رئیس جمهوری روسیه بامداد روز سهشنبه در دومین دور از سفرهای غیرمنتظره و از پیشاعلامنشده خود وارد سرزمینهای اشغالشده در خاک اوکراین شد
به گزارش جماران، رئیس جمهور روسیه در کمتر از یک ماه دو بار وارد مناطق تحت کنترل نیروهای روسیه در خاک اوکراین شد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه بامداد روز سهشنبه در دومین دور از سفرهای غیرمنتظره و از پیشاعلامنشده خود وارد سرزمینهای اشغالشده در خاک اوکراین شد و از مقر نیروهای روسی در این نواحی بازدید کرد.
براساس ویدئویی که توسط کرملین و تلویزیون دولتی روسیه انتشار یافته است، پوتین به منظور اطلاع از آخرین وضعیت میدانی، ابتدا با یک بالگرد وارد خرسون شد و از مقر فرماندهی نیروهای روسی در این ناحیه در جنوب اوکراین بازدید کرد.
پس از این بازدید، ولادیمیر پوتین با بالگرد به مقر گارد ملی روسیه در منطقه لوهانسک در جنوب شرق اوکراین رفت تا از زبان فرماندهان، نسبت به شرایط در آن منطقه نیز مطلع شود.
در هر دو مکان، پوتین عید پاک مسیحیان ارتدکس که روز یکشنبه پیش بود را به نیروهای ارتش تبریک گفت و نمادهایی را به آنها اهدا کرد.
مسکو در ماه سپتامبر گذشته، مناطق خرسون و لوهانسک را به همراه مناطق دونتسک و زاپوریژژیا ضمیمه روسیه کرد، اقدامی که از نگاه بسیاری از کشورهای جهان، غیرقانونی بوده و به رسمیت شناخته نشده است.
پوتین به فرماندهان نظامی روس گفت: «برای من مهم است که نظر شما را در مورد چگونگی پیشرفت اوضاع بشنوم، به حرف شما گوش دهم و اطلاعات را تبادل کنم.»
سفر امروز ولادیمیر پوتین، دومین بازدید وی از مناطقی بود که روسیه در چند ماه اخیر از خاک اوکراین اشغال کرده است. پوتین ماه گذشته نیز به شهر بندری ماریوپول سفر کرده بود. این شهر که در کنار دریای آزوف قرار دارد پس از دو ماه درگیری شدید در ماه مه ۲۰۲۲ به تصرف نیروهای روسی درآمد.
سفر ماه گذشته پوتین به مناطق تحت اشغال در خاک اوکراین
در سفر قبلی پوتین به ماریوپل، وی از شبه جزیره کریمه نیز بازدید کرده بود. اقدامی که تنها چند روز پس از اعلام رای دیوان کیفری بینالمللی صورت گرفت. دیوان کیفری بینالمللی روز جمعه ۱۷ مارس حکم جلب ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را به اتهام ارتکاب به جنایات جنگی به دلیل دستداشتن در ربودن گسترده کودکان از اوکراین صادر کرده بود.
بیانیه وزیران خارجه گروه هفت در ژاپن: تحریمهای سختگیرانه علیه روسیه تشدید میشود
وزرای امور خارجه گروه هفت کشور بزرگ صنعتی موسوم به «جی-۷» روز سه شنبه در شهر «کاروایزاوا» ژاپن متعهد شدند در برابر حمله روسیه به اوکراین یک جبهه متحد تشکیل دهند و اعلام کردند تحریمهای سختگیرانهای علیه مسکو به اجرا درخواهند آورد.
علاوه براین دیپلماتهای ارشد گروه هفت در بیانیهای اعلام کردند در برابر تهدیدهای فزاینده چین و کره شمالی در شمال شرق آسیا خواهند ایستاد.
در این بیانیه آمده است: «ما به تشدید تحریمها علیه روسیه، هماهنگی و اجرای کامل آنها متعهد هستیم و تا زمانی که لازم باشد از اوکراین حمایت میکنیم.»
دیپلماتهای ارشد گروه هفت افزودند: «لفاظیهای غیرمسئولانه هستهای روسیه و تهدید به استقرار سلاح هستهای در بلاروس غیرقابل قبول است.»
تهدیدهای فزاینده چین و مانورهای نظامی در اطراف تایوان و حمله روسیه به اوکراین دو موضوع اصلی در این نشست بود.
تهاجمهای روسیه تا حد زیادی متوقف شده است و اوکراین در حال تدارک یک حمله متقابل است، اما نگرانیها در مورد تهدیدهای مکرر پوتین برای استفاده از سلاحهای هستهای تاکتیکی همچنان وجود دارد.
دولت بایدن گفتوگوهای ژاپن را راهی برای حمایت از اوکراین میداند، از جمله ابتکار بزرگی در مورد زیرساختهای انرژی اوکراین که در گردهمایی سال گذشته گروه هفت در آلمان آغاز شد. کشورها همچنین به دنبال تشدید مجازاتها علیه روسیه هستند، به ویژه از طریق تحریم های اقتصادی و مالی.
وزرای کشورهای عضو گروه هفت شامل ژاپن، ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان، کانادا، ایتالیا تاکید کردهاند که نشست آنها در شهر کاروایزاوا یک لحظه حیاتی در واکنش به دو بحران جهانی بوده است.
تلاشهای جهانی برای رویارویی با این مسائل در سازمان ملل به دلیل ناسازگاری چین و روسیه در شورای امنیت با مانع مواجه شده است.
چین در هفتههای گذشته با انجام یک رزمایش نظامی محاصره تایوان را شبیهسازی کرد. این تمرین نظامی باعث ایجاد نگرانیهایی در جهان شده است.
پکن همچنین به سرعت در حال افزودن کلاهکهای هستهای است و ادعاهایی که درباره دریای جنوبی چین مطرح میکند احتمال وقوع درگیریها در منطقه را افزایش داده است.
وزرای گروه هفت در نشست اخیرشان تاکید کردهاند صلح و ثبات بین چین و تایوان «یک عنصر ضروری در ایجاد امنیت و رفاه بینالمللی است» و خواستار «حل مسالمتآمیز مسائل» شدند.
آنها همچنین از چین خواستهاند از تهدید، اجبار، ارعاب و استفاده از زور خودداری کند. در این بیانیه آمده است: «ما همچنان نگران وضعیت دریاهای شرقی و جنوبی چین هستیم. هیچ مبنای قانونی برای ادعاهای چین درباره دریای جنوبی چین وجود ندارد و ما با فعالیتهای نظامی چین در منطقه مخالفیم.»
۱۰۰ سال است که مناقشاتی درباره مالکیت دریای جنوبی چین که از سنگاپور تا تنگه تایوان را در بر میگیرد وجود دارد، چین مدعی تقریبا ۹۰ درصد از این دریاست. در چند سال اخیر با حضور بیشتر چین در منطقه، تنشها افزایش یافته است.
جنگ روسیه علیه اوکراین روند مبارزه با مهمات خوشهای را تضعیف کرده است
پس از آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، روند جهانی مقابله با بمبهای خوشهای ممنوعه سختتر شده است.
پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین مقابله با استفاده از مهمات خوشهای که طبق توافقات بینالمللی ممنوع محسوب میشود، با مشکل مواجه شده است.
استفاده، ذخیرهسازی و فروش مهمات خوشهای که سالها به عنوان یک سلاح نامتعارف و تهدیدآمیز تلقی میشد، با قراردادی که در سال 2008 امضا شد، ممنوع اعلام شد.
در حالی که اکثر 123 کشور طرف توافق متعهد شدهاند که بمبهای خوشهای در داخل مرزهای خود در مدت زمان مشخصی نابود کنند، اما تاکنون تنها کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان و ژاپن انبارهایشان را منهدم کردهاند.
با این حال آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین که طرف این قرارداد نیستند، ضربه بزرگی به مبارزات جهانی با این نوع مهمات وارد کرده است.
بر اساس دادههای منتشر شده توسط سازمان مقابله مهمات خوشهای مستقر در ژنو (CMC) این بمبها از هر دو طرف جنگ روسیه و اوکراین استفاده میشوند و تاکنون خسارات زیادی به خانهها، بیمارستانها و مدارس وارد کرده است.
بر اساس گزارش این سازمان، در حالی که در سال 2021 دستکم 149 غیرنظامی بر اثر بمبهای خوشه ای جان باختند، این تعداد در سال 2022 به 689 نفر افزایش یافته است.
از سوی دیگر 97 درصد از کسانی که به دلیل استفاده مستقیم از بمبهای مذکور کشته شدهاند، غیرنظامی هستند.
علاوه بر این 66 درصد از قربانیان بمبهای خوشهای را نیز کودکان تشکیل میدهند.