رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین امروز جمعه گفت که ضد حمله اوکراین که با مقاومت نیروهای روسی مواجه است با کندی پیش می رود.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، دفتر ریاست جمهوری اوکراین اعلام کرد که ضد حمله ارتش اوکراین به نیروهای اشغالگر روسی کند پیش می رود و در جریان آن پیشروی سریعی رخ نمی دهد.

«آندری یرماک» رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین امروز جمعه گفت که ضد حمله اوکراین که با مقاومت نیروهای روسی مواجه است با کندی پیش می رود.

یرماک به خبرنگاران گفت که ضد حمله با کندی پیش می رود و تأکید کرد که همپیمانان غربی نیز در این زمینه بر کی یف فشاری وارد نمی کنند.

در همین حال، کی یف بار دیگر مذاکره با روسیه را قبل از خروج نیروهایش از اراضی اوکراین را رد کرد.

روسیه نیز اعلام کرد که ارتش این کشور فقط طی یک روز 16 حمله نیروهای اوکراینی را در محور «دونتسک» دفع کرده است.

 

پنتاگون: نیروهای واگنر دیگر به صورت موثر در عملیات جنگی روسیه در اوکراین مشارکت ندارند

 

دو هفته پس از پایان شورش جنگجویان گروه شبه‌نظامی واگنر در روسیه، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده است که مزدوران این گروه دیگر «به‌طور موثری» در عملیات جنگی در اوکراین شرکت ندارند.

ژنرال پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، روز پنجشنبه ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیر) در یک کنفرانس خبری گفت: «در حال حاضر، ما شاهد مشارکت نیروهای واگنر در عملیات جنگی در اوکراین به گونه‌ای موثر نیستیم.»

وی با این حال اضافه کرد که ایالات متحده معتقد است «اکثر» جنگجوهای گروه واگنر هنوز در مناطق تحت اشغال روسیه در اوکراین حاضر هستند.

در اواخر ماه گذشته گروه شبه‌نظامی واگنر، که نقش کلیدی در حمله مسکو به اوکراین داشت، در یک شورش ناگهانی تلاش کرد فرماندهی نظامی روسیه را سرنگون کند. 

در این شورش که به رهبری اوگنی پریگوژین در تاریخ ۲۴ ژوئن ۲۰۲۳ انجام شد جنگجویان واگنر کنترل شهر جنوب روستوف-نا-دونو و یک ساختمان نظامی را به دست گرفتند، ولی این حرکت در نهایت با میانجی‌گری الکساندر لوکاشنکو رهبر بلاروس بی‌نتیجه پایان یافت.

اوگنی پریگوژین گفته است که هدف این شورش سرنگونی دولت نبود، بلکه قصد آنان «بازخواست کردن» ارتش و فرماندهان نظامی روسیه به دلیل بی‌کفایتی، اشتباهات و اقدامات غیرحرفه‌ای آنها در اوکراین بوده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به جنگجوهای شورشی پیشنهاد پیوستن به نیروهای عادی، رفتن به بلاروس یا بازگشت به زندگی غیرنظامی را داده است.

پس از آن‌که آقای پریگوژین موافقت کرد که افرادش سلاح‌های خودشان را به نیروهای نظامی روسیه تحویل دهند، ارتش روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد از گروه واگنر بیش از ۲ هزار قطعه تجهیزات نظامی، ۲۵۰۰ تن مهمات و ۲۰ هزار قبضه سلاح سبک دریافت کرده است.

از زمان شکست این شورش شایعاتی تایید نشده درباره تغییرات در فرماندهی نظامی روسیه، به ویژه در مورد ژنرال سرگئی سوروویکین که مدت‌ها متحد واگنر به حساب می‌آمد، منتشر شده است. با این حال آقای پوتین تاکنون سرگئی شویگو، وزیر دفاع و والری گراسیموف، رئیس ستاد کل ارتش روسیه را در سمت‌های خود نگه داشته است.

روزنامه وال استریت ژورنال روز گذشته به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکایی اعلام کرد که دستکم «۱۳ افسر ارشد روسی» به دلیل دست داشتن در این شورش از سمت خود برکنار و دستگیر شده‌اند.

در ابتدا و طبق توافق قبلی با میانجی‌گری لوکاشنکو، قرار بود آقای پریگوژین به بلاروس برود. اما الکساندر لوکاشنکو هفته گذشته گفت که وی به روسیه بازگشته است و جنگجوهای واگنر هنوز پیشنهاد نقل مکان به بلاروس را نپذیرفته‌اند.

 

پوتین: عضویت احتمالی اوکراین در ناتو امنیت کی‌یف را افزایش نخواهد داد

رئیس‌جمهور روسیه تاکید کرد که عضویت احتمالی اوکراین در ناتو تهدیدی برای امنیت روسیه بوده و امنیت کی‌یف را افزایش نخواهد داد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در گفتگو با شبکه دولتی روسیه «Rossiya 24» اعلام کرد که عضویت احتمالی اوکراین در ناتو تهدیدی برای امنیت روسیه خواهد بود. این امر امنیت اوکراین را افزایش نخواهد داد و به طور کلی جهان را بسیار آسیب پذیرتر خواهد کرد و باعث تنش بیشتر در عرصه بین المللی خواهد شد.

پوتین با تاکید بر اینکه موشک‌های دوربرد تحویلی به اوکراین آسیب دیدند، اما تغییر حیاتی در منطقه درگیری ایجاد نکردند، گفت که این موضوع در مورد تانک‌های خارجی و خودروهای جنگی پیاده نظام نیز صدق می‌کند.

او با تاکید بر اینکه محموله‌های جدید تسلیحات تنها وضعیت اوکراین را وخیم‌تر و درگیری‌ها را تشدید می‌کند، افزود کسانی هستند که از این وضعیت سود می‌برند.

- عضویت احتمالی اوکراین در ناتو

پوتین با تاکید بر اینکه عضویت احتمالی اوکراین در ناتو تهدیدی برای امنیت روسیه خواهد بود، اظهار داشت: در واقع یکی از دلایل عملیات ویژه نظامی، تهدید پیوستن اوکراین به ناتو است.

وی افزود که اوکراین حق دارد امنیت خود را تضمین کند. تنها یک محدودیت وجود دارد. ضمن تضمین امنیت یک کشور، امنیت کشور دیگر نباید به خطر بیفتد. بنابراین در حال حاضر چیزی غیرعادی برای ما در آنچه ناتو و گروه هفت اعلام کرده‌اند وجود ندارد و ما مخالف مشورت در مورد چنین موضوعاتی نیستیم، به شرطی که امنیت روسیه به عنوان یک شرط ضروری تضمین شود.

پوتین با اشاره به اینکه شرایط توافق‌نامه امضا شده برای صادرات غلات اوکراینی اجرا نمی‌شود، تصریح کرد: در این توافق با سازمان ملل متحد، درباره منافع روسیه نکاتی مانند لجستیک، بیمه، جریان نقدی مربوط به پرداخت محصولات ما و بسیاری نکات دیگر را باید در نظر گرفت. می‌خواهم تاکید کنم که هیچ کاری انجام نشد. این یک بازی کاملا یک‌طرفه است. اما دیگر کافی است.

وی تاکید کرد که علی‌رغم وضعیت مورد بحث، آنها بارها به میل خود توافق را تمدید کردند.

پوتین با اشاره به اینکه روسیه می‌تواند به مشارکت خود در این توافق پایان دهد، گفت: اگر همه وعده‌هایی که به ما داده شده، محقق شود، ما فورا به این توافق‌نامه خواهیم پیوست. گزینه اول تمدید و سپس اجرای وعده‌ها، دیگر برای روسیه مناسب نیست. اجازه دهید اول اجرای تعهدات و سپس مشارکت ما باشد.

 

لوپن با انتقاد از تحویل موشک‌های «سایه طوفان» به اوکراین: چرا ماکرون«کنفرانس صلح» برگزار نمی‌کند؟

 

مارین لوپن تصمیم دو روز پیش امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه برای تحویل موشک‌های دوربرد «سایه طوفان یا اسکالپ» به اوکراین را «غیرمسئولانه» توصیف کرد.

رهبر حزب راست‌گرای افراطی «اجتماع ملی / Rassemblement National» هشدار داد که اگر اوکراین به خاک روسیه شلیک کند، چنین سلاح‌هایی می‌تواند فرانسه را در معرض اقدامات تلافی‌جویانه روسیه قرار دهد.

لوپن گفت «تحویل تسلیحاتی با قابلیت ضربه زدن به کشور ثالث [روسیه] می‌تواند جنگ سوم جهانی را پایه‌گذاری کند که من نمی‌خواهم شاهد وقوع آن باشم (...). کسی چه می‌داند که کشور ثالثی که مورد اصابت [این] سلاح‌های فرانسوی قرار بگیرد چه واکنشی ممکن است از خود نشان دهد.»

