به گزارش جماران به نقل از الجزیره، ارتش اوکراین اعلام کرد که در جریان ضد حمله خود به نیروهای روسی توانست پیشروی های جدیدی بکند و یک شهر را در جنوب منطقه «دونتسک» آزاد کند و با نیروهای روسی در  ساحل چپ رودخانه دنپیرو در منطقه «خیرسون» درگیر شده است.

سازمان اطلاعات انگلیس اعلام کرد که ارتش اوکراین شهر «کراسنوهویوکا را در منطقه دونتسک آزاد کرد و توانست  برای نخستین بار اراضی ای را بازپس گیرد که از سال 2014 به اشغال روسیه در آمده بود.

سازمان اطلاعات انگلیس تأکید کرد که حملات زیاد اوکراین که به شکل همزمان در همه مناطق «دونباس» انجام شده است باعث خستگی نیروهای اشغالگر موجود در دونتسک از جمله نیروهای چچنی حاضر در این منطقه شده است.

در همین حال، گارد مرزی اوکراین تصاویری منتشر کرد و تأکید کرد که این تصاویر مربوط به نبردهای  شدید با نیروهای روسی در منطقه «باخموت» در شرق اوکراین است؛ یعنی همان جایی که نیروهای اوکراینی در تلاش برای بازپس گیری شهری هستند که نیروهای روسی  آن را به اشغال خود در آورده اند.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور  روسیه  شب گذشته اعلام کرد که ضد حمله اوکراین- که از چند هفته پیش شروع شده و ادامه دارد- با موفقیت در جریان است.             

از سوی دیگر، مسئولان گماشته روسیه در منطقه خیرسون در جنوب اوکراین با تکذیب کنترل ساحل چپ  رودخانه «دنیپرو» توسط نیروهای اوکراینی اعلام کردند که ارتش روسیه نیروهای اوکراینی را که تلاش می کردند از رودخانه عبور کنند را گلوله باران کرد.

در تحولی دیگر، تارنمای نظامی «ریبار» نیز اعلام کرد که یگان های ارتش اوکراین توانستند که جای پایی در ساحل چپ رودخانه دنپیرو برای خود پیدا کنند.

از جهتی دیگر، وزارت دفاع اوکراین از آزادسازی 130 کیلومتر مربع از اراضی این کشور از آغاز تهاجم روسیه تاکنون خبر داد.

آنا مالیار، معاون وزیر دفاع اوکراین در حساب توییتر خود اعلام کرد که از زمان آغاز حمله روسیه به این کشور در مجموع 130 کیلومتر مربع اراضی در جنوب آزاد شده است.

مالیار با بیان اینکه ارتش اوکراین در هفته گذشته هم اقدامات تدافعی و هم تهاجمی انجام داده است، گفت: در این مدت روس‌ها حملاتی را در جبهه‌های لیمان، باخموت، آودییوکا و مارینکا انجام دادند و ما به برخی موفقیت‌های تاکتیکی دست یافتیم.

وی تصریح کرد: هفته گذشته نزدیک به 250 درگیری در جبهه‌های مذکور رخ داد و هنوز درگیری‌های شدید در آنجا جریان دارد. دشمن تلاش کرد نیروهای ما را از مواضع خود بیرون کند اما موفق نشد.

معاون وزیر دفاع اوکراین با اشاره به اینکه ارتش این کشور در آخر هفته در برخی جبهه‌ها دست به عملیات تهاجمی زده، گفت: ما در جبهه‌های مختلف بین 1 تا 2 کیلومتر پیشروی کردیم و در حال حاضر در حال تقویت مواضع تصرف شده هستیم.

به گفته وی، طی هفته گذشته تغییر قابل توجهی در جبهه جنوبی رخ نداده و نیروهای اوکراینی به عملیات تهاجمی خود در جهت ملیتوپل و بردیانسک ادامه دادند.

 

 آلمان آماده استقرار دائمی نیروهایش در لیتوانی است

 

وزیر دفاع آلمان روز دوشنبه اعلام کرد که برلین آماده است تا یک تیپ ۴ هزار نفری را به طور دائم در لیتوانی مستقر کند. این اقدام با هماهنگی برنامه‌های دفاعی ناتو در پی حمله روسیه به اوکراین انجام خواهد شد.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان روز دوشنبه گفت: «آلمان به عنوان یکی از اعضای ناتو و بزرگترین اقتصاد اروپا، به تعهد خود برای دفاع از جناح شرقی ناتو پایبند است.»

او گفت با این حال زیرساخت‌های لازم باید به عنوان پیش‌شرط فراهم شود. در گذشته برلین گفته بود که لیتوانی سال‌ها زمان لازم دارد تا بتواند پادگان، مناطق مسکونی برای خانواده‌ها، انبار و زمین‌های آموزشی را فراهم کند. 

پیستوریوس گفت: «ما موافقیم که با ایجاد زیرساخت، این تیپ گام به گام رشد کند.» او همچنین ادامه داد که چنین استقراری نمی‌تواند ظرف «چند ماه» تکمیل شود. 

او تاکید کرد که این استقرار همچنین باید با برنامه‌های منطقه‌ای ناتو در مورد نحوه پاسخگویی به حمله روسیه سازگار باشد. 

از طرف دیگر، گیتاناس ناوسدا، رییس جمهوری لیتوانی هم گفت که قصد دارد این زیرساخت‌ها تا سال ۲۰۲۶ ایجاد شود. او ادامه داد: «ما در حال آماده سازی مراحل هستیم تا بتوانیم ایجاد این زیرساخت‌ها را تا سال ۲۰۲۶ نهایی کنیم.»

آلمان در حال حاضر، گروه نبرد چند ملیتی ناتو در لیتوانی را رهبری می‌کند که یک گردان تقویت شده متشکل از یک‌هزار سرباز است. 

فراتر از این، یک تیپ آلمانی در این کشور در حالت آماده باش قرار دارند تا در صورت نیاز به سرعت نیروهای خود را در لیتوانی تقویت کنند. اما لیتوانی مدت‌هاست که خواستار حضور دائمی یک تیپ کامل آلمانی بوده است. 

در همین زمینه، پیستوریوس و ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو برای شرکت در یک رزمایش به لیتوانی سفر کرده‌اند. این رزمایش تقویت سریع گروه جنگی ناتو به رهبری آلمان را به نمایش می‌گذارد و سناریویی که در آن تنش‌ یا درگیری با روسیه تشدید می‌شود را اجرا می‌کند.

استولتنبرگ از این اقدام آلمان استقبال کرد اما درخواست تقویت فوری نیروها در امتداد جناح شرقی ناتو در پاسخ به شورش اخیر در روسیه را رد کرد. 

او گفت: «همه چیز درباره حضور داشتن نیست. موضوع اصلی در مورد توانایی داشتن هشدارها و نشانه‌های اولیه و سپس واکنش سریع در صورت نیاز است. این رزمایش هم دقیقا این را نشان می‌دهد.»

رهبران ناتو ۱۱ و ۱۲ ژوئیه برای نشستی در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی با هم ملاقات خواهند کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.