نماینده سودان در سازمان ملل گفت که نیروهای واکنش سریع تلاش کردند که قدرت را از طریق کودتای نظامی به دست بگیرد.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره، نماینده سودان در سازمان ملل اعلام کرد که آن چه در کشورش رخ می دهد کودتای نظامی است و نه جنگ داخلی.
«الحارث ادریس» نماینده سودان در سازمان ملل گفت که نیروهای واکنش سریع تلاش کردند که قدرت را از طریق کودتای نظامی به دست بگیرد.
وی از شورای امنیت سازمان ملل خواست که اتفاقات کشورش را جنگ داخلی توصیف نکند.
ادریس در سخنرانی خود در نشست شورای امنیت برای بررسی اوضاع کشورش گفت که به سودان برای پرداختن به پیشنهادهای منطقه ای برای حل بحران فرصت دهند.
وی تأکید کرد که اولویت بررسی پیشنهادهای حل بحران سودان با پیشنهادهای اتحادیه آفریقا و کشورهای همجوار است.
وی تأکید کرد که آن چه در سودان رخ می دهد مساله داخلی این کشور است و باید سودانی به حال خود رها شوند تا بتوانند راه حلی را بدون دخالت خارجی پیدا کنند.
ادریس تصریح کرد که ارتش تلاش می کند که شورش نیروهای واکنش سریع را با کمترین تلفات و خسارت ها به پایان برساند.
خارطوم شهر ارواح؛ سازمان جهانی بهداشت نسبت به خطر حمله بیولوژیکی در سودان هشدار داد
سازمان جهانی بهداشت سه شنبه نسبت به خطرات حملات بیولوژیکی وشیمیایی مرگبار در سودان هشدار داد.
این هشدار پس از خبرهایی مبنی بر «تحت کنترل درآمدن مهم ترین آزمایشگاه مواد خطرناک شیمیایی و بیولوژیکی سودان بدست یکی از گروه های درگیر در جنگ داخلی» منتشر شد. این آزمایشگاه مواد شیمیایی در مرکز خارطوم، پایتخت سودان واقع است.
به گفته سازمان بهداشت جهانی در این آزمایشگاه عوامل بیماری زای وبا و سرخک و دیگر ویروسهای بیماریهای خطرناک نگهداری میشوند.
به گفته شبکه سی ان ان این آزمایشگاه در نزدیکی یکی از مهم ترین کانون های جنگ و درگیری بین شبه نظامیان موسوم به «نیروی گسترش سریع» و نیروهای ارتش سودان است. همچنین این آزمایشگاه با فرودگاه خارطوم فاصله زیادی ندارد.
سعید عبید، نماینده سازمان بهداشت جهانی در سودان با اعلام این خبر گفت هنوز معلوم نیست ارتش و یا شبه نظامیان، کدامیک کنترل آزمایشگاه را بدست آورده اند.
از شنبه گذشته، ۱۵ آوریل، نبرد میان شبه نظامیان تحت امر ژنرال محمد حمدان دقلو و نیروهای ارتش به رهبری عبدالفتاح البرهان آغاز شده است، نبردی که باعث شده است تا دیپلماتها و اتباع خارجی از سودان بگریزند.
این درگیریها، خیابانهای خارطوم ۵ میلیون نفری را به شهر ارواح تبدیل کرده و به بسیاری از شهرهای سودان ۴۵ میلیونی نیز گسترش یافته است.
به گفته اتحادیه پزشکان سودانی دست کم ۴۵۰ نفر در یک هفته گذشته جانشان را در درگیریها از دست داده اند و نزدیک به ۵ هزار نفر نیز زخمی شده اند.
معضل اصلی عدم دسترسی پزشکان به بیمارستان های شهر است. بیش از ۷۲ درصد بیمارستانها و مراکز درمانی خارطوم بواسطه بمباران ارتش و خمپاره های شبه نظامیان از کار افتاده اند.
سازمان ملل متحد می گوید شمار کشته ها به مراتب بیشتر از ۴۵۰ نفر است اما به دلیل عدم دسترسی به اجساد و امکان ناپذیر بودن انتقال آنها به خارج از خارطوم، نمی توان رقم درستی از جان باختگان ارائه کرد.
گزارشها حاکی است اگرچه به نظر میرسد در دهمین روز درگیریها، آتشبسی نه چندان پایدار برقرار است اما گاه و بیگاه صدای تیراندازیها پراکنده همچنان در خارطوم، پایتخت، شنیده میشود.