رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا به تازگی از اوکراین بازدید و با مسئولان اطلاعاتی و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرده است.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا امروز شنبه برای دیدار با «ولودیمیر زلنسکی»  وارد کی یف پایتخت اوکراین شد.

سانچز در توئیتی نوشت: در کی یف هستم. می خواهم نخستین کار ریاست اسپانیا بر شورای اتحادیه اروپا در اوکراین با ولودیمیر زلنسکی باشد.

نخست وزیر اسپانیا تأکید کرد که «همبستگی کامل اروپا» با دولت و پارلمان اوکراین را منتقل می کند.

اسپانیا برای پنجمین بار رئیس شورای اتحادیه شده است و این ریاست از 1جولای تا 31 دسامبر طول می کشد.

در تحولی دیگر، ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا به تازگی از اوکراین بازدید و با مسئولان اطلاعاتی و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرده است.

یک مقام آمریکایی روز جمعه بدون اشاره به زمان انجام این سفر، به گفتگو‌های ویلیام برنز و مقام‌های ارشد اوکراین اشاره کرده است.

روزنامه واشنگتن پست اما زمان انجام این سفر را ماه ژوئن اعلام کرده است. این نشریه آمریکایی همچنین یادآور شده است که رئیس سیا در جریان گفتگو با مقامات اوکراینی بر آمریکا نسبت به تبادل اطلاعات با این کشور به منظور دفاع برابر متجاوزان روس تاکید کرده است.

این سفر که پیش‌تر در زمان وقوع علنی نشده بود در حالی صورت گرفته که نیروهای اوکراینی در حال انجام عملیات ضد تهاجمی در شرق و جنوب این کشور علیه مواضع ارتش روسیه هستند؛ این عملیات از ماه ژوئن آغاز شده است.

«پیشرفت ضد حملات با خون سنجیده می‌شود»

به رغم اخبار و تحلیل‌های مرتبط با ضد حملات اخیر نیروهای اوکراینی، مقام‌های ارشد دولتی و امنیتی در کی‌یف و واشنگتن معتقدند که پیشروی در این عملیات با خون سنجیده می‌شود.

اوکراین در مجموع، تاکنون نسبت به اعلام جزئیات دقیق و دستاوردهای عملیات ضد تهاجمی ارتش خود که از ماه ژوئن برای بازپس‌گیری سرزمین‌های اشغالی در جنوب و شرق این کشور آغاز شده، بسیار محتاط عمل کرده است.

مارک میلی، ژنرال ارتش آمریکا روز جمعه در جمع خبرنگاران در واشنگتن گفت که «ضد حملات اوکراین به طور پیوسته و به تدریج از میان میادین بسیار دشوار مین پیش می‌رود، با ۵۰۰ متر پیشروی در روز یا هزار یا ۲ هزار متر». 

به گفته این مقام ارشد نظامی، تعجب آور نیست که پیشرفت کندتر از آن چیزی است که برخی افراد و رایانه‌ها ممکن است آن را پیش‌بینی کرده باشند.

ژنرال میلی سپس تاکید کرد که «جنگ روی کاغذ با جنگ واقعی بسیار تفاوت دارد.» به گفته وی «در یک جنگ واقعی، افرادی واقعی در خط مقدم هستند و جان می‌دهند؛ افرادی واقعی درون خودروهای جنگی هستند و پیکر افرادی واقعی با انفجارهای متعدد متلاشی می‌شود.»

وی افزود: «آنچه قبلا گفته بودم این بود که این عملیات بسیار دشوار خواهد بود و ممکن است شش، هشت یا ۱۰ هفته طول بکشد.»

به گفته ژنرال مایک میلی، این عملیات بسیار طولانی و خونین خواهد بود و هیچ کس نباید توهمی در خصوص نحوه انجام آن به خود راه بدهد.

 

زلنسکی: پیشروی‌ها کندتر از حد مطلوب است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین هفته گذشته بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت که عملیات ضد تهاجمی «کند‌تر از حد مطلوب» بوده است.

اوکراین می‌گوید در عملیاتی از این دست تاکنون ۱۳۰ کیلومتر مربع از سرزمین‌های اشغالی را در جنوب آزاد کرده و چندین روستا را پس گرفته است، اما این میزان پیشروی تنها درصد کمی از کل قلمرو تحت کنترل روسیه را شامل شده است.

آقای زلنسکی روز جمعه تصریح کرد که نیروهای تحت امرش «در تمام جهات تعیین شده در عملیات» پیشروی داشته‌اند؛ این در حالیست که به گفته معاون وزیر دفاع اوکراین، پیشرفت عملیات ضد تهاجمی از سوی ارتش بر اساس برنامه عملیاتی ارزیابی می‌شود و در سنجش نحوه پیشرفت ضد حملات باید بسیاری از شاخصه‌های نظامی را لحاظ کرد.

