تحویل جنگنده توسط اروپایی ها با لهستان آغاز شد و قرار است به زودی اسلواکی نیز به اوکراین جنگنده بفرستد.

به گزارش جماران به نقل از آناتولی،رئیس دفتر سیاست بین‌الملل رئیس‌جمهور لهستان اعلام کرد که روند تحویل اولین بخش از جنگنده‌های میگ ۲۹ لهستان به اوکراین تکمیل شده است.

«مارسین پرزیداچ» بدون اشاره به تعداد جنگنده‌های میگ ۲۹ لهستان که در حال حاضر در اوکراین هستند، افزود: در سفر ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به لهستان، مطمئنا در مورد حمایت‌های بیشتر ورشو از کی‌یف صحبت خواهد شد.

آندری دودا رئیس جمهور لهستان قرار است روز چهارشنبه با زلنسکی درباره دسته بعدی جنگنده‌های میگ ۲۹ لهستانی اهدایی به اوکراین صحبت کند.

این اولین دسته از جنگنده‌های میگ ۲۹ است که پس از فروپاشی شوروی از نیروی هوایی لهستان خارج شده و در نهایت به اوکراین رفت.

لهستان تمام جنگنده‌های میگ ۲۹ خود را تحویل نخواهد داد، زیرا برخی از آنها توسط خلبانان یک پایگاه هوایی در مالبورک واقع در شمال لهستان استفاده می‌شوند.

دودا در ۱۷ مارس با تائید این موضوع که دسته اول جنگنده‎های اهدایی لهستان به اوکراین شامل چهار جنگنده خواهند بود، گفت: "دسته بعدی جنگنده‌های اهدایی در حال سرویس و آماده‌سازی هستند و احتمالا به صورت متوالی تحویل کی‌یف داده خواهند شد".

یک روز بعد از سخنان رئیس جمهور لهستان، اسلواکی نیز تصمیم خود را برای انتقال این نوع جنگنده‌ها به اوکراین اعلام کرد.

اسلواکی ۱۳ فروند جنگنده میگ ۲۹ تحویل کی‌یف خواهد داد که احتمالا برخی از آنها به دلیل نیاز سایر جنگنده‌ها به قطعات یدکی، اسقاط خواهند شد.

اوکراین اشغال باخموت توسط روس ها را به سخره گرفت

کی‌یف روز دوشنبه ادعاهای روسیه مبنی تصرف باخموت شرقی را به سخره گرفت و گفت که دشمنانش پرچم پیروزی را بر «نوعی توالت» برافراشته‌‌اند و نیروهای اوکراینی در ۲۴ ساعت گذشته نزدیک به ۲۰ حمله ارتش روسیه را در خط مقدم این شهر دفع کرده‌اند.

نبرد برای شهر معدنی و مرکز لجستیک باخموت یکی از خونین‌ترین درگیری‌ها بوده که اکنون در دومین سال خود قرار دارد. بر سر این شهر هر دو طرف تلفات زیادی داده‌اند و شهر هم تا حد زیادی با گلوله باران‌های شدید ویران شده است.

یوگنی پریگوژین، رییس گروه شبه نظامیان واگنر که این شهر را در محاصره دارند روز یکشنبه گفت که سربازانش پرچم روسیه را بر روی ساختمان اداری مرکز شهر برافراشته‌اند، اگرچه سربازان اوکراینی هنوز برخی از مواضع غربی را در اختیار دارند.

پریگوژین که قبلا هم ادعاهایی زودهنگام داشته، اعلام کرد: «از نظر حقوقی، باخموت گرفته شده است.» اما ارتش اوکراین می گوید که درگیری در اطراف ساختمان شورای شهر و همچنین در دیگر شهرهای اطراف همچنان ادامه دارد.

سرهئی چرواتی، سخنگوی فرماندهی ارتش شرق اوکراین به رویترز گفت: «باخموت، اوکراینی است و آنها [روسیه] چیزی را به دست نیاورده‌اند و از انجام آن هم بسیار دور هستند.»

چرواتی اضافه کرد: «آنها پرچم را روی نوعی توالت برافراشته‌اند. پارچه‌هایشان را آویزان کردند و گفتند شهر را تسخیر کرده‌اند. خب، بگذارید فکر کنند که شهر را گرفته‌اند.»

ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین در بیانیه‌ای اعلام کرد که در مجموع ۴۵ حمله دشمن در ۲۴ ساعت گذشته دفع شده که شهر باخموت و شهرهای آودیوکا و مارینکا در جنوب در «مرکز عملیات» قرار داشته‌اند.  

ارتش اوکراین در فیس‌بوک نوشت: «دشمن در تلاش است تا شهر باهموت را تحت کنترل کامل خود درآورد. نیروهای اوکراینی نزدیک به ۲۰ حمله دشمن را در خط مقدم دفع کردند.»

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا به خبرنگاران در واشنگتن گفت که اوکراین هنوز برای باخموت سخت می‌جنگد. او نبرد در این قسمت از اوکراین را «کاملا خشن و خیلی نزدیک» توصیف کرد.

او گفت: «حتی اگر روس‌ها به آن  [باخموت] دست پیدا کنند، پویایی میدان جنگ از منظر استراتژیک تغییر نخواهد کرد.»

با این حال رویترز نتوانسته است گزارش‌های میدان نبرد را تایید کند.

باخموت که در حاشیه بخش‌هایی از استان دونتسک تحت کنترل روسیه قرار دارد، قبل از حمله مسکو به اوکراین در فوریه سال گذشته، ۷۰ هزار نفر جمعیت داشت.

نیروهای روسی در یک جنگ فرسایشی پس از یکسری شکست گرفتار شده‌اند. آنها به دنبال پیروزی بعد از حمله زمستانی خود هستند، اما تلفات زیادی در اطراف باخموت متحمل شده‌اند.

فرماندهان ارتش اوکراین گفته‌اند که حمله متقابل آنها با حمایت تانک‌های جدید غربی و سایر تسلیحات دور از دسترس نیست اما همچنان بر اهمیت حفظ باخموت و وارد کردن خسارت در این میان تاکید کرده‌اند.

 

رونمایی اوکراین از نقشه خود برای «کریمه بدون روسیه»

 

یک مقام عالی‌رتبه اوکراین روز یکشنبه مجموعه اقدامات کی‌یف در صورت بازپس گیری کنترل کریمه را تشریح کرد که یکی از آنها، برچیدن پل استراتژیک واصل این شبه‌جزیره به روسیه بود.

با گذشت ۱۳ ماه از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، الکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین در حالی این طرح را منتشر کرده که ارتش اوکراین برای انجام یک ضدحمله به امید دست‌یابی به دستاورد‌های جدید آماده می‌شود.

مسکو در سال ۲۰۱۴ شبه‌جزیره کریمه را ضمیمه خاک روسیه کرد اما بیشتر کشورهای جهان این الحاق را به رسمیت نشناختند. وضعیت آینده این شبه‌جزیره نیز یکی از موضوعات کلیدی در هر مذاکره‌ای برای پایان دادن به جنگ فعلی اوکراین است.

کرملین از اوکراین می‌خواهد حاکمیت روسیه بر کریمه و تمامی اراضی اشغالی را به عنوان شرط صلح به رسمیت بشناسد اما کی‌یف انجام هرگونه مذاکره صلح با مسکو را منوط به خروج نیروهای روسیه از تمام مناطق اشغالی از جمله کریمه کرده است. 

آقای دانیلوف در چهارچوب این طرح جدید اعلام کرد که پس از آزادی کریمه، گماشتگان اوکراینیِ روسیه که در حال حاضر مناصب دولتی را در کریمه در دست دارند، تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند و برخی از این گماشتگان احتمالا با اتهامات کیفری مواجه خواهند شد و دیگران نیز از مستمری دولتی و اشتغال به مناصب عمومی منع خواهند شد.  

دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین همچنین در فیسبوک خود نوشت: «همه شهروندان روس که از سال ۲۰۱۴ به کریمه نقل مکان کرده‌اند، باید اخراج شوند و تمام معاملات املاک و مستغلات تحت حاکمیت روسیه ملغی گردد.» 

در بخش دیگری از این طرح، او خواستار برچیدن پل ۱۹ کیلومتری واصل روسیه و کریمه شده است. این پل پیش‌تر در ماه اکتبر توسط یک کامیون بمبگذاری شده مورد حمله قرار گرفته بود. پل کریمه بلندترین پل اروپا و سمبل چیرگی روسیه به این شبه‌جزیره است. 

روسیه با ترمیم بخش آسیب‌دیده پل موفق شد مجددا جریان رساندن تدارکات نظامی به کریمه را از سر بگیرد. این شبه‌جزیره مرکز اصلی استقرار ارتش روسیه در طول جنگ با نیروهای اوکراینی بوده است. 

اگرچه مسکو، اطلاعات ارتش اوکراین را مسئول حمله به پل کریمه می‌داند اما با این که مقامات اوکراینی در گذشته بارها تهدید کرده بودند که به این پل حمله خواهند کرد، کی‌یف مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

آقای دانیلوف همچنین از تغییر نام شهر سواستوپل که از قرن نوزدهم پایگاه اصلی ناوگان دریای سیاه روسیه است صحبت کرد. او گفت که این شهر پیش از آن‌ که پارلمان اوکراین نامی دیگر بر آن بگذارد، می‌تواند هدف شماره ۶ عنوان شود. او نام «اَختیار» (Akhtiar) را پیشنهاد کرد؛ «اَختیار» نام روستایی است که پیش از سواستوپول در آن محل قرار داشته است. 

میخائیل رازوژایف، فرماندار سواستوپول که منصوب روسیه است، با «بیمارگونه» خواندن طرح آقای دانیلوف گفت: «برخورد جدی با نظرات افراد بیمار اشتباه است. آنها باید درمان شوند و این وظیفه را ارتش ما اکنون انجام می‌دهد.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.