این اولین بار بود که خانم لوپن به صراحت با تحویل این موشک‌ها مخالفت می‌کند. مدت‌ها بود که این رهبر راست‌گرایان افراطی در فرانسه صرفا از کمک‌هایی به اوکراین حمایت می‌کرد که در حوزه آموزش نظامی یا ادوات حفاظتی و «سلاح های تدافعی» باشند؛ تا اینکه روز چهارشنبه در اظهار نظری انتقادی گفت: «به نظر من این تصمیم غیرمسئولانه است و نمی‌دانم چرا امانوئل ماکرون بر سازماندهی یک نشست صلح برای پایان دادن به این جنگ متمرکز نیست».

لوپن تنها رهبر سیاسی فرانسه است که شبه جزیره کریمه اوکراین را متعلق به روسیه می‌داند. او معتقد است که همه‌پرسی سال ۲۰۱۴ که تحت اشغال نظامی روسیه برگزار شد قانونی بوده است. روسیه در این سال با برگزاری یک همه پرسی کریمه را ضمیمه خاک خود کرد. 

پس از بررسی‌های فراوان، ماکرون روز سه‌شنبه یازدهم ژوئیه، از محل برگزاری نشست ناتو در ویلنیوس لیتوانی، تحویل چنین موشک‌هایی را تایید کرد. وی در بدو ورود به شهر ویلنیوس گفته بود که «تصمیم گرفتم تحویل تسلیحات و تجهیزات را افزایش دهم تا به اوکراینی‌ها توان حمله بیشتر را بدهم».

موشک‌های «سایه طوفان یا اسکالپ SCALP/Storm Shadow» محصول مشترک فرانسه و بریتانیا است و به اوکراین این اجازه می‌دهد تا در عمق ۳۰۰ کیلومتری خطوط دشمن در شرق کشور را هدف قرار دهد.

این موشک‌ها از جنگنده پرتاب می‌شوند.

وزیر دفاع بریتانیا: لندن برای اوکراین آمازون سفارش تسلیحات نیست​

بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا گفت که کشورش برای اوکراین شرکت آمازونی برای دریافت سفارش تسلیحات نیست.

وزیر دفاع بریتانیا با اشاره به سفر سال گذشته‌اش به اوکراین و فهرست تسلیحات درخواستی کی‌یف گفت: « سال گذشته وقتی ۱۱ ساعت رانندگی کردم [و به کی‌یف رسیدم] لیستی بدستم دادند، به آن‌ها گفتم که من آمازون نیستم.» 

وی تلویحا گفت که اوکراین آنگونه که باید، قدردان نیست و برغم آن که کمک بزرگی را از متحدان غربی دریافت می‌کند، اما روزبروز تسلیحات بیشتری طلب می‌کند. 

وی در مصاحبه خود با تلویزیون اسکای نیوز افزود:«"توصیه من به اوکراینی‌ها این است که گاهی اوقات شما کشورها را متقاعد می‌کنید که ذخایر [تسلیحات] خود را فراموش کنند و بله، البته این جنگ، جنگی است که هدفی شرافتمندانه دارد و بله، ما می‌بینیم که شما نه فقط برای خودتان بلکه برای آزادی‌های ما هم می‌جنگید.»

بن والاس در ادامه با تأکید بر اینکه کی‌یف باید قدردان حامیانش باشد، به اوکراینی‌ها توصیه کرد که سیاستمداران شکاک در آمریکا و دیگر کشورها را برای دریافت ده‌ها میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین برای جنگ علیه روسیه متقاعد کنند. 

وزیر دفاع بریتانیا در ادامه خواستار آموزش‌های بهتر برای سربازان اوکراینی شد تا میزان تلفات آن‌ها به حداقل برسد. او همچنین پیشنهاد ارائه یک برنامه آموزشی در بریتانیا را داد.

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین با فاصله گرفتن از اظهارات آقای والاس، گفتند که کی‌یف همیشه سپاسگزار حمایت‌های بریتانیا بوده است.

آقای زلنسکی با کنایه گفت: «ما می‌توانیم صبح از خواب بیدار شویم و شخصاً از وزیر تشکر کنیم. ما از بریتانیا سپاسگزاریم.»

آقای سوناک هم با بیان اینکه مردم اوکراین هر روز برای زندگی و آزادی خود می‌جنگند، قول داد که به حمایت از «زلنسکی و مردمش» برای توقف جنگ ادامه دهد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین بار دیگر تاکید کرد که بهترین تضمین امنیتی برای کشورش، «عضویت در ناتو» است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.