 

اوکراین: روسیه در حال تخلیه کارکنان از نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا است تا آن را منفجر کند

اداره اطلاعات نظامی اوکراین مدعی شد که روسیه در حال کاهش حضور خود در نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا است و به کارکنان این نیروگاه گفته که به کریمه نقل مکان کنند. روسیه همچنین گشت‌های نظامی در این منطقه را کاهش داده است.

کیریلو بودانوف، رئیس سازمان اطلاعات نظامی اوکراین مدعی شده که مسکو طرحی برای منفجر کردن این نیروگاه تصویب کرده و از هر شش واحد برق، چهار واحد همچنین یک حوض خنک‌کننده را مین گذاری کرده است.

هفته گذشته نیز ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گفته بود که روسیه در حال طراحی یک «حمله تروریستی» است. 

براساس گزارش اداره اطلاعات نظامی اوکراین، چندین نماینده «روس‌اتم»، آژانس دولتی انرژی هسته‌ای روسیه این نیروگاه را ترک کرده‌اند. همچنین به کارمندان اوکراینی که با روس‌اتم قرارداد امضا کرده بودند هم گفته شده که تا روز دوشنبه، ترجیحا به کریمه بروند و محل را تخلیه کنند. 

به گزارش این آژانس اطلاعاتی سه نفر از افراد ارشد، بازرس ارشد کارخانه، رئیس اداره حقوقی و معاون مسئول تدارکات قبلا این محل را ترک کرده‌اند. 

در بیانیه اداره اطلاعات نظامی اوکراین آمده که تعداد سربازان روسی در این ایستگاه و در شهر نزدیک «انرهودار» نیز کاهش یافته است. 

از زمان تصرف این نیروگاه در سال گذشته، ارتش روسیه آن را به یک پایگاه نظامی تبدیل کرده است. 

ارتش روسیه تجهیزات جنگی از جمله وسایل نقلیه زرهی و مهمات دیگر را به داخل سالن‌های توربین این نیروگاه منتقل کرده و سربازان روسی از این پایگاه برای بمباران شهرهای اوکراین در امتداد رودخانه «دنیپر» استفاده کرده‌اند.

این رودخانه پس از منفجر شدن سد کاخوفکا در پایین‌دست خشک شد. دولت‌های غربی و کی‌یف می‌گویند روسیه عمدا این سد را خراب کرد تا جلوی حمله متقابل اوکراین را بگیرد. 

کارگران سابق این نیروگاه به گاردین گفته‌اند که آسیب رساندن به راکتورهایی که با فولاد ضخیم و بتن پوشانده شده‌اند، دشوار است. اما آنها گفتند که حوضچه خنک‌کننده، آسیب‌پذیرتر است.

اولکسی کووینیف، مهندس ارشد سابق دراین باره گفت که انفجار در حوضچه خنک‌کننده می‌تواند منجر به ذوب هسته‌ای نسبی شود. مشابه این اتفاق در سال ۱۹۷۹ در ایالات پنسیلوانیا روی داد. در این سناریو بیشتر تشعشعات مهار می‌شود. 

قبل از حمله روسیه، این نیروگاه ۱۱ هزار و ۵۰۰ کارگر داشت اما اکنون تخمین زده شده که دو هزار و ۵۰۰ نفر باقی مانده‌ باشند. 

برخی از افراد از جمله مدیر اوکراینی کارخانه، قراردادهایی با روس‌اتم امضا کرده‌اند. آنهایی که از امضای قرارداد امتناع کرده‌ بودند هم مجوزهای امنیتی‌شان ابطال شده است. کارکنان این نیروگاه در حال حاضر از روسیه و اوکراین حقوق می‌گیرند. 

به گزارش اداره اطلاعات نظامی اوکراین، روز جمعه به پرسنل باقی‌مانده این نیروگاه دستور داده شده که «در صورت بروز هرگونه شرایط اضطراری، اوکراین را مقصر بدانند». روسیه مدعی شده که کی‌یف با گلوله باران، این ایستگاه را به خطر انداخته است. 

اوکراین از جامعه بین‌المللی خواسته است که به وضعیت این نیروگاه توجه کنند و مسکو را تحت فشار قرار دهند تا عقب‌نشینی کند. 

این مقامات خاطرنشان می‌کنند که زلنسکی سال گذشته نیز هشدار داده بود که کرملین قصد دارد سد کاخوفکا را منفجر کند؛ حادثه‌ای که هفت ماه بعد اتفاق افتاد.

موشه آزمن، خاخام اعظم اوکراین به جامعه جهانی هشدار داد تا تمام توان خود را برای جلوگیری از یک فاجعه احتمالی انجام دهند. 

این هفته روسیه به شورای امنیت سازمان ملل گفت که هیچ برنامه‌ای برای منفجر کردن این نیروگاه ندارد. البته روسیه پیش از این هم به شورا اطمینان داده بود که به اوکراین حمله نخواهد کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.