فرماندهان تیپ ۱۵۵ روسیه که در نزدیکی شهر وهلدار در جنوب باهموت می جنگند، پس از متحمل شدن تلفات سنگین از دستورات برای حمله دوباره سر باز زدهاند.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره، یگان ویژه«کراکن» که در چارچوب نیروهای ارتش اوکراین در شمال شرق اوکراین با روس ها می جنگد اعلام کرد که یک برج کنترل موسوم به «گرینادر» را در منطقه «بریانسک» واقع در غرب روسیه را با یک پهپاد مورد حمله قرار داد.
این یگان فیلمی را از پرواز این پهپاد به سمت برج و اصابت به آن و بعد انفجارش را منتشر کرد.
در همین حال، رئیس واحد نظامی واگنر، نزدیک به روسیه هشدار داده در صورتی که مهمات به سربازان این گروه نرسد، موقعیت آنها در اطراف شهر باهموت به خطر خواهد افتاد.
مقامهای نظامی و تحلیلگران اوکراین همچنین گزارش دادهاند که فرماندهان تیپ ۱۵۵ روسیه که در نزدیکی شهر وهلدار در جنوب باهموت می جنگند، پس از متحمل شدن تلفات سنگین از دستورات برای حمله دوباره سر باز زدهاند.
در همین حال وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهای این کشور، مرکز فرماندهی هنگ آزوف اوکراین را در جنوب شرقی منطقه زاپوریژژیا مورد هدف قرار دادند. این وزارتخانه جزئیات بیشتری در مورد این حمله ارائه نکرده است.
یوگنی پریگوژین، رئیس گروه واگنر در کانال تلگرامی خود گفت اگر نیروهای او، مهمات وعده داده شده توسط مسکو را دریافت نکنند، ممکن است خطوط مقدم در نزدیکی باهموت به زودی سقوط کند.
گروه واگنر یک ارتش خصوصی است که با استخدام داوطلب در جنگهای روسیه مشارکت کرده که از آن جمله میتوان به جنگ داخلی سوریه، جنگ در دونباس و همچنین حمله روسیه به اوکراین اشاره کرد.
پریگوژین که از نزدیکان ولادمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به شمار میرود در کانال تلگرام خود نوشت: «ما در حال تلاش هستیم تا بفهمیم عدم تحویل مهمات تنها به روند بوروکراسی اداری مربوط میشود یا یک خیانت است.» این فرمانده نظامی پیش از این هم بارها از ژنرالهای نظامی ارشد روسیه انتقاد کرده است. او ماه گذشته سرگی شویگو، وزیر دفاع روسیه و همکارانش را به دلیل عدم ارسال مهمات به خیانت متهم کرده بود.
نبرد در باهموت
در همین حال نبرد بر سر این شهر با جمعیت حدودا ۷۰ هزار نفری ادامه دارد. ولودیمیر نازارنکو، یکی از فرماندهان نیروهای اوکراینی در باهموت، گفت که هیچ دستوری برای عقب نشینی صادر نشده است و نیروهایش در شرایط وخیمی به مقاومت ادامه میدهند.
نازارنکو در ویدئویی که در کانال تلگرام خود منتشر کرده همچنین گفت: «وضعیت در باهموت و اطراف آن بسیار شبیه به جهنم است، همانطور که در کل جبهه شرقی چنین وضعیتی مشاهده میشود.»
ارتش اوکراین بامداد روز دوشنبه اعلام کرد که نیروهای این کشور روز یکشنبه ۹۵ حمله روسیه را در منطقه باهموت را دفع کردهاند. تحلیلگران نظامی وضعیت در این منطقه را بحرانی توصیف کردهاند.
با وجود گذشت بیش از یک سال از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین که کرملین آنرا «عملیات ویژه» نامیده، مسکو هنوز نتوانسته به اهداف خود در این جنگ دست یابد و مقاومت اوکراینیها با حمایتهای گسترده جهانی ادامه دارد. از آغاز جنگ تاکنون دهها هزار نفر کشته و میلیونها نفر نیز فرار کرده و شهرهای این کشور به ویرانه تبدیل شدهاند. با این حال نیروهای اوکراینی با کمک سلاحهای غربی، پیشروی روسیه را به شرق و جنوب محدود کردهاند.
ارتش اوکراین میگوید که نیروهای روسی در شمال باهموت به سمت شهر بیلوهوریوکا، درست در داخل منطقه لوهانسک پیشروی و چندین شهرک را در جهت کوپیانسک و لیمان گلوله باران کردهاند. همچنین بر اساس این گزارش نیروهای روسی برای حمله به مناطق جنوبی چون خرسون و زاپوریژژیا آماده میکنند.
رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین اعلام کرده که در اثر انفجار خمپارههای روسیه در روستایی در نزدیکی خرسون، یک زن و دو کودک کشتهشدهاند. در همین حال یوری ایحنات، سخنگوی نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که نیروهای این کشور توانستهاند ۱۴ پهپاد روسیه را سرنگون کنند.
در جبهه مقابل، فرماندار منطقه بلگورود روسیه در مرز اوکراین روز دوشنبه اعلام کرد که پس از سرنگونی سه موشک توسط نیروهای روسی در نزدیکی این شهر، یک نفر بر اثر ریزش آوار زخمی شد. بلگورود با منطقه خارکف اوکراین هم مرز است و از زمان آغاز تهاجم روسیه بارها مورد هدف قرار گرفته است. اوکراین تقریبا هرگز به طور علنی مسئولیت حملات در داخل روسیه را بر عهده نمی گیرد.
سرپیچی از دستورات مسکو؟
اوکراین مدعی است که افسران ارشد تیپ ۱۵۵ روسیه که اخیرا خسارتهای زیادی را متحمل شدهاند در جنوب غربی شهر دونتسک که توسط روسیه اشغال شده، متوقف شده و از اطاعت از دستورات برای حمله خودداری میکنند. ارتش اوکراین در بیانیهای در این خصوص اعلام کرد: «رهبران تیپ و افسران ارشد از خواسته بیمعنای فرماندهان غیرماهر خود برای انجام یک حمله جدید خودداری کردهاند.»
هرچند برخی از تحلیلگران نظامی میگویند این ادعاهای اوکراین بیشتر از منظر ایجاد جنگ روانی حائز اهمیت است و گزارشهای مستقل صحت آنرا تایید نمیکند.