آمریکا، کانادا و برخی کشورهای اروپایی طی ماه‌های اخیر تلاش‌های خود به منظور اعمال محدودیت بر شبکه اجتماعی تیک تاک را افزایش داده‌اند.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی، دولت آمریکا با ابراز نگرانی نسبت به استفاده ابزاری چین از شبکه اجتماعی تیک تاک، خواستار فروش این اپلیکیشن شده است.

دولت آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی با ابراز نگرانی نسبت به استفاده ابزاری دولت چین از شبکه اجتماعی تیک تاک و همچنین امنیت داده‌های مرتبط با حریم خصوصی کاربران، خواستار واگذاری این اپلیکیشن از سوی مالک کنونی‌اش هستند.

آمریکا، کانادا و برخی کشورهای اروپایی طی ماه‌های اخیر تلاش‌های خود به منظور اعمال محدودیت بر شبکه اجتماعی تیک تاک را افزایش داده‌اند. حتی کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا قانونی را تصویب کرده که بر اساس آن، جو بایدن، رئیس جمهور این کشور اختیار ممنوعیت کامل تیک تاک را خواهد داشت.

از سوی دیگر، تاکنون بیش از 20 ایالت آمریکا نصب و استفاده از اپلیکیشن تیک تاک بر روی گوشی‌ها و کامپیوتر‌هایی که دولت در اختیار کارمندان دولتی قرار می‌دهد را ممنوع اعلام کرده‌اند. همچنین برخی از دانشگاه‌های این کشور نیز استفاده از تیک تاک با اینترنت وایفای در محیط‌های دانشگاهی را ممنوع کرده‌اند.

دولت هند نیز در سال 2020 به دلیل نگرانی‌های امنیتی و حریم خصوصی استفاده از شبکه پیام رسان تیک تاک را ممنوع کرد. استفاده کارمندان دولت تایوان از تیک تاک و دیگر نرم افزارهای ساخت چین بر روی گوشی‌ها و کامپیوترهای دولتی نیز ممنوع است. کانادا نیز از دیگر کشورهایی است که در آن نصب تیک تاک بر روی گوشی‌های دولتی که در اختیار کارمندان قرار دارند، ممنوع است. همچنین شورا و پارلمان اتحادیه اروپا تلاش دارند نصب تیک تاک بر روی گوشی‌ها و کامپیوترهای کارمندان خود را ممنوع اعلام کند.

آلمان، فرانسه، انگلستان و استونی از دیگر کشورهایی هستند که استفاده از تیک تک توسط کارمندان دولتی را محدود کرده یا تاکنون شرکت مالک این شبکه اجتماعی را به دلیل نقض قوانین مرتبط با حریم خصوصی جریمه‌ کرده‌اند. محدودیت‌های اعمالی از سوی کشورهای غربی بر تیک تاک طی ماه‌های اخیر در حالی روندی افزایش داشته که استفاده از این شبکه اجتماعی در خود چین از سال‌ها پیش امکان پذیر نیست.

بیشترین نگرانی مربوط به تیک تاک ناشی از همکاری نزدیک هلندیگ «ByteDance» به عنوان مالک این اپلیکیشن با دولت چین و اشتراک اطلاعات مربوط به کاربران با دولت است. براساس قوانین چین، شرکت‌های چینی باید اطلاعاتی را که در اختیار دارند با دولت به اشتراک بگذارند. استفاده ابزاری دولت چین از تیک تاک برای اهداف تبلیغاتی و عدم اطمینان نسبت به امنیت داده های کاربران نیز از دیگر نگرانی‌های عمده‌ای است که کارشناسان و برخی از کشورهای غربی به عنوان دلایل اصلی لزوم محدود ساختن این شبکه اجتماعی عنوان می‌کنند.

اپلیکیشن تیک‌تاک توسط شرکت فناوری بایت دانس چین توسعه یافته و با بیش از یک میلیارد کاربر در سراسر جهان به عنوان "نرم‌افزار جاسوسی چین" مطرح است. آمریکا و کشورهای غربی بر این باورند که اپلیکیشن تیک‌تاک و شرکت بایت دانس داده‌های حساس کاربران را کپی می‌کنند.

کریس رای، مدیر اف‌بی‌آی در جلسه مجلس نمایندگان آمریکا در نوامبر 2022، اپلیکیشن تیک‌تاک را یک "تهدید امنیت ملی" خوانده بود. مدیران اپلیکیشن تیک‌تاک این اتهامات را رد و تاکید می‌کنند که ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی از چنین مسائلی برای تضعیف چین استفاده می‌کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی تیک تاک
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.