این در حالی است که به گفته مسئولان آمریکایی روسیه از همان ابتدای جنگ علیه اوکراین از بمب خوشه ای استفاده کرده است.

به گزارش جماران به نقل از آناتولی، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به تصمیم آمریکا برای ارسال مهمات خوشه‌ای به کی‌یف گفت کاخ سفید استفاده از چنین بمب را جنایات جنگی دانسته است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در حساب توئیتری خود نوشت: ویدئوی منتشر شده در روز گذشته نشان می‌دهد که جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در 28 فوریه 2022 می‌گوید که استفاده از بمب‌های خوشه‌ای جنایات جنگی است.

وی افزود: پس از گذشت یک و نیم سال از این اظهارات جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا طی نشست خبری تصمیم این کشور برای ارسال مهمات خوشه‌ای به اوکراین صحبت کرده است. ما انتظار اظهارات کارین ژان‌پیر، سخنگوی کاخ سفید در این مورد هستیم.

 پیشتر سالیوان اعلام کرد: در کنار اوکراین خواهیم بود و به این کشور مهمات خوشه‌ای ارائه خواهیم کرد. از خطر آسیب چنین مهمات به غیرنظامیان آگاه هستیم. ارائه مهمات خوشه‌ای به اوکراین "تصمیم آسانی" نخواهد بود.

وی همچنین تصریح کرد: جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، تصمیم گرفت با توصیه تیم امنیت ملی و پس از مشورت با متحدان و اعضای کنگره، در این مورد به جلو حرکت کند.

این در حالی است که به گفته مسئولان آمریکایی روسیه از همان ابتدای جنگ علیه اوکراین از بمب خوشه ای استفاده کرده است.

سخنگوی پنتاگون تصریح کرد که روسیه از همان ابتدای جنگ به شکل کورکورانه از بمب های خوشه ای استفاده کرده است.

به گفته رهبران اوکراین، ناظران و گروه‌های بشردوستانه، نیروهای روسی بارها از بمب‌های خوشه‌ای در اوکراین استفاده کرده‌اند اما در مقابل گروه های حقوق بشری گفته‌اند که اوکراین نیز از آنها استفاده کرده است.

در روزهای اولیه جنگ، موارد مکرری از بمب‌های خوشه‌ای روسی وجود داشت که توسط گروه‌هایی مانند دیده‌بان حقوق بشر مورد استناد قرار گرفت، از جمله زمانی که بمب‌های خوشه‌ای در نزدیکی یک پیش‌دبستانی در شمال شرقی شهر اوختیرکا اوکراین اصابت کرد. گروه اطلاعاتی منبع باز Bellingcat گفت که محققان آن مهمات خوشه‌ای را در آن حمله و همچنین حملات خوشه‌ای متعدد در خارکیف و همچنین در شمال شرق این کشور پیدا کردند.

اخیراً، در ماه مارس، رگبار موشک و پهپاد روسیه به تعدادی از مناطق شهری، از جمله بمباران مداوم در باخموت، اصابت کرد. درست در غرب آنجا، بمباران و حملات موشکی به شهر کوستیانتینیوکا تحت کنترل اوکراین اصابت کرد  پلیس در همان زمان گفت که نیروهای روسی با موشک های اس-۳۰۰ و مهمات خوشه‌ای خود به شهر حمله کردند. 

 

واکنش آلمان 

سخنگوی دولت آلمان روز جمعه تصریح کرد که بر خلاف دولت متبوعش، نه آمریکا و نه اوکراین کنوانسیون اسلو در مورد تسلیحات خوشه‌ای را امضا نکرده‌اند.

اشتفان هبشترایت، سخنگوی دولت آلمان گفت: «دولت فدرال آلمان در سال ۲۰۱۰ به کنوانسیون تسلیحات خوشه‌ای پیوسته که به اعتقاد من این اسناد به کفایت موضع دولت آلمان را در مورد چنین تسلیحاتی آشکار می‌کند. اما برخلاف جمهوری فدرال آلمان، آمریکا و اوکراین این کنوانسیون را امضا نکرده‌اند و ما اطمینان داریم که تصمیم ارسال تسلیحات خوشه‌ای برای دوستان آمریکایی‌مان تصمیم راحتی نبوده است.»

سخنگوی دولت آلمان افزود: «در این جا با یک مورد خاص روبرو هستیم چرا که اوکراین از این مهمات در راستای حفاظت از جان شهروندان غیرنظامی‌اش استفاده می‌کند. استفاده از این بمب‌ها از سوی دولتی است که هدفش آزاد کردن خاکش است. از سوی دیگر فراموش نکنیم که روسیه تاکنون در این جنگ نامشروع و غیرقانونی تجاوز به خاک اوکراین از این تسلیحات در مقیاس وسیع استفاده کرده است.»

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه با تصریح بر اینکه «تصمیم دشواری» گرفته است از ارسال مهمات خوشه‌ای به اوکراین خبر داد.

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان روز جمعه گفته بود که کشورش با ارسال مهمات خوشه‌ای به اوکراین مخالف است.

این تصمیم واشنگتن در آستانه نشست ناتو در لیتوانی پرسش‌های بسیاری را رقم زده است و احتمالا جو بایدن را در موضعی تدافعی در برابر همپیمانان‌اش قرار خواهد داد.

قریب دو سوم هم پیمانان آمریکا در جنگ اوکراین استفاده از مهمات خوشه‌ای را بدلیل قابلیت چنین بمب‌هایی در تهدید جان غیرنظامیان ممنوع اعلام کرده‌اند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر از اوکراین و روسیه خواسته است که به استفاده از مهمات خوشه‌ای پایان دهند. این گروه همچنین از واشنگتن خواسته بود تا دست به ارسال این تسلیحات نزند. 

به گفته دیده‌بان حقوق بشر هم نیروهای اوکراینی و هم نظامیان روسیه در جریان ۵۰۰ روز درگیری از تسلیحات خوشه‌ای استفاده کرده‌اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
کلمات کلیدی بمب خوشه ای
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.