رئیس جمهور روسیه که کشورش درگیر جنگ اوکراین است حالا نگران حمله غربی ها به بلاروس همپیمان نزدیکش است.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه که کشورش درگیر جنگ اوکراین است حالا نگران حمله غربی ها به بلاروس همپیمان نزدیکش است.

پوتین امروز جمعه گفت که غرب از ضد حمله اوکراین ناامید شده است.

وی تأکید کرد که غرب از کی یف ناامید شده است و اوکراین تا کنون در این ضد حمله ده ها هزار نیروی خود را از دست داده است و جهان می بیند که چگونه تجهیزات غربی می سوزند.

رئیس جمهور روسیه در ادامه گفت که رهبران لهستان تلاش می کنند که زیر چتر ناتو ائتلافی تشکیل داده و وارد جنگ اوکراین شوند.

ولادیمیر پوتین در ادامه نسبت به هر گونه حمله ای به بلاروس هشدار داد و تأکید کرد که حمله به بلاروس حمله به کشورش است.

این در حالی اسیت که کمیته امنیتی لهستان در نشستی در روز چهارشنبه تصمیم گرفت تا به‌دلیل حضور گروه واگنر در بلاروس واحدهای نظامی را به شرق کشور منتقل کند.

یوگنی پریگوژین، رهبر گروه واگنر روز چهارشنبه در ویدئویی به جنگجویانش در بلاروس خوش آمد گفت و به آن‌ها اعلام کرد که در حال حاضر دیگر در جنگ اوکراین شرکت نمی‌کنند اما به آن‌ها دستور داد تا در حالی که ارتش بلاروس را آموزش می‌دهند، نیروی خود را برای جنگ در آفریقا نیز جمع کنند.

وزارت دفاع بلاروس روز پنجشنبه اعلام کرد که مزدوران واگنر آموزش نیروهای ویژه بلاروس را در محدوده نظامی تنها چند مایلی از مرز با لهستان آغاز کرده‌اند. لهستان عضو ناتو است.

زبیگنیو هافمن، دبیر کمیته امنیتی لهستان به خبرگزاری دولتی این کشور گفت: «آموزش یا تمرینات مشترک ارتش بلاروس و گروه واگنر بدون شک یک تحریک است.»

وی افزود: «کمیته، تهدیدات احتمالی مانند جابجایی واحدهای واگنر را تجزیه و تحلیل کرد. بنابراین وزیر دفاع در جایگاه رئیس کمیته تصمیم گرفت تا تشکیلات نظامی را از غرب به شرق لهستان منتقل کنیم.»

افرادی که در نزدیکی مرز لهستان با بلاروس زندگی می‌کنند روز پنجشنبه گفتند که پس از ورود گروه واگنر روسیه برای آموزش نیروهای ویژه بلاروس، صدای تیراندازی و پرواز هلی‌کوپترها را می‌شنوند و این موضوع نگرانی آن‌ها را از رسیدن جنگ اوکراین به سمت آن‌ها تشدید می‌کند.

وزیر دفاع لهستان اوایل این ماه اعلام کرد که کشورش انتقال بیش از هزار نیرو به شرق این کشور را آغاز کرده است.

لهستان همچنین در آغاز ماه ژوئیه گفته بود که ۵۰۰ پلیس را برای تقویت امنیت در مرز با بلاروس اعزام خواهد کرد.

 

پیشروی ارتش اوکراین

در همین حال، سخنگوی ستاد مشترک ارتش اوکراین گفت که نیروهای کشورش از سه محور در استان های دونتسک و زاپاروژیا به نیروهای روسی حمله کرده اند.

«اندری کووالف» تأکید کرد که نیروهای اوکراینی در برخی جبهه ها پیشروی کرده اند و حملات روس ها در «لیمان» و «کوبیانسک» را دفع کرده اند.

 

 

کی‌یف: هر کشتی به مقصد روسیه برای ما هدفی نظامی است

 

یک مقام ارشد آمریکایی با دفاع از تصمیم این کشور برای ارسال بمب‌های خوشه‌ای به کی‌یف تاکید کرد که این مهمات به طور موثری توسط نیروهای اوکراینی در جبهه‌های جنگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید ضمن بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگاران گفت که بر اساس بازخوردهای اولیه دریافتی از اوکراین، کی‌یف به درستی در حال استفاده از این مهمات است. آقای کربی همچنین افزود که این بمب‌ها بر نیروهای روسی تاثیر قابل توجهی گذاشته و در تشکیلات پدافندی این کشور هم اختلالاتی ایجاد کرده است. 

دولت بایدن اوایل ماه جاری میلادی از تصمیم خود برای ارسال هزاران بمب خوشه‌ای علاوه بر بسته کمک‌های نظامی به ارزش ۷۳۵ میلیون یورو به اوکراین خبر داد و پس از آن این مهمات بحث‌برانگیز تحویل اوکراین داده شده است. 

به دنبال تصمیم ایالات متحده، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت که نیروهایش از مهمات خوشه‌ای نیز استفاده خواهند کرد، اگرچه اوکراین پیش از این کرملین را متهم کرده که از این بمب‌ها استفاده می‌کرده است. 

روسیه، اوکراین وآمریکا کنوانسیون بین المللی منع استفاده از بمب‌های خوشه‌ای را امضا نکرده اند.

«اوکراین هر کشتی را که مقصدش روسیه است، هدف نظامی تلقی می‌کند»

اوکراین می‌گوید کشتی‌هایی که مقصدشان روسیه است را نیز به عنوان اهداف نظامی در نظر می‌گیرد. وزارت دفاع اوکراین روز پنجشنبه با اعلام این مطلب اعلام کرد کشتی هایی که به روسیه و سرزمین‌های اشغالی اوکراین سفر می کنند از سوی کی‌یف به عنوان اهداف نظامی در نظر گرفته می‌شوند.

این بیانیه پس از آن صادر می شود که کرملین همان هشدار را صادر کرد و آب‌های بین المللی در بخش‌های شمال غربی و جنوب شرقی دریای سیاه را برای کشتیرانی «موقتا خطرناک» خواند.

در این بیانیه آمده است که اوکراین کشتی‌هایی را که بسوی بنادر دریایی روسیه در حرکت هستند «به عنوان حامل محموله‌های نظامی با تمام خطرات مربوطه در نظر خواهد گرفت».

بر اساس این بیانیه، تصمیم کی‌یف در تلافی تصمیم مسکو است که پیشتر این آب‌های بین‌المللی را به یک منطقه خطرناک با تهدیدات نظامی تعریف کرده بود.

کی‌یف گفته که این تصمیم از امروز اجرایی می‌شود و مسئولیت همه خطرات ناشی از آن برعهده رهبری روسیه است. وزارت دفاع اوکراین همچنین افزود که این اقدام گواهی است بر این که اوکراین این قدرت را دارد که تجاوزات روسیه در دریا را نیز دفع کند. 

 کاخ سفید پیش‌تر ارتش روسیه را به آماده سازی برای حملات احتمالی به کشتی‌های غیرنظامی در دریای سیاه متهم کرده بود.

منابع مهم گندم و سایر غلات اوکراین که راه صادراتشان توسط روسیه مسدود شد از طریق دریا به بازارهای جهانی منتقل می‌شوند. 

حمله روسیه به کنسولگری چین در اودسا

مقامات اوکراینی روز پنجشنبه گفتند که ساختمان کنسولگری چین در اودسا در آخرین سری حملات روسیه آسیب دیده است.

اوله کیپر فرماندار محلی در کانال تلگرامی خود گفت: «ساختمان‌های اداری و مسکونی اطراف، همچنین خود کنسولگری جمهوری خلق چین در پی این حملات آسیب دیدند.»

روسیه در ماه‌های اخیر تلاش‌های فراوانی برای حمله به اودسا انجام داده که از جمله این اقدامات می‌توان به حملات موشکی به تاسیسات، مراکز نگهداری غلات و پایانه‌های نفتی در جنوب اوکراین اشاره کرد. 

به گفته وزارت کشاورزی اوکراین، بمباران‌های مکرر بخش‌های قابل توجهی از تأسیسات صادراتی در اودسا و شهرهای اطراف آن را از بین برده و همچنین ۶۰ هزار تن غلات را هم نابود کرده است. 

کیپر در ادامه این اظهارات با اشاره به حمله روسیه به کنسولگری چین تاکید کرد که این حملات نشان می‌دهد روسیه حتی به متحدان نزدیک خود هم توجهی ندارد. 

علیرغم ادعای چین مبنی بر بی طرفی خود در جنگ اوکراین، پکن از محکوم کردن تجاوز روسیه امتناع کرده است.

وزارت دفاع روسیه روز پنجشنبه تصاویری منتشر کرد که ظاهرا نشان می‌دهد که مسکو و چین در حال برگزاری رزمایش‌های مشترک جنگی در دریای ژاپن هستند. اقدامی که از سوی بسیاری از ناظران به معنای حمایت چین از روسیه در جنگ تعبیر شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.