رئیس جمهور اوکراین نیز که به نشست گروه ۷ دعوت شده، خسارات وارد شده به باخموت را با ویرانی‌های ناشی از حمله ایالات متحده با بمب اتم به هیروشیما در جریان جنگ جهانی دوم مقایسه کرد.

به گزارش جماران، روسیه و اوکراین روز یکشنبه ادعاهای متناقضی را دربارۀ شهر باخموت اعلام کردند. کی‌یف می‌گوید که هنوز بخش کوچکی از شهر را در اختیار دارد و در مقابل مسکو به گروه واگنر و دیگر نیروهای روسیه به دلیل «آزادسازی» شهر تبریک گفته است.

وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد که نیروهای این کشو، یک پل را که قبلاً توسط نیروهای اوکراینی برای تقویت باخموت استفاده می‌شد و یک انبار مهمات اوکراینی را منهدم کردند.

اما ژنرال الکساندر سیرسکی، از فرماندهان بلندپایه اوکراینی در پیامی تلگرامی اعلام کرد که نیروهای کی‌یف بخش «کوچکی» از شهر باخموت را همچنان در کنترل دارند و اگرچه این بخش بسیار کوچک است اما با تغییر اوضاع می‌تواند فرصت خوبی برای ورود دوباره به دیگر مناطق شهر باشد.

او افزود که نیروهای کی‌یف در حال پیشروی به سمت مواضع نیروهای روسیه در حومه شهر هستند و می‌توانند به زودی اقدام به «محاصره تاکتیکی» آن کنند.

هانا مالیار، معاون وزیر دفاع اوکراین نیز اعلام کرد که «نیروهای ما شهر را به صورت نیمه‌محاصره درآورده‌اند که به ما فرصت می‌دهد دشمن را نابود کنیم... دشمن باید در بخشی از شهر که تحت کنترل اوست از خود دفاع کند».

خانم مالیار افزود که نیروهای اوکراینی همچنان از تأسیسات صنعتی و زیرساختی شهر دفاع می‌کنند و بخشی از ارتفاعات مشرف به باخموت را نیز تصاحب کرده‌اند.

اگرچه نمی‌توان ادعای مقامات اوکراین را تایید کرد اما نیروهای کی‌یف هفته گذشته سریع‌ترین دستاوردهای خود در شش ماه گذشته در مناطق شمالی و جنوبی باخموت به دست آورده بودند و روسیه نیز به برخی از عقب نشینی‌های سربازان خود اعتراف کرد.

کی‌یف همچنین می‌گوید هدفش این بوده است که نیروهای روسیه را از نقاط دیگر جبهه به داخل شهر بکشاند تا به این ترتیب تلفات زیادی به آنها وارد کند و خط دفاعی مسکو را در جاهای دیگر و قبل از آغاز یک ضد حمله بزرگ برنامه‌ریزی‌شده توسط اوکراینی‌ها، تضعیف کند.

 

مقایسه باخموت با هیروشیما

اخبار ضد و نقیض از باخموت همزمان با برگزاری نشست سران گروه ۷ در ژاپن اعلام شد؛ جایی که رهبران ثروتمندترین دموکراسی‌های جهان اعلام کردند که از حمایت از اوکراین کوتاه نخواهند آمد.

اگرچه هنوز آمار تلفات نبرد باخموت که طولانی‌ترین و خونین‌ترین نبرد نیروهای اوکراین و روسیه در ۱۵ ماهه گذشته بود روشن نیست اما جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده نیز اعلام کرد که تلفات روسیه در باهموت بیش از ۱۰۰ هزار نفر بوده است.

به گزا رش یورونیوز، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز که به نشست گروه ۷ دعوت شده، خسارات وارد شده به باخموت را با ویرانی‌های ناشی از حمله ایالات متحده با بمب اتم به هیروشیما در جریان جنگ جهانی دوم مقایسه کرد.

زلنسکی روز یکشنبه در جریان حاشیۀ این نشست به خبرنگاران گفت: «واقعیت را به شما می‌گویم. عکس‌های هیروشیما من را به یاد باخموت و دیگر سکونتگاه‌های مشابه می‌اندازد. چیزی زنده نمانده است و همه ساختمان‌ها ویران شده‌اند.»

او نیز تاکید کرد که «باخموت هنوز توسط فدراسیون روسیه تصرف نشده است و هیچ تفسیر دیگری از این موضوع وجود ندارد.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.