طی روزهای اخیر اوکراین حملات پهپادی و موشکی خود را داخل اراضی روسیه و نیز شبه جزیره کریمه شدن بخشیده است.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، وزارت دفاع روسیه امروز یکشنبه یک پهپاد اوکراینی را بر فراز اراضی منطقه  بیلگورود در نزدیکی مرزهای روسیه با اوکراین سرنگون کرده است. این در حالی است که کی یف حملات خود به شبه جزیره کریمه را افزایش داده است.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که اوکراین دوباره با موشک هدایت شونده پدافند هوایی اس-200 پل کریمه را هدف قرار داده است.

وزارت دفاع روسیه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: رژیم کی‌یف ساعت 15:00 به وقت محلی مسکو، با موشک هدایت شونده پدافند هوایی اس-200 که به نسخه تهاجمی تبدیل شده است، یک حمله تروریستی دیگر علیه پل کریمه ترتیب داد.

در این اطلاعیه تصریح شد: سامانه‌های پدافند هوایی ارتش روسیه این موشک را قبل از اینکه به هدف خود برسد، شناسایی و سرنگون کردند و هیچ گونه تلفات جانی یا خسارت مالی رخ نداد.

وزارت دفاع روسیه پیش‌تر اعلام کرد که اوکراین ساعت 13:00 به وقت محلی مسکو، با همین نوع موشک حمله ناموفقی به پل کریمه ترتیب داده است.

«سرگئی آکسیونوف» فرماندار گماشته روسیه در کریمه گفت که سامانه های دفاعی روسیه 3 موشک را در نزدیکی پل کریمه سرنگون کردند و پل آسیبی ندیده است.

مسئولان گماشته روسیه در کریمه نیز گفتند که رفت و آمد روی پل برای مدتی متوقف شد و پس از از بین رفتن خطر از سر گرفته شد.

این در حالی است که تصاویری در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که نشان می دهد دود غلیظی از نزدیکی پل به هوا رفته است.

این وزارتخانه همچنین گزارش کرده که اوکراین شب گذشته نیز با 20 فروند پهپاد تلاش کرده حملاتی را علیه اهدافی در شبه‌جزیره کریمه ترتیب دهد اما این حملات دفع شده‌اند.

لازم به ذکر است شبه‌جزیره کریمه در سال 2014 توسط روسیه اشغال و به‌طور غیرقانونی به خاک این کشور ملحق شد.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که اوکراین شبه‌جزیره کریمه را با 20 پهپاد هدف قرار داده است.

وزارت دفاع روسیه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: رژیم کی‌یف امشب با 20 فروند پهپاد اقدام به حمله تروریستی به خاک شبه‌جزیره کریمه کرد اما این حملات دفع شدند.

براساس اطلاعیه یاد شده، 14 فروند از این پهپادها توسط سامانه‌های پدافند هوایی و 6 فروند دیگر نیز با سامانه جنگ الکترونیک ارتش روسیه سرنگون شده‌اند.

این وزارتخانه در اطلاعیه خود تصریح کرد: این حملات تروریستی خنثی شدند و هیچ تلفات جانی یا خسارت مالی رخ نداد.

در همین حال، وزارت خارجه روسیه حملات اوکراین به پل کریمه که روسیه  را به این شبه جزیره اشغالی مرتبط می کند را تروریستی توصیف کرد و تهدید کرد که بدون پاسخ نمی ماند.

بعد از حملات مشابه سابق روسیه با حملات انتقامجویانه هوایی و موشکی گسترده واکنش نشان داده است.

لازم به ذکر است شبه‌جزیره کریمه در سال 2014 توسط روسیه اشغال و به‌طور غیرقانونی به خاک این کشور ملحق شد.

 در تحولی دیگر، حملات روسیه به مناطق جنوبی اوکراین روز یکشنبه جان دست کم هفت نفر از جمله یک نوزاد و یک کودک ۱۲ ساله را گرفت.

به گفته مقامات اوکراینی این شهروندان غیرنظامی در جریان بمباران بامداد یکشنبه منطقه خرسون توسط ارتش روسیه کشته شدند.

ایگور کلیمنکو، وزیر کشور اوکراین ابتدا شمار کشته شدگان را ۶ نفر شامل ۳ بزرگسال، ۱ نوزاد دوازده روزه در منطقه چیروکا بالکا و ۲ بزرگسال در استانیسلاو اعلام کرد و سپس از کشته شدن یک کودک ۱۲ ساله دیگر در بیمارستان خبر داد.

این کودک دوازده ساله پیش‌تر در جریان بمباران منطقه چیروکا بالکا به شدت مجروح شده و به بیمارستان انتقال داده شده بود.

وزیر کشور اوکراین با ابراز تاسف از جان باختن شمار دیگری از شهروندان کشورش اعلام کرد: «یک خانواده کامل در چیروکا بالکا جان باختند.»

در یکی از تصاویر به اشتراک گذشته شده توسط وزیر کشور اوکراین، ستونی از دود سیاه دیده می‌شود که بر فراز خانه‌ای به هوا برخاسته‌ است.

خرسون یکی از چهار منطقه اوکراین است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه سپتامبر ۲۰۲۲ مدعی الحاق آنها خاک کشورش شد؛ بخشی از این منطقه اکنون تحت کنترل اوکراین است، اما به طور مداوم هدف بمباران روسیه قرار می‌گیرد.

بر اساس گزارش دادستانی اوکراین، از آغاز تهاجم روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تاکنون ۵۰۰ کودک کشته و نزدیک به یک هزار و ۱۰۰ کودک دیگر زخمی شده‌اند.

 

شلیک به سوی یک کشتی باری که روانه بندری در اوکراین بود

ملوانان نیروی دریایی روسیه روز یکشنبه به سوی یک کشتی باری که عازم بندر ایزمائیل در جنوب اوکراین بود تیر اخطار شلیک کردند.

این وزارتخانه با انتشار پیامی در تلگرام اعلام کرد: «به منظور توقف کشتی که به سوی بندر اوکراین حرکت می‌کرد، تیرهای هشدار از سلاح‌های خودکار سبک یک کشتی جنگی روسی شلیک شد.»

به گفته مسکو، ناخدای این کشتی که با پرچم پالائو (کشوری جزیره‌ای در اقیانوس آرام) تردد می‌کرد به فرمان توقف صادر شده برای «بازرسی جهت ممانعت از حمل و نقل کالاهای ممنوعه» واکنشی نشان نداد.

وزارت دفاع روسیه سپس اعلام کرد که ملوانان مسلح پس از شلیک اخطار،‌ با یک بالگرد به منظور بازرسی وارد کشتی باری شدند و پس از انجام این عملیات، کشتی اجازه یافت به مسیر خود به سوی بندر اوکراینی ادامه دهد.

یک هلیکوپتر با سربازان روسی سپس برای بازرسی کشتی به پرواز درآمد که اجازه یافت به مسیر خود به سمت بندر اوکراین ادامه دهد.

بندر رودخانه‌ای ایزمائیل در منطقه اودسا از زمانی که مسکو به توافق بر سر صادرات غلات پایان داد، به یکی از مسیرهای اصلی خروج محصولات کشاورزی اوکراین تبدیل شده است.

مسکو اواسط ژوئیه اعلام کرد که دیگر حاضر نیست توافق بر سر تضمین صادرات غلات و محصولات کشاورزی اوکراین را تمدید کند.

مسکو سپس در روز ۱۹ ژوئیه هشدار داد هر کشتی که به سمت بنادر اوکراین حرکت کند یا از آن خارج شود را یک هدف بالقوه در نظر می‌گیرد؛ کی‌یف نیز در واکنش اعلام کرد که به صورت متقابل همین رویکرد را نسبت به کشتی‌های روسی خواهد داشت.

از آن زمان به این سو، تعداد حملات در دریای سیاه از سوی هر دو طرف افزایش یافته است؛ ارتش روسیه بارها اودسا، بندر اصلی اوکراین در جنوب و چند بندر دیگر از جمله ایزمائیل را هدف قرار داده است واوکراین نیز تاکنون به بندر نووروسیسک روسیه و چندین کشتی روسی از جمله یک نفتکش در دریای سیاه حمله کرده است.

 

درخواست دوباره اوکراین برای دریافت موشک‌های تاروس؛ این موشک‌ آلمانی چه ویژگی‌هایی دارد؟

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از آلمان برای دو پرتابگر دیگر سامانه دفاع هوایی پاتریوت تشکر کرد. در همین حال وزیر امور خارجه اوکراین بر اهمیت موشک‌های آلمانی تاروس تاکید کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از آلمان و اولاف شولتس، صدراعظم این کشور برای انتقال دو پرتابگر دیگر سامانه پدافند هوایی پاتریوت تشکر کرد.

زلنسکی در سخنرانی شب گذشته خود گفت: «این بسیار مهم است. متشکرم از آلمان. ممنون اولاف.»

خبر تحویل پاتریوت‌های جدید چند روز پیش علنی شد اما اکنون این پرتابگرها به اوکراین رسیده است.

امانه‌های پاتریوت ساخت ایالات متحده برای اوکراین مهم هستند زیرا به گفته کی‌یف این سامانه‌ها پیش از این چندین بار موشک‌های مافوق صوت روسیه را رهگیری کرده‌اند.

به گفته زلنسکی، تقویت پدافند هوایی اوکراین به‌معنای نجات جان هزاران نفر است.

همزمان دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین به اهمیت انتقال موشک‌های کروز آلمانی تاروس برای پایان جنگ تاکید کرد.

کولبا به روزنامه آلمانی بیلدام‌زونتاگ گفت: «اوکراین به موشک‌های تاروس برای نجات جان سربازان بیشتر و غیرنظامیان اوکراینی و سرعت بخشیدن به آزادسازی مناطق و پایان سریع‌تر جنگ نیاز دارد.»

وی افزود: «فرمول ساده است: برد بیشتر موشک‌ها به‌معنای کوتاه‌تر بودن مدت جنگ است.»

کولبا تاکید کرد که با این سلاح، اوکراین می‌تواند «به نیروهای اشغالگر روسیه در خاک اوکراین بسیار فراتر از خط مقدم دسترسی پیدا کند، لجستیک آن‌ها را مختل کند و مراکز فرماندهی و انبارهای مهمات را نابود کند.»

دولت آلمان در حال حاضر، در حال بررسی ارسال موشک‌های کروز تاروس به اوکراین است اما هنوز تصمیم نهایی را نگرفته است.

موشک تاروس چه ویژگی‌ای دارد؟

موشک تاروس که با نام Taurus KEPD-350 شناخته می‌شود یکی از مدرن‌ترین سامانه‌های تسلیحاتی است که از سوی ارتش آلمان استفاده می‌شود.

این موشک پنج متر طول و ۱.۴ تن وزن دارد و توسط جت‌های جنگنده از هوا شلیک می‌شود و سپس با سرعتی تا ۱۱۷۰ کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند که تقریبا معادل سرعت صوت است. این موشک می‌تواند به سمت اهداف ۵۰۰ کیلومتری حرکت کند.

این موشک دوربرد در ارتفاع ۳۵ متری پرواز می‌کند که تشخیص آن برای سیستم‌های راداری تقریبا غیرممکن است.

تاروس از چهار سیستم ناوبری مستقیم برای ادامه مسیر استفاده می‌کند.

تاروس در برابر آنچه که نیروی هوایی آلمان از آن به‌عنوان «اهداف با ارزش بالا» یاد می‌کند استفاده می‌شود که شامل پناهگاه‌ها یا پست‌های فرماندهی است که نیروهای دشمن از آنجا عملیات را کنترل می‌کنند. این موشک قادر است که به چندین دیوار بتنی نفوذ کند. هنگامی که موشک به هدف خود می‌رسد به شدت بالا می‌رود و سپس از بالا در یک دماغه عمودی برخورد می‌کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.