جنگ اوکراین باعث مرگ و میر در سطحی شده که از زمان جنگ جهانی دوم در اروپا دیده نشده بود.

به گزارش جماران به نقل از investing،  حمله روسیه به اوکراین در سال 2022 ده‌ها هزار کشته، میلیون‌ها نفر آواره و آشفتگی اقتصادی در سراسر جهان بر جای گذاشته است. در اینجا به برخی از تبعات این جنگ اشاره می‌کنیم :

مرگ و میر

جنگ اوکراین باعث مرگ و میر در سطحی شده است که از زمان جنگ جهانی دوم در اروپا دیده نشده است. بر اساس گزارش کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل (OHCHR)، که معتقد است ارقام واقعی بسیار بالاتر است، از 24 فوریه 2022 تا 21 مه 2023، 8895 غیرنظامی به عنوان کشته و 15117 زخمی ثبت شده است.

بر اساس مجموعه ای از اسناد اطلاعاتی ادعایی ایالات متحده که در فضای مجازی منتشر شده است، حدود 354000 سرباز روسی و اوکراینی کشته یا زخمی شده اند.

اوکراین آمار دقیق کشته‌شده های خود را اعلام نکرده است. سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه در 21 سپتامبر گفت که 5937 سرباز روسی از آغاز جنگ کشته شده اند. از آن تاریخ تاکنون هیچ به روز رسانی بیشتری داده نشده است. هم اوکراین و هم روسیه می گویند که طرف مقابل تلفات بسیار زیادی را متحمل شده است.  دیپلمات های غربی به رویترز گفتند که تعداد کشته ها و تلفات روسیه در مجموع حدود 200 هزار نفر است.

شویگو می‌گوید که تنها در ماه مه 16000 سرباز اوکراینی جان خود را از دست داده‌‌اند. یوگنی پریگوژین- قدرتمندترین مزدور روسیه در این جنگ- می‌گوید که 72000 سرباز اوکراینی در نبرد باخموت کشته شده اند . به گفته او  واگنر در طول جنگ حدود 50000 محکوم را برای خدمت در جنگ اوکراین در ازای دریافت عفو ویژه  جذب کرده که حدود 20 درصد از آنها کشته شده اند. براساس آماری که پریگوژین داده تقریباً به همان میزان از سربازان قراردادی او - 10000 - کشته شده بودند. کی‌یف می گوید تلفات روسیه در باخموت بسیار بیشتر از تلفات اوکراین است.

درگیری در شرق اوکراین در سال 2014 پس از سرنگونی یک رئیس‌جمهور طرفدار روسیه و الحاق کریمه توسط روسیه آغاز شد و نیروهای جدایی‌طلب مورد حمایت روسیه در حال نبرد با نیروهای مسلح اوکراین بودند. بر اساس گزارش OHCHR، حدود 14000 نفر از سال 2014 تا پایان سال 2021 در آنجا کشته شده اند، از جمله 3106 غیرنظامی.

 مصیبتی برای مردم

آژانس پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده که از زمان تهاجم سال 2022، میلیون ها اوکراینی مجبور به ترک خانه های خود شده اند. اوکراین بیش از 41 میلیون نفر جمعیت دارد.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) گفت که حدود 17.6 میلیون نفر در اوکراین به کمک فوری بشردوستانه نیاز دارند، از جمله بیش از 5 میلیون نفر که در داخل به دلیل جنگ آواره شده‌اند. بر اساس داده های آژانس، بیش از 8 میلیون پناهنده از اوکراین در سراسر اروپا ثبت شده که بیشترین تعداد آنها در روسیه، لهستان و آلمان است. روسیه 2.9 میلیون پناهنده اوکراینی ثبت شده دارد.

خاک اوکراین

اوکراین کنترل حداقل 17 تا 18 درصد از اراضی خود را از دست داده از جمله در نوار ساحلی. اقتصاد آن فلج شده و برخی از شهرها در اثر جنگ به زمین های بایر تبدیل شده اند.

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، اقتصاد اوکراین در سال 2022 ، 30 درصد کاهش یافت و پیش بینی می شود در سال 2023 تا 3 درصد دیگر کاهش یابد.

بر اساس ارزیابی مشترک اوکراین، گروه بانک جهانی، کمیسیون اروپا و سازمان ملل، بازسازی و احیای اوکراین طی یک دهه آینده 411 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. مشخص نیست اوکراین چقدر برای جنگ هزینه کرده است.

روسیه

هزینه‌های روسیه برای جنگ به یک راز دولتی تبدیل شده است اما می‌توان گفت که تحریم های غرب که پس از تهاجم روسیه به اوکراین بر مسکو اعمال شد یک  شوک بزرگ به اقتصاد روسیه وارد کرد.

اقتصاد روسیه تورم دو رقمی که برای سال 2022 پیش بینی شده بود را به چالش کشید، اما این کشور تا بازگشت به رفاه فاصله زیادی دارد زیرا دولت هزینه های بیشتری را به سمت ارتش هدایت می کند.

وزارت اقتصاد روسیه انتظار دارد رشد تولید ناخالص داخلی در سال جاری حداقل 1.2 درصد باشد. صندوق بین‌المللی پول (IMF) رشد 0.7 درصدی در سال 2023 را پیش‌بینی می‌کند و انتظار دارد انزوای جهانی و کاهش درآمدهای انرژی،  چشم‌انداز روسیه را برای سال‌های آینده کاهش دهد.

در حالی که هزینه‌های نظامی روسیه افزایش می‌یابد و تحریم‌ها درآمدهای انرژی این کشور را کاهش می‌دهند، مسکو با نبردی برای کنترل کسری بودجه خود مواجه است.

روسیه بخش عمده ای از بازار گاز اروپا را از دست داده است اما توانسته است به فروش نفت خود به بازارهای جهانی ادامه دهد. این کشور از بازارهای مالی غرب کنار گذاشته شده است، اکثر الیگارش‌های آن تحریم شده‌اند و در تامین برخی اقلام مانند ریزتراشه‌ها با مشکلاتی مواجه است.

ویلیام برنز، رئیس سیا در اوایل سال جاری گفت که پوتین می‌تواند  روسیه را به "یک مستعمره اقتصادی چین در طول زمان" تبدیل کند.

افزایش قیمت‌ها

تهاجم و تحریم های غرب علیه روسیه منجر به افزایش شدید قیمت کود، گندم، فلزات و انرژی شد و موج تورم و بحران جهانی غذا را دامن زد.

روسیه دومین صادرکننده بزرگ نفت جهان پس از عربستان سعودی و بزرگترین صادرکننده گندم، کود نیتروژن و پالادیوم در جهان است. مدت کوتاهی پس از حمله روسیه به اوکراین، قیمت نفت بین‌المللی به بالاترین سطح خود از سال 2008 رسید. صندوق بین‌المللی پول در ماه آوریل گفت : «قیمت‌های کالایی که پس از حمله روسیه به اوکراین به شدت افزایش یافت، تعدیل شده است اما جنگ ادامه دارد و تنش‌های ژئوپلیتیکی بالاست».

سلاح های غربی

از زمان تهاجم روسیه به اوکراین، ایالات متحده به بیش از 37.6 میلیارد دلار کمک امنیتی به اوکراین، از جمله سیستم‌های ضد هوایی استینگر، سیستم‌های ضد زره Javelin، هویتزرهای 155 میلی‌متری و تجهیزات برای محافظت در برابر حملات شیمیایی، بیولوژیکی، رادیولوژیکی و هسته‌ای به اوکراین متعهد شده است. بر اساس گزارش های جهانی، بزرگترین حامیان کلی اوکراین از نظر اسمی، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، آلمان و ژاپن هستند.

روسیه می گوید که تدارکات تسلیحاتی غرب در حال تشدید جنگ است. لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل می‌گوید  که غرب با تسلیح اوکراین به جنگ دامن زده و  چین از محکوم کردن روسیه خودداری کرده و می گوید که به دنبال صلح است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.