یک نماینده پارلمان روسیه(دوما) احتمال داد که روسیه برای حمله به لهستان از گروه مزدور واگنر استفاده کند.

به گزارش جماران، «اندری کارتابولوف» نماینده پارلمان روسیه(دوما) احتمال داد که روسیه برای حمله به لهستان از گروه مزدور واگنر استفاده کند.

مجله نیوزویک آمریکا امروز به نقل از کارتابولوف که قبلا و پیش از ورود به پارلمان روسیه معاون وزیر دفاع روسیه بود،نوشت که به باور وی ولادمیر پوتین گروه واگنر را از  روسیه اخراج و به بلاروس فرستاد تا برای حمله به لهستان بسترسازی کند. 

نیوزویک نوشت که این فرمانده نظامی سابق روسی این سخنان را در جریان یک برنامه تلویزیونی رسمی روسیه به زبان آورده است.

کارتابولوف تأکید کرد که شرکت نظامی خصوصی واگنر به بلاروس رفت تا نیروهای مسلح بلاروسی را آموزش دهد اما فقط برای این کار به این کشور نرفت بلکه چیزی مانند گذرگاه«سوالکی» وجود دارد و در صورت وقوع هر گونه اتفاقی روسیه به این گذرگاه نیاز دارد.

وی در ادامه گفت که گروه واگنر آمادگی آن را دارد که در  عرض چند ساعت این گذرگاه را به تصرف خود در بیاورد.

این گذرگاه عبارت از قطعه زمینی است که دارای جمعیت اندکی است و در طول مرزهای شمال شرقی لهستان واقع شده است این منطقه کوچک است ولی به لحاظ استراتژیک بسیار مهم است زیرا بین منطقه کالینگراد روسیه و روسیه واقع است. 

این منطقه بسیار مهم است زیرا تنها راه زمینی ناتو و کشورهای بالتیک(استونی، لتونی و لیتوانی) است و اشغال آن توسط روسیه باعث قطع ارتباط لهستان با بخشی از اروپا می شود.

اهمیت ژئوسیاسی گذرگاه باعث ایجاد نگرانی هایی در زمینه حمله روسیه به آن شده است امری که اگر رخ دهد واکنش ناتو را به دلیل ماده پنجم پیمان ناتو در پی خواهد داشت. براساس این ماده حمله به هر کدام از کشورهای عضو ناتو به مثابه حمله به همه اعضای ناتوست.

این در حالی است که در پی انتقال مزدوران واگنر به بلاروس، لهستان هفته پیش  بیش از هزار و 200 نیروی ارتش به همراه تجهیزات به شرق کشور اعزام کرد.

مقامات اوکراینی و لهستانی روز شنبه از ورود نیروهای واگنر از روسیه به خاک بلاروس خبر دادند. همچنین مینسک روز جمعه اعلام کرده بود که اعضای این گروه ‌شبه‌نظامی مزدور سربازان بلاروسی را در جنوب شرقی پایتخت این کشور تمرین می‌دهند.

آندری دمچنکو، سخنگوی آژانس مرزی اوکراین در بیانیه‌‌ای در کانال تلگرام خود گفت: «واگنر در بلاروس است و تحرکاتشان در این کشور قابل مشاهده است.»

دو منبع نزدیک به نیروهای واگنر می‌گویند که برخی از اعضای این گروه شبه‌نظامی مزدور دست کم از روز سه‌شنبه در بلاروس حضور دارند.

وزارت دفاع بلاروس روز جمعه ویدیویی منتشر کرد که در آن شبه‌نظامیان واگنر در یک پایگاه نظامی در نزدیکی شهر «آسیپوویچی» به سربازان بلاروسی آموزش می‌دهند.

بنابر اعلام ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، انتقال واگنر به بلاروس بخشی از توافق او و الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری این کشور پس از پایان شورش نافرجام ماه گذشته این گروه به رهبری یوگنی پریگوژین بود.

استانیسلاو ژارین، معاون وزیر خدمات ویژه لهستان گفت: «ورشو نیز حضور نیروهای واگنر در بلاروس را تایید می‌کند. به نظر می‌رسد صدها نفر از شبه‌نظامیان در آن‌جا باشند.»

لهستان در ماه جاری اعلام کرد که برای مقابله با هرگونه تهدیدی نیروهای خود را در مرز بلاروس تقویت می‌کند.

اگرچه الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس تا کنون نیرویی به اوکراین اعزام نکرده است، اما در فوریه ۲۰۲۲ به مسکو اجازه داده تا از خاک بلاروس برای تهاجم نظامی به اوکراین استفاده کرده و همچنین تسلیحات هسته‌ای خود را در این کشور مستقر کند.

پروژه هایون بلاروس که بر فعالیت‌های نظامی در این کشور نظارت می‌کند و توسط مینسک به عنوان تشکیلاتی افراطی شناخته می‌شود، می‌گوید که صف‌های بلندی متشکل از دست کم ۶۰ خودرو جمعه شب از روسیه وارد بلاروس شدند. این خودروها که شامل چندین کامیون‌، وانت‌ پیک‌آپ، ون‌ و اتوبوس‌ بودند، با پلاک جمهوری‌های خودخوانده دونتسک و لوهانسک به تردد می‌پرداختند. 

