کارشناسان می گویند استراتژی سیاست خارجی جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده درها را به روی چین و دیگر دشمنان ایالات متحده باز می کند.

به گزارش جماران ، فاکس نیوز در تازه‌ترین گزارش به تحلیل سیاست خارجی ایالات متحده در دوره جو بایدن پرداخته و نوشته است:

 تصمیمات جو  بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در سیاست خارجی، مخالفان آمریکایی را جسورتر کرده است، به طوری که برخی از کارشناسان می گویند دولت  او، نقش آمریکا را به عنوان یک رهبر جهانی بدتر کرده است.

فرد زیدمن، رئیس مشترک و مدیر شورای آمریکای امن به فاکس نیوز دیجیتال گفت: من همیشه معتقد بودم که رئیس جمهور ایالات متحده مسئول روابط بین‌الملل و کنگره مسئول سیاست داخلی است. . ما در حال حاضر رئیس‌جمهوری داریم که فکر می‌کنم کاملاً روی سیاست داخلی متمرکز است و سیاست جهانی را کاملاً نادیده گرفته است.»

اظهارات زیدمن در حالی بیان می شود که بایدن از زمان روی کار آمدن با چندین بحران مهم در سیاست خارجی، از جمله خروج فاجعه بار از افغانستان، حمله روسیه به اوکراین، و تنش با کشورهایی مانند چین، کره شمالی و ایران، مواجه شده است.

زیدمن با اشاره به اینکه خطرات فزاینده ای که جهان را تهدید می کند را می توان در استراتژی سیاست خارجی بایدن جستجو کرد، می‌گوید: او دقیقا   از استراتژی مشابه باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا استفاده می کند که نتیجه آن تضعیف بازدارندگی ایالات متحده در سطح بین المللی است. این سیاست  در زمان باراک اوباما برای از بین بردن استثناگرایی آمریکا آغاز شد.

فرد زیدمن می‌گوید که بایدن نه تنها ارتش ایالات متحده را تضعیف کرده  بلکه او همچنین سیاست های داخلی را دنبال می کند که توانایی ایالات متحده را برای نمایش قدرت محدود کرده است. او به عنوان نمونه به سیاست‌های انرژی بایدن اشاره کرده و می‌گوید:  اقدامات برای محدود کردن تولید نفت داخلی،هم  ایالات متحده را به منابع انرژی خارجی وابسته کرده و هم مانع از این شده که آمریکا بتواند نیاز به انرژی متحدانی را که در نتیجه جنگ روسیه در اوکراین با بحران انرژی مواجه هستند برطرف کند.  انرژی در تاریخ جهان منبع هر جنگی بوده است.

زیدمن با اشاره  به خروج ایالات متحده از افغانستان، می‌گوید: نمایشی که برای جهانیان به نمایش گذاشته شد، انگیزه کافی برای دشمنان آمریکایی بود تا مسیری تهاجمی را دنبال کنند. من هنوز معتقدم که پاسخ ما در افغانستان همان چیزی است که تهاجم روسیه به اوکراین را تسریع کرد. همه این مسائل را می توان در فلسفه سیاست خارجی که در دوره اوباما آغاز شد، با واگذاری رهبری و جایگاه آمریکا به عنوان قدرت برتر جهانی، ردیابی کرد. پرزیدنت اوباما همیشه حامی کشورهایی بوده است که به عنوان مستضعف شناخته می‌شوند، که مسلماً هر کس دیگری غیر از آمریکا و هر کس دیگری غیر از ناتو خواهد بود.

جیمز فیلیپس، پژوهشگر ارشد سیاست خارجی در بنیاد هریتیج نیز معتقد است بسیاری از فلسفه سیاست خارجی بایدن از دولت اوباما الگوبرداری شده است.  او در این باره می‌گوید:  «بخش عمده ای از دولت بایدن از افرادی تشکیل شده است که در دولت اوباما نیز خدمت کرده اند، که نتیجه آن این است که بایدن به دنبال یک معامله  با ایران به قیمت اسرائیل، عربستان سعودی و دیگر شرکای واشنگتن است.»

فیلیپس به فاکس نیوز دیجیتال گفت: سیاست خارجی دولت بایدن اساساً اجرای مجدد سیاست خارجی اوباما، به ویژه در خاورمیانه است. او مانند اوباما به دنبال کم‌اهمیت جلوه دادن تهدیدات ایران است، در حالی که عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی در خاورمیانه را با عنوان بخشی از حرکت «محور» به سمت اقیانوس هند و اقیانوس آرام و ظاهراً برای مهار چین توجیه می‌کند. اما نتیجه نه مهار چین، بلکه دعوت برای تعمیق نفوذ آنها در خاورمیانه‌ است که در آن ایالات متحده به طور سنتی قدرت غالب بوده است. چین برای تقویت روابط با ایران به خاورمیانه گرایش پیدا کرده است و روابط بسیار بهتری با عربستان سعودی و سایر کشورهای عربی ایجاد کرده که امروز بیش از هر زمان دیگری نسبت به قابل اعتماد بودن وابستگی به امریکا تردید دارند.

جوئل روبین، معاون سابق دستیار وزیر امور خارجه در دولت اوباما، استدلال می کند که توافق با ایران که در دوره اوباما مورد مذاکره قرار گرفت، موثرترین راه برای مهار برنامه هسته ای توسعه یافته ایران بود. روبین به فاکس نیوز دیجیتال گفت: «در مورد ایران، کاری که ترامپ انجام داد این بود که یک توافق چندجانبه در مورد تسلیحات هسته‌ای را از بین برد. نتیجه آن این است که(به ادعای وی) ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری به بمب نزدیک شده است.»

در حالی که ظاهرا  تلاش ها برای احیای برجام متوقف شده ، جوئل روبین به فاکس نیوز می‌گوید که احیای یک روند دیپلماتیک پس از تخریب  آن می تواند دشوار باشد. با این وجود، (به ادعای وی) تلاش تیم  بایدن برای بازگشت به چارچوب برجام،  گام بهتری برای مهار یک ایران هسته‌ای بالقوه خواهد بود.

روبین گفت: «اگر می‌خواهید از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنید، باید به توافقی که بر روی میز قرار داشت بازگردید.  سیاست فشار حداکثری ترامپ پس از خروج او از برجام اعمال شد و ما نتایج آن را می بینیم. فعالیت‌های ایران در خاورمیانه ادامه دارد و و اتفاقاً برنامه هسته ای این کشور بسیار پیشرفته تر شده است. »

روبین درباره محور سیاست خارجی جو بایدن می‌گوید:  «دکترین سیاست خارجی بایدن با هدف احیای رهبری آمریکا در سراسر جهان، از جمله ترمیم روابط با متحدان ناتو که اغلب در دولت ترامپ احساس بیگانگی می کردند، بوده است. نکته دیگر تلاش بایدن برای ایجاد تعهدات و اتحادهای جدید در آسیا با هدف مقابله با تهدید نوظهور چین است.»

روبین در ادامه این گفت‌وگو  افزود که یکی دیگر از ستون‌های کلیدی استراتژی سیاست خارجی بایدن، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های «قدرت سخت»  و سرمایه‌گذاری در وزارت دفاع برای ساخت و ترمیم چیزی است که مدت‌ها مورد غفلت قرار گرفته است.

روبین گفت: «شما ترکیبی از اقتصاد، دیپلماسی و دفاع دارید.فقط فروش سلاح مهم نیست، ترامپ موفق شد بسیاری از تجهیزات نظامی آمریکا را به فروش برساند  اما سرمایه گذاری زیادی در بخش دفاعی انجام نداده است. ما اکنون در حال یادگیری  نقاط ضعف  در بخش دفاعی هستیم که اتفاقا به دلیل جنگ اوکراین متوجه آن شدیم و سرمایه گذاری در آنها یک ضرورت است.»

جوئل روبین در ادامه افزود : «استراتژی سیاست خارجی بایدن بازسازی نقش آمریکا به عنوان یک رهبر بوده است.زمانی که منزوی هستیم چگونه می‌توانیم ادعای رهبری کنیم؟ وقتی در سطح جهانی خود را منزوی کرده اید چگونه برای مهار چین اقدام می‌کنید؟ زمانی که کشورها از شما فرار می‌کنند نمی‌توانید مثلا سیاست تحریم یک کشور را هم پیش ببرید. اکنون کشورها دیگر از ما فرار نمی‌کنند .»

زیدمن با روبین در این زمینه مخالف است و با اشاره به خروج ایالات متحده از افغانستان و تبعات آن می‌گوید:  «همه کشورهایی که برای دفاع  به ایالات متحده وابسته بودند به سرعت به این نتیجه رسیدند که دیگر نمی توانند به ایالات متحده وابسته باشند و باید ارتش قوی خود را بسازند. »

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.