داخل خاک فدراسیون روسیه رو به افزایش است و شمار این حملات باز هم افزایش خواهد یافت.»

حملات پهپادی به داخل خاک روسیه طی هفته‌های گذشته به شکل چشمگیری افزایش یافته است. روسیه چند شب پیش شاهد حمله پهپادی به شش منطقه مختلف در خاک خود بود. 

کی‌یف هرچند به طور علنی مسئولیت این حملات پهپادی را برعهده نمی‌گیرد اما اغلب از انجام آنها ابراز خشنودی می‌کند. 

ولودیمیر زلنسکی روز پنجشنبه از استفاده از سلاح جدید ساخت کشورش با بُرد ۷۰۰ کیلومتر تمجید کرده بود. این در حالی است که فاصله مرز اوکراین با فرودگاه پسکوف که مورد حملات پهپادی قرار گرفت نیز حدود ۷۰۰ کیلومتر است.

کشورهای غربی حامی اوکراین از این کشور خواسته بودند تا از سلاح‌هایی که تحویل می‌گیرد برای حمله به داخل خاک روسیه استفاده نکند. آنها البته تاکید می‌کنند که کی‌یف اجازه استفاده از سلاح‌های خودش را برای حمله به اهداف نظامی در داخل خاک روسیه دارد.                         

در تحولی دیگر، بنابر سندی که به دست رویترز رسیده، دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا قرار است برای نخستین بار مهمات مناقشه برانگیز ضدتانکی را که حاوی اورانیوم ضعیف‌شده است به اوکراین ارسال کند.

بر اساس این سند که به تایید دو مقام آمریکایی رسیده، قرار است از این گلوله‌های ضدتانک به عنوان بخشی از بسته جدید کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین، هفته آینده رونمایی شود. 

به گزارش یک منبع مطلع، این گلوله‌ها که می‌توانند از تانک‌های آبرامز شلیک شوند، طی چند هفته آینده به اوکراین ارسال خواهند شد.  

بنابر اظهارات یک مقام آمریکایی ارزش این بسته کمک نظامی بین ۲۴۰ تا ۳۷۵ میلیون دلار خواهد بود.

اگرچه بریتانیا در اوایل سال جاری مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده را به کی‌یف ارسال کرده است، اما این نخستین‌بار است که ایالات متحده چنین محموله‌ای را به اوکراین می‌فرستد. ارسال این مهمات به دنبال تصمیم پیشین دولت آمریکا مبنی بر ارائه مهمات خوشه‌ای به کی‌یف برغم نگرانی‌ها از خطرات این تسلیحات برای غیرنظامیان، صورت می‌گیرد.

به‌کار گیری مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده بشدت مناقشه برانگیز است. مخالفانی مانند ائتلاف بین‌المللی برای ممنوعیت استفاده از سلاح‌های اورانیومی می‌گویند که بلع و استنشاق غبار اورانیوم ضعیف شده حاصل از این مهمات می‌تواند منجر به بروز خطرات جدی بر سلامتی انسان مانند سرطان و بیماری‌های مادرزادی در نسل‌های آینده شود. 

اورانیوم ضعیف شده محصول جانبی غنی‌سازی اورانیوم است که در ساخت گلوله‌های جنگی به‌کار گرفته می‌شود. چگالی بالای این ماده به گلوله‌ها امکان می‌دهد تا به راحتی در پوشش‌های زرهی نفوذ کرده و به صورت خودبه‌خود در ابری از غبار و فلز بسوزند. 

ارسال گلوله‌های ضدزره حاوی اورانیوم ضعیف‌شده به اوکراین؛ چرا این مهمات مهم است؟

اگرچه پرتوزایی اورانیوم ضعیف‌شده بسیار کمتر از اورانیوم طبیعی است، اما ذرات آن برای مدت بسیاری در طبیعت باقی می‌مانند. 

ایالات متحده از این گلوله‌ها در جنگ‌های ۱۹۹۰ و ۲۰۰۳ خلیج فارس و همچنین در بمباران یوگوسلاوی به دست نیروهای ناتو در ۱۹۹۹ استفاده کرده اسٌت.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ناظر هسته‌ای سازمان ملل متحد می‌گوید، با انجام مطالعاتی در یوگوسلاوی سابق، کویت، عراق و لبنان به این نتیجه رسیده است که «وجود بقایای اورانیوم ضعیف شده پراکنده در محیط مسمومیت پرتوی یا سایر خطرات این‌چنینی برای ساکنان منطقه ایجاد نمی‌کند.»

با این حال، مواد پرتوزا می‌تواند به چالش عظیم پاکسازی پس از جنگ اوکراین بیفزاید. بخش‌هایی از این کشور در حال حاضر مملو از مهمات منفجر نشده‌ای چون بمب‌های خوشه‌ای و صدها هزار مین ضدنفر است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.