به گزارش هایون، مقصد این خودروها تسل در مرکز بلاروس بوده است. هفته گذشته نیز گزارش‌هایی مبنی بر احداث اردوگاهی شامل صد‌ها چادر خالی در این مکان منتشر شده بود.

 

 

آندری تروشف، گزینه پیشنهادی پوتین برای رهبری مزدوران واگنر کیست؟

 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در گفتگو با روزنامه کامرسانت، به مزدوران واگنر پیشنهاد داده است که اکنون آندری تروشف، نظامی ارشد سابق روسیه رهبری این گروه را بر عهده گیرد. اما او کیست و چه نقشی در رهبری این گروه شبه نظامی داشته است؟

با توجه به اظهارات آقای پوتین به روزنامه کامرسانت، به نظر می‌‌رسد رئیس جمهوری روسیه پس از شورش نافرجام ماه گذشته یوگنی پریگوژین، رهبر گروه واگنر، توانسته است شکافی میان او و جنگجویانش ایجاد کند. 

این روزنامه همچنین از جلسه‌ای با حضور رئیس جمهوری روسیه، یوگنی پروگوژین و چند‌ ده نفر از سران گروه واگنر، درست پنج روز پس از شکست شورش مزبور و در روزهای پایانی ماه ژوئن گزارش می‌دهد.

بر اساس گزارش این روزنامه، آقای پوتین علاوه بر چندین پیشنهاد شغلی که به آن‌ها ارائه می‌کند، پیشنهادی مبنی بر ادامه فعالیتشان تحت رهبری مستقیم شخصی واحد را هم با آن‌ها در میان می‌گذارد. گزینه آقای پوتین برای رهبری گروه نظامی مزدور واگنر فرمانده‌ای است که به «سدوی» به معنای «مو خاکستری» شهره است. 

ولادیمیر پوتین می‌گوید: «آن‌های می‌توانستند همه در یک‌جا جمع شوند و به خدمت خود ادامه دهند. هیچ‌چیز هم برایشان تغییر نمی‌کرد. آن‌ها توسط کسی رهبری می‌شدند که همین الان هم واقعا فرمانده‌شان است.»

آقای پوتین اضافه می‌کند هنگامی که این موضوع را با آن‌ها درمیان گذاشته است بسیاری از سران گروه واگنر به نشانه موافقت سرشان را تکان دادند. 

آندری تروشف کیست؟

بنابر اسناد منتشر شده توسط اتحادیه اروپا و فرانسه، «سدوی» یا همان «مو خاکستری» لقب آندری تروشف، سرهنگ بازنشسته ارتش روسیه و یکی از بنیان‌گذاران و مدیر اجرایی گروه واگنر است. 

در ۱۳ دسامبر سال ۲۰۲۱ آندری تروشف در لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفت. در اسناد این تحریم‌ها آمده است: «آندری تروشف متولد سال ۱۹۵۳ در لنینگراد اتحادیه جماهیر شوروی سابق و رئیس ستاد گروه واگنر است که در سوریه فعالیت می‌کند. او به آموزش و هدایت نیروهای سوری می‌پردازد. گروه واگنر همچنین از حکومت بشار اسد حمایت کرده و در کنار شبه‌نظامیان وابسته به حکومت و ارتش روسیه می‌جنگد. آقای تروشف مستقیما در عملیات نظامی گروه واگنر در روسیه شرکت و  در منطقه دیرالزور حضور دارد. بنابر این او نقش بزرگی در عملکرد بشار اسد در درگیری‌های سوریه دارد. به همین دلیل هم از حکومت او حمایت کرده و منتفع می‌شود.»

اسناد تحریمی بریتانیا در ژوئن سال ۲۰۲۲ نیز می‌گوید آندری نیکولایویچ تروشف مدیر اجرایی گروه واگنر بوده است. بنابراین او حامی حکومت سوریه و عضو شبه نظامیان بوده است. 

«مو خاکستری» همچنین کارمند سابق یگان ویژه واکنش سریع ناحیه فدرال شمال غربی وزارت کشور روسیه و همچنین از کهنه‌سربازان جنگ در چچن و افغانستان بوده است.

آقای تروشف به دلیل خدمات خود در افغانستان دو نشان ستاره سرخ اتحادیه جماهیر شوری را دریافت کرده است. این نشان در آن زمان به سربازان ارتش سرخ و نیروی دریایی به دلیل  خدمات فوق‌العاده در دفاع از اتحادیه جماهیر شوروی در زمان جنگ و صلح داده می‌شد. 

آندری تروشف همچنین به دلیل حضور عملیاتی در چچن، دو نشان شجاعت و یک نشان لیاقت میهن‌پرستی درجه دو دریافت کرده است. 

اوکراین نیز در ۲۶ فوریه ۲۰۲۳ تحریم‌هایی را علیه آقای تروشف وضع کرد. 

در همین حال، سرنوشت یوگنی پریگوژین، رهبر واگنر همچنان هاله‌ای از ابهام است. او پیش‌تر با میانجی‌گری الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس به این کشور رفته بود، اما چندی پیش آقای لوکاشنکو اعلام کرد که وی به روسیه بازگشته است.

همچنین تصاویری از حمله نیروهای امنیتی به ساختمان گروه واگنر در سن‌پترزبورگ به ابهامات درباره وضعیت او دامن زده است. آقای پریگوژین از ۲ ژوئن در انظار عمومی ظاهر نشده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی گروه واگنر

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.