آخرین گزارش‌ها حاکی است شمار قربانیان این حمله انتحاری به ۵۴ نفر افزایش یافته است. این حمله ۲۰۰ زخمی برجای گذاشته است.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، پلیس پاکستان اعلام کرد که روز یکشنبه در حمله انتحاری در شمال غرب این کشور در جریان تجمع یک حزب اسلامی افراطی دست کم ۵۴ نفر کشته و نزدیک به ۲۰۰ نفر زخمی شدند. این حمله انتحاری در جریان راهپیمایی حامیان یک روحانی تندرو و رهبر سیاسی در منطقه باجور در شمال غرب این کشور روی داد.

اختر حیات گناپور، رییس کل پلیس در استان خیبر پختونخوا در مرز افغانستان به خبرگزاری فرانسه گفت: «یکی از مقامات ارشد حزب قرار بود در این مراسم سخنرانی کند، اما قبل از رسیدن او، بمبی منفجر شد.»

آخرین گزارش‌ها حاکی است شمار قربانیان این حمله انتحاری به ۵۴ نفر افزایش یافته است. این حمله ۲۰۰ زخمی برجای گذاشته است. 

 با توجه به اینکه تعدادی از مجروحان با وضعیت وخیم به بیمارستان منتقل شده‌ بودند بیم این می رفت که تعداد قربانیان افزایش خواهد یافت. 

این انفجار، حامیان حزب مذهبی محافظه کار «جمعیت علمای اسلام» را هدف قرار داد. این حزب در حال سازماندهی نشستی در شهر خار، پیش از برگزاری انتخابات اواخر امسال بوده است. 

نذیرخان، افسر ارشد پلیس گفت که گردهمایی کارگری حزب جمعیت علمای اسلام به رهبری مولانا فضل الرحمان در حومه شهر خار در جریان بود که این انفجار رخ داد. او گفت تعدادی از مجروحان که وضعیتشان وخیم بود به بیمارستان اصلی شهر منتقل شده‌اند. 

محب الله یوسف زی، یکی از مدیران دولتی پاکستان هم تعداد تلفات را تایید کرد و گفت که مجروحان با وضعیت وخیم برای مراقبت‌های پزشکی بهتر به پیشاور انتقال داده می‌شوند.

مولانا ضیاءالله، رییس محلی حزب الرحمان در میان کشته شدگان بوده است. سناتور عبدالرشید و مولانا جمال‌الدین، نماینده سابق مجلس هم در این رویداد حضور داشته‌اند، اما صدمه‌ای ندیده‌اند. به گفته مقامات حزب، آقای الرحمان در این تجمع حضور نداشته است. 

رحمان، یک روحانی طرفدار طالبان و حزب سیاسی او بخشی از دولت ائتلافی در اسلام آباد است.

پلیس پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یک بمبگذار انتحاری انجام شده است. او جلیقه انفجاری خود را در نزدیکی صحنه‌ای که چند تن از رهبران ارشد حزب در آن نشسته بودند، منفجر کرده است.

گزارش پلیس می‌گوید که تحقیقات اولیه حاکی از آن است که گروه داعش که در افغانستان فعالیت می‌کند و دشمن طالبان افغانستان است، ممکن است پشت این حمله قرار داشته باشد. 

طالبان پاکستان در بیانیه که برای آسوشیتدپرس ارسال شده گفته است که هدف از این بمب‌گذاری قراردادن اسلام گرایان علیه یکدیگر بوده است. 

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان افغانستان در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «چنین جنایاتی به هیچ وجه قابل توجیه نیست.»

بعد از اینکه طالبان قدرت را در افغانستان دوباره به دست گرفت، تحریک طالبان پاکستان هم جسورتر شد. آنها به طور یکجانبه به توافق آتش‌بس با دولت پاکستان در ماه نوامبر پایان دادند و حملاتشان در سراسر این کشور را تشدید کردند. 

از طرفی گزارش‌ها حاکی از این است که این بمبگذاری ساعاتی قبل از ورود هی لیفنگ، معاون نخست وزیر چین به اسلام آباد رخ داده است. او قرار بود در رویدادی به مناسبت برقراری یک دهه کریدور اقتصادی چین و پاکستان، در این کشور حضور پیدا کند.

بنا به اعلام موسسه مطالعات درگیری و امنیتی پاکستان، حملات تروریستی در شش ماه اول 2023 نسبت به سال گذشته، 79 درصد افزایش یافته است.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی تحولات پاکستان

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.