شمار قربانیان در حالی افزایش پیدا کرد که امدادگران تعداد دیگری از قربانیان را از زیر آوار بیرون آوردند.

به گزارش جماران، رادیو پاکستان امروز سه شنبه اعلام کرد که شمار قربانیان انفجار مسجد در مرکز پلیس در شهر«پیشاور» در شمال غرب پاکستان به 90 تن رسید.

شمار قربانیان در حالی افزایش پیدا کرد که امدادگران تعداد دیگری از قربانیان را از زیر آوار بیرون آوردند.

رادیو پاکستان تأکید کرد که عملیات امداد و نجات و آواربرداری مسجد همچنان ادامه دارد.

در همین حال، گروه طالبان پاکستان مسئولیت حمله روز گذشته به این مسجد را به عهده گرفته است.

برخی مسئولان امنیتی گفتند که یک انتحاری در صف نخست نمازگزاران نفوذ کرد و در زمان اقامه نماز عصر خود را منفجر کرد.

همچنین بیش از 200 زخمی به بیمارستان منتقل شدند و 100 نفر از این زخمی ها همچنان در حال درمان هستند.

مکانی که انفجار در آن صورت گرفت از جمله مناطق امنیتی پیشاور واقع در شمال غرب پاکستان است که مقر پلیس و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی این شهر را در خود جای داده است.

از سوی دیگر، این منطقه که زندان پیشاور نیز در آن قرار دارد در حدود پنجاه کیلومتری از مرز پاکستان با افغانستان واقع شده است.

دولت پاکستان پس از وقوع این انفجار مرگبار در سراسر کشور وضعیت هشدار و آماده‌باش کامل برقرار کرده است.

از همین رو، پایتخت و سایر شهرهای پاکستان، به ویژه مناطق نزدیک به مرز افغانستان رو تحت شدید‌ترین هشدارها و تدابیر امنیتی قرار گرفته‌اند.

به گزارش فرانس‌پرس، تک تیراندازها در اسلام آباد بر بام برخی ساختمان‌ها و در نقاط ورودی شهر مستقر شده‌‌اند.

شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان ضمن محکوم کردن این حمله و با تاکید بر بازگردان نظم و امنیت در استان «خیبر پختونخوا» گفت: «تروریست‌ها می خواهند با هدف قرار دادن افرادی که وظیفه خود را برای دفاع از پاکستان انجام می دهند، رعب و وحشت ایجاد کنند.»

نخست وزیر پاکستان در ادامه تاکید کرد: «کسانی که با پاکستان می جنگند از روی زمین محو خواهند شد.»

لغو سفر رئیس امارات عربی متحده پیش از انفجار

این حادثه در روزی روی داده است که قرار بود محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات عربی متحده به اسلام آباد سفر کند؛ سفری که در آخرین لحظه به دلیل شرایط آب و هوایی به صورت رسمی لغو شد.

انفجار همچنین یک روز پیش از سفر هیئتی از صندوق بین‌المللی پول به اسلام‌آباد صورت گرفته است؛ نمایندگان صندوق بین‌المللی پول قرار است در این سفر با مقامات پاکستانی در خصوص نحوه و شرایط اعطای کمک‌های مالی حیاتی به اقتصاد رو به زوال این کشور گفتگو کنند.

وضعیت امنیتی در پاکستان به ویژه از زمانی که طالبان در اوت ۲۰۲۱ بار دیگر قدرت را در افغانستان به دست گرفتند، وخیم‌تر شده است.

گروه موسوم به «دولت اسلامی عراق و شام» که از آن به عنوان شاخه خراسان داعش نام برده می‌شود پیش از این مسئولیت انفجاری در مارس ۲۰۲۲ را برعهده گرفته بود که دست کم ۶۴ کشته به جا گذاشت.

پس از چندین سال آرامش نسبی، پاکستان بار دیگر شاهد حملاتی به رهبری این شاخه از داعش و نیز عملیاتی تحت هدایت طالبان پاکستان، «تحریک طالبان پاکستان» و یا گروه‌های جدایی‌طلب است.

پاکستان طالبان را متهم می‌کند که به این گروه‌ها اجازه داده از خاک افغانستان برای برنامه‌ریزی حملات خود استفاده کنند، اتهامی که کابل بارها آن را رد کرده است.

تحریک طالبان پاکستان، جنبشی متمایز از رهبران جدید افغانستان اما دارای ریