معاون وزیر دفاع اوکراین گفت که نیروهای کشورش برای آن که بتوانند بر نیروهای روسی پیروز شود نیاز به سلاح های بسیار دقیق با برد 200 کیلومتری است.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره،اوکراین امروز شنبه از کشورهای غربی خواست که سلاح های دقیق و دور برد به این کشور بدهند تا بتواند « پیروز شود». این در حالی است که نیروهای اوکراینی در جریان ضد حمله به نیروهای اشغالگر روسی به شکل تدریجی و کند پیشروی می کنند.
«ولودیمیر گاوریلوف» معاون وزیر دفاع اوکراین گفت که نیروهای کشورش برای آن که بتوانند بر نیروهای روسی پیروز شود نیاز به سلاح های بسیار دقیق با برد 200 کیلومتری است.
گاوریلوف تأکید کرد که اوکراین در آستانه دستیابی به هواپیماهایی است که به شکل اساسی از حریم هوایی این کشور در برابر موشک های بالستیک روسیه و دیگر موشک هایش دفاع می کنند.
این در حالی است که کشورهای غربی به اوکراین وعده داده اند کمک های تسلیحاتی جدیدی از جمله سامانه های دفاع هوایی می دهند.
در همین حال، فرماندهان ارتش اوکراین اعلام کردند که نیروهای این کشور در جریان ضد حمله به نیروهای روسی در همه بخش هایی که ضد حمله انجام داده اند در حال پیشروی به شکل تدریجی هستند.
«هانا مالیار» معاون وزی ردفاع اوکراین گفت که نیروهایی اوکراینی در تحرکات پویا برای پیشرفت در همه جبهه ها در آن واحد مشارکت دارند.
مالیار افزود که در عمل یگان های ارتش اوکراین موفقیت های تاکتیکی در همه جبهه هایی که به ارتش روسیه حمله کرده اند به دست آورده اند.
وی تأکید کرد که نیروهای اوکراینی به شکل تدریجی در حال پیشروی هستند و در حال حاضر در همه جهت ها به مسافت دو کیلومتر پیشروی کرده اند.
ژنرال «الکساندر سیرسکی» فرمانده نیروی زمینی اوکراین نیر اعلام کرد که نیروهای این کشور در جنوب اوکراین در حال پیشروی هستند ولی اوضاع جبهه را شعله ور توصیف کرد زیرا روسیه بهترین نیروهای خود را به «باخموت» با حمایت توپخانه و هواپیما فرستاده است.
سیرسکی تأکید کرد که ارتش اوکراین عملیات هجومی خود را در جهت های مختلف انجام می دهد تا بتواند دشمن را به تدریج وادار به خروج از حومه باخموت کند.
روز پنجشنبه اوکراین اعلام کرد که نزدیک به 100کیلومتر مربع از اراضی اشغالی اش را در هفته نخست آغاز ضد حمله به نیروهای روسیه بازپس گرفته است.
بایدن: عضویت اوکراین در ناتو را تسهیل نخواهم کرد
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا او برای تسهیل عضویت اوکراین به ناتو گامی بر میدارد، پاسخ منفی داد.
جو بایدن که روز شنبه برای پیوستن به نخستین کارزار انتخاباتی خود عازم فیلادلفیا است، در گفتگو با خبرنگاران تصریح کرد: «نه، چون آنها هم باید از استانداردهای یکسانی پیروی کنند. پس من این راه را برایشان تسهیل نمیکنم. به نظر من آنها هرچه در توان داشتند برای نشاندادن توانایی هماهنگی نظامیشان به نمایش گذاشتند، اما مساله این است که آیا سیستم آنها ایمن است؟ آیا فاسد نیست؟ آیا آنها هم از همه استانداردهایی که دیگر کشورها رعایت میکنند، پیروی میکنند؟ فکر میکنم پیروی خواهند کرد. به نظر من میتوانند. اما این روند خودکار نیست.»
پیشتر گزارشهای مبنی بر گفتگوی آقای بایدن و تیم او با دیگر اعضای ناتو بر سر زمان عضویت اوکراین در این ائتلاف نظامی منتشر شده بود.
نشست بعدی کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی موسوم به ناتو قرار است ماه آینده در ویلینوس لیتوانی برگزار شود و پیشبینی میشد اعضای این پیمان در این نشست عضویت اوکراین را به شور گذارند.
سیانان روز جمعه به نقل از یک منبع مطلع گزارش داده بود رئیس جمهوری آمریکا با حذف یکی از موانع پیشروی اوکراین برای پیوستن به ناتو موافقت کرده است. به گفته این منبع «جو بایدن مایل است برنامه اقدام عضویت (MAP) را در راه پیوستن بیواسطه اوکراین به ناتو از میان بردارد.» این برنامه در سال ۲۰۰۸ در توافقی میان اعضای این پیمان به عنوان «گام بعدی عضویت مستقیم اوکراین در ناتو» تعیین شده بود.
برنامه اقدام عضویت که برای «مشاوره، کمک و حمایت عملی متناسب با نیاز منحصر به فرد کشورهایی که مایل به عضویت در ناتو هستند» تدوین شده است، فرآیندی است که همه کشورها در روند عضویت در ناتو طی میکنند و حذف آن میتوانست گام کوچکی در تسهیل عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی باشد.
منبع مذبور حذف این برنامه را بخشی از پیشنهادات ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو در دیدار اخیر او با جو بایدن در واشنگتن عنوان کرده بود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین پیشتر گفته بود که درک میکند کشورش تا زمانی که درگیری جنگ است نمیتواند به عضویت ناتو درآید.
اهداف اعلامی روسیه در اوکراین از زبان پوتین
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه روز جمعه اعلام کرد که هم اکنون سلاحهای هستهای تاکتیکی خود را در بلاروس مستقر کرده است، چیزی که او برای اولین بار آن را تأیید کرد. وی این اقدام را نوعی یادآوری به کشورهای غربی دانست که نمیتواند شکست راهبردی به روسیه تحمیل کنند.
پوتین در سخنرانی خود در مجمع اقتصادی روسیه در سن پترزبورگ گفت کلاهکهای هستهای تاکتیکی روسیه در حال حاضر به متحد نزدیکش یعنی بلاروس تحویل داده شده است، با این حال تاکید کرد که فعلا نیازی نمیبیند که به سلاحهای هستهای متوسل شود.
پوتین گفت: «همانطور که میدانید ما در حال رایزنی با متحد خود لوکاشنکو [رئیس جمهوری بلاروس] بودیم که بخشی از این سلاحهای هستهای تاکتیکی را به خاک بلاروس منتقل کنیم؛ [در اینجا میگویم که] این موضوع اتفاق افتاده است.»
ولادیمیر پوتین در این رابطه افزود که هدف از اولین استقرار چنین کلاهکهایی (سلاحهای هستهای کوتاهبردی که میتوانند به طور بالقوه در میدان نبرد مورد استفاده قرار گیرند) در خارج از روسیه از زمان سقوط اتحاد جماهیر شوروی، هشدار به غرب در مورد تسلیح و حمایت از اوکراین بوده است.
رئیس جمهوری روسیه گفت: «این [اقدام] دقیقا به عنوان یک عنصر بازدارنده است تا همه کسانی که به فکر تحمیل شکست راهبردی به ما هستند، از عواقب آن غافل نباشند.»
لوکاشنکو، متحد سرسخت پوتین اواخر روز سهشنبه گفته بود که کشورش تحویل تسلیحات هستهای تاکتیکی روسیه را آغاز کرده است؛ تسلیحاتی که برخی از آنها سه برابر قویتر از بمبهای اتمی است که ایالات متحده در سال ۱۹۴۵ به ژاپن پرتاب کرد.
رهبر روسیه در ماه مارس با استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی در بلاروس موافقت کرده بود و به استقرار چنین سلاحهایی توسط ایالات متحده در بسیاری از کشورهای اروپایی طی چندین دهه اشاره میکرد.
تنها در صورت تهدید موجودیت دولت روسیه
ایالات متحده از تصمیم پوتین انتقاد کرده است اما گفته است که قصد تغییر موضع خود در قبال سلاحهای هستهای راهبردی را ندارد و نشانهای هم دال بر آمادگی روسیه برای استفاده از سلاح هستهای مشاهده نکرده است.
با این حال، اقدام روسیه توسط واشنگتن و متحدانش و همچنین چین که مکررا نسبت به استفاده از سلاح هستهای در جنگ اوکراین هشدار داده است، از نزدیک تحت نظر است.
پوتین گفت که غرب هر آنچه در توان دارد را برای تحمیل شکست راهبری به روسیه در اوکراین به کار بسته است. پوتین گفت: اما روسیه در حال حاضر نیازی به متوسل شدن به سلاحهای هستهای ندارد و این نشان میدهد که هیچ تغییری در موضع هستهای مسکو وجود ندارد و تنها در صورت تهدید موجودیت دولت روسیه چنین اقدامی را متصور است.
پوتین گفت: «سلاحهای هستهای برای تضمین امنیت ما به معنای وسیع کلمه و موجودیت دولت روسیه ساخته شدهاند، اما ما... نیازی به استفاده از آنها نداریم».
اما او گفت که مذاکرات با غرب برای کاهش زرادخانه هستهای عظیم روسیه که بزرگترین زرادخانه جهان است، نشدنی بود.
او در حین صحبت با نخبگان سیاسی و تجاری کشورش گفت که ضدحملات اوکراین علیه نیروهای روسیه تاکنون هیچ موفقیت معناداری نداشته است. پوتین گفت که نیروهای کییف متحمل خسارات سنگینی شده اند و «هیچ شانسی» در برابر ارتش روسیه ندارند.
او پیشنهاد کرد که اوکراین به زودی تجهیزات نظامی خود را تمام خواهد کرد و کاملا متکی به سخت افزارهای ارائه شده توسط غرب خواهد بود و توانایی این کشور برای جنگیدن طولانی مدت تضعیف میشود.
پوتین با یادآوری اهداف اعلام شده خود در آغاز جنگ برای «نظامیزدایی کردن» و «نازیزدایی» اوکراین گفت: «در مورد نظامیزدایی کردن که اوکراین به زودی تجهیزات خود را به طور کامل از دست خواهد داد. هر چیزی که با آن می جنگند و هر چیزی که استفاده میکنند از خارج آورده م شود. خوب، شما نمی توانید برای مدت طولانی اینطور مبارزه کنید.»
پوتین در مورد جنگندههای اف-۱۶ هشدار داد
تحلیلگران نظامی مستقل میگویند که در نزدیک به شانزده ماه جنگ، اوکراین از ارتش بسیار بزرگتر روسیه بهتر عمل کرده است و این کشور را مجبور به عقب نشینی از اطراف شهرهای کییف، خارکیف و خرسون کرده است.
اوکراین اعلام کرده است که هفت روستا و ۱۰۰ کیلومتر مربع را در مراحل اولیه ضدحمله خود بازپس گرفته است. اما وزارت دفاع روسیه روز جمعه اعلام کرد که نیروهای این کشور تلاشهای متقابل ارتش اوکراین را در نقاط مختلف خط مقدم در شبانهروز گذشته دفع کردهاند و خسارات زیادی به نیروهای کییف وارد کردهاند.
پوتین گفت: جنگافزارهای غربی مانند تانکهای لئوپارد آلمان به طور مرتب نابود میشوند و اگر کییف جنگندههای اف-شانزده آمریکایی را از متحدان خود دریافت کند، آنها نیز در آتش خواهند سوخت.
شکی نیست که اف-شانزدهها نیز در آتش خواهند سوخت. اما اگر آنها در خارج از اوکراین مستقر شوند و در عملیات جنگی [علیه روسیه] مورد استفاده قرار گیرند، [آن وقت است که] باید ببینیم که چگونه و در چه محلی با ادواتی که در عملیات جنگی علیه ما استفاده میشود، درگیر شویم.»
او گفت که این یک «خطر جدی» برای کشاندن ناتو به درگیری است.