نیروهای اوکراینی طی هفته های گذشته روستاها و ارتفاعات جنوب و شمال باخموت را بازپس گرفته اند و تلاش می کنند که نیروهای روسی را که از ماه می گذشته به اشغال خود در آورده اند را به محاصره در بیاورند ولی با مقاومت شدیدی در این شهر مواجه هستند.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره، «هانا مالیار» معاون وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که ارتش این کشور هفته گذشته 3 کیلومتر دیگر در شهر «باخموت» در منطقه «دونتسک» را بازپس گرفته است.
مالیار تأکید کرد که ارتش اوکراین در جنوب باخموت در حال پیشروی است.
هانا مالیار، معاون وزیر دفاع اوکراین در رسانه اجتماعی اعلام کرد که ارتش این کشور هفته گذشته 3 کیلومتر مربع از اراضی شهر «باخموت» در شرق اوکراین را آزاد کردند.
وی با بیان اینکه ارتش اوکراین به پیشروی خود در جناح جنوبی شهر باخموت ادامه میدهد، ابراز داشت: در هفته گذشته 3 کیلومتر مربع دیگر در این منطقه آزاد شد؛ میتوان گفت در مجموع مساحت 43 کیلومتر مربع در باخموت آزاد شده است.
مالیار تصریح کرد که نیروهای اوکراینی طی هفته های گذشته روستاها و ارتفاعات جنوب و شمال باخموت را بازپس گرفته اند و تلاش می کنند که نیروهای روسی را که از ماه می گذشته به اشغال خود در آورده اند را به محاصره در بیاورند ولی با مقاومت شدیدی در این شهر مواجه هستند.
حملات پهپادی به روسیه همزمان با سفر زلنسکی به هلند
روسیه میگوید حمله پهپادهای اوکراینی به چهار منطقه مختلف در این کشور پنج شهروند روس را مجروح کرده و پروازها در دو فرودگاه در مسکو را هم با اخلال رو به رو کرده است.
مناطق کورسک، روستوف و بلگورود روسیه که همگی با اوکراین هم مرز هستند، از تلاش برای حمله پهپادی خبر دادند، در حالی که وزارت دفاع روسیه اعلام کرد یک پهپاد اوکراینی تلاش داشته در مسکو به ساختمانی حمله کند که پدافند هوایی این کشور این هواپیمای بدون سرنشین را مجبور به سقوط در یک منطقه خالی از سکنه کرده است.
سازمان دیده بان هوانوردی روسیه اعلام کرد که در واکنش به این حملات، پروازهای خود را در فرودگاههای ونوکووا و دومودهدوو مسکو برای مدت کوتاهی متوقف کرده است.
فرماندار منطقه کورسک هم گفت که بر اثر برخورد یک پهپاد به ایستگاه راه آهن این شهر، پنج نفر مجروح و آتش سوزی رخ داده است. فرماندار روستوف اما اعلام کرد که این حملات هیچ تلفات و خسارتی به بار نیاورده است.
اواخر روز یکشنبه، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که از دو حمله پهپادی جداگانه به منطقه بلگورود، استان مرزی که اغلب توسط اوکراین مورد حمله قرار میگیرد، جلوگیری کرده است. فرماندار این منطقه در کانال شخصی خود در تلگرام گفت که ۱۲ هدف هوابرد در مسیرهای شهر بلگورود سرنگون شده است. او البته در ادامه حرف خود را اصلاح و تاکید کرد که تنها ۳ پهپاد سرنگون شده است.
حملات پهپادهای اوکراینی هم به مناطق مرزی و هم به پایتخت روسیه در ماههای اخیر شدت یافته و به اتفاقی رایج در صحنه جنگ دو کشور تبدیل شده است.
روسیه پیش از این و در در ماه می اعلام کرده بود که دو پهپاد اوکراینی سعی کردهاند به کرملین حمله کنند.
اوکراین معمولا در مورد اینکه چه کسی پشت حملات در خاک روسیه است اظهار نظر نمیکند و مسئولیت این حملات را برعهده نمیگیرد اگرچه مقامات علنا از این حملات ابراز رضایت کردهاند.
سفر زلنسکی به هلند و رایزنیها برای تحویل اف-۱۶
همزمان با این حملات پهپادی به روسیه، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین وارد هلند شد تا برای تحویل تسلحیات نظامی بیشتر با مقامهای این کشور مذاکره کند. این سفر آقای زلنسکی، چند روز پس از آن صورت میگیرد که واشنگتن تحویل جنگندههای اف-۱۶ از سوی هلند و دانمارک به اوکراین را تایید کرد.
زلنسکی در کانال خود در تلگرام با اشاره به سفرش به هلند نوشت: «برخورداری از اف-۱۶ به ما کمک میکند که بتوانیم از مردم خود در برابر ترورهای روسیه محافظت کنیم. ما با داشتن این جنگندهها قویتر خواهیم شد.»
هلند به همراه دانمارک در ماههای اخیر تلاشهای فراوانی را در دستور کار خود قرار دادهاند تا بتوانند به خلبانهای اوکراینی آموزشهای لازم جهت استفاده از اف-۱۶ را ارائه کنند. تحلیلگران نظامی معتقدند تحویل اف-۱۶ به اوکراین برتری قابل توجهی به نیروی هوایی اوکراین در مسیر جنگ با روسیه خواهد داد.
با این حال دفتر نخست وزیر هلند بدون اینکه به جزئیات مذاکرات با زلنکسی اشاره کند، تاکید کرده که دیدار دو رهبر در پایگاه هوایی نظامی آیندهوون برگزار میشود.
بر اساس آمار وزارت دفاع هلند، این کشور در حال حاضر ۲۴ جت اف-۱۶ دارد که تا اواسط سال ۲۰۲۴ از مدار خارج خواهند شد. ۱۸ جت دیگر ساخته شده از سوی شرکت آمریکایی لاکهید مارتین در حال حاضر برای فروش موجود است که ۱۲ فروند آن به طور موقت فروخته شده است.
زلنسکی پیش از ورود به هلند روز شنبه به سوئد سفر کرده بود و آنجا هم در خصوص امکان تحویل جتهای گریپن گفتگو کرده بود. سفر رئیس جمهوری اوکراین به سوئد در حالی انجام شد که این کشور شمال اروپایی در آستانه پیوستن به ناتو است. پیش از این پارلمان سوئد با انتقال حدود ۳۱۰ میلیون دلار کمک تسلیحاتی و نظامی به اوکراین موافقت کرده بودند.