برخی کارشناسان می گویند کره شمالی رویارویی ایالات متحده با چین و روسیه بر سر نفوذ منطقه ای و جنگ در اوکراین را فرصتی برای خروج از انزوای دیپلماتیک و وارد کردن خود در یک جبهه متحد علیه واشنگتن می داند.

به گزارش جماران، تلاش های فدراسیون روسیه برای حفظ و نمایش بیشتر روابط دیپلماتیک با کشورهای غیرغربی در سایه تداوم جنگ اوکراین ادامه دارد. در تازه ترین این موارد، رسانه های دولتی روسیه روز پنجشنبه اعلام کردند کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی با سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه برای گفتگو درباره مسائل نظامی و محیط امنیتی منطقه ای دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشییتدپرس این دیدار که در کره شمالی اتفاق افتاد  نشان دهنده حمایت پیونگ یانگ از جنگ روسیه در اوکراین است در حالی که این کشور منزوی هفتادمین سالگرد آتش بس که به جنگ میان دو کره در فاصله سالهای 1950 تا 1953 پایان داد را جشن می گیرد.

کره شمالی 4

خبرگزاری مرکزی رسمی کره شمالی اعلام کرد کیم جونگ اون  و شویگو روز چهارشنبه در پیونگ یانگ، پایتخت این کشور گفت‌وگو کردند و درباره «موضوعات مورد نگرانی متقابل در زمینه دفاع و امنیت ملی و محیط امنیتی منطقه‌ای و بین‌المللی» به اجماع رسیدند.  در این دیدار، شویگو "نامه گرم و خوبی" را که توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه امضا شده بود، به کیم منتقل کرد.

در این گزارش موارد نظامی مورد بحث مشخص نشده است. کره شمالی بر سر جنگ در اوکراین با روسیه همسو شده و اصرار دارد که «سیاست هژمونیک» غرب به رهبری ایالات متحده، مسکو را مجبور به اقدام نظامی برای حفاظت از منافع امنیتی خود کرده است.  دولت بایدن کره شمالی را به ارائه تسلیحات به روسیه برای کمک به جنگ این کشور در اوکراین متهم کرده اما کره شمالی این ادعا را رد می کند.

به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی،  نشست کیم - شویگو به "تقویت بیشتر همکاری استراتژیک و تاکتیکی و همکاری بین دو کشور در زمینه دفاع و امنیت ملی کمک خواهد کرد."

کره شمالی 1

به گزارش آسوشییتدپرس،  در یک مورد نادر از گشایش دیپلماتیک از زمان شروع همه‌گیری کرونا، کره شمالی از هیئت‌های روسیه و چین دعوت کرد تا در رویدادهای آتش‌بس 27 ژوئیه 1953 شرکت کنند. در حالی که آتش‌بس شبه جزیره کره را در وضعیت فنی جنگی قرار داد اما کره شمالی هنوز آن را به عنوان یک پیروزی در "جنگ آزادیبخش میهن بزرگ" می داند.

کیم همچنین شویگو را به یک نمایشگاه تسلیحاتی برد که در آن برخی از جدیدترین تسلیحات کره شمالی  به نمایش گذاشته شده بود. در این بازدید ، رهبر کره شمالی  در مورد برنامه های ملی برای گسترش قابلیت های نظامی این کشور توضیح داد. عکس‌های این نمایشگاه، کیم و شویگو را نشان می‌دهد که در نزدیکی ردیفی از موشک‌های بزرگ نصب شده روی کامیون‌های پرتابگر راه می‌روند. برخی از تسلیحات موجود در این تصاویر، موشک‌های بالستیک قاره‌پیما هستند که کره شمالی در ماه‌های اخیر آزمایش کرده و در سایه آنها به دنبال زرادخانه‌ای است که می‌تواند تهدیدی قابل قبول برای ایالات متحده باشد. کیم و شویگو همچنین از کنار پهپادهای نظارتی و حمله‌ای جدید که وجود آنها توسط کره شمالی رسما اعلام نشده بود، گذشتند.

لی سونگ جون، سخنگوی ستاد مشترک ارتش کره جنوبی، در یک جلسه توجیهی گفت که ارتش کره جنوبی در حال تجزیه و تحلیل دارایی های نظامی نشان داده شده در عکس های کره شمالی است، اما ارزیابی های خاصی را به اشتراک نمی گذارد. هنگامی که از جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در مورد احتمال اینکه سفر شویگو برای گفتگو درباره واردات تسلیحات از کره شمالی پرسیده شد، مستقیماً پاسخی نداد اما گفت واضح است که پوتین در حال تماس گرفتن با سایر کشورها برای جلب حمایت آنها در جنگ اوکراین است.

کربی در این خصوص گفت: پوتین می‌داند که مشکلات تدارکات دفاعی دارد و ارتش این کشور در حال عقب ماندن از تحولات است لذا تلاش می کند این وضع را تقویت کند.

کره شمالی 2

انتظار می رفت که جشن های کره شمالی اواخر پنجشنبه با یک رژه نظامی غول پیکر در پیونگ یانگ پایان یابد، جایی که کیم می تواند قوی ترین موشک های هسته ای خود را به نمایش بگذارد. با این حال رسانه های دولتی برنامه هایی را برای برگزاری رژه نظامی تایید نکرده بودند.

برخی کارشناسان می گویند کره شمالی رویارویی ایالات متحده با چین و روسیه بر سر نفوذ منطقه ای و جنگ در اوکراین را فرصتی برای خروج از انزوای دیپلماتیک و وارد کردن خود در یک جبهه متحد علیه واشنگتن می داند. هم مسکو و هم پکن تلاش‌های آمریکا برای تقویت تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی را به دلیل آزمایش‌های موشکی این کشور از سال 2022 از مسیر اجرایی شدن آن خارج کرده‌اند. آخرین باری که کره شمالی نمایندگان دولت خارجی را برای یک رژه نظامی دعوت کرد، در فوریه 2018 بود که در جریان آن هم کره شمالی دست به تعدیل برخی توانمندی های موشکی خود به امید گشایش های دیپلماتیک زده بود.

کره شمالی در آن زمان دیپلماسی نسبتا فعالی را با سئول و واشنگتن آغاز کرده بود و کیم جونگ اون تلاش می کرد با ابزارسازی از توانمندی های هسته ای کره شمالی در زمینه هسته ای اوضاع اقتصاد داخلی را بهبود بخشد.  این تلاش ها منجر به نشستی بین رهبر کره شمالی و رئیس جمهور وقت ایالات متحده شد. اما دیپلماسی پس از دومین نشست آنها در فوریه 2019، زمانی که آمریکایی ها درخواست های کره شمالی را برای کاهش تحریم های عمده در ازای تسلیم بخشی از قابلیت های هسته ای خود رد کردند، سقوط کرد.

کیم از آن زمان به توسعه تسلیحات هسته‌ای که به‌عنوان قوی‌ترین ضمانت بقای خود می‌دید، سرعت بخشیده است و در عین حال تحریم‌ها و فشارهای «گانگستری» ایالات متحده علیه کره شمالی را سرزنش می‌کند.

ریاست هیئت پکن به کره شمالی را لی هنگ جونگ، یکی از اعضای دفتر سیاسی حزب کمونیست حاکم چین برعهده دارد. مقامات ارشد کره شمالی به رهبری چو ریونگ هه، رئیس کمیته دائمی پارلمان این کشور، روز چهارشنبه از  هیئت لی در پیونگ یانگ پذیرایی و در آن از سربازان چینی که در جریان جنگ در کنار کره شمالی جان باختند تجلیل کردند.

لی در یک سخنرانی در این مراسم گفت که چین آماده است تا توسعه "سالم و باثبات" را در روابط با کره شمالی ترویج دهد. تحلیلگران می گویند که کیم جونگ اون با قرار گرفتن در یک صحنه با مقام های چینی و روسی می تواند هم برای مخاطبان داخلی و هم خارجی خود دستاوردسازی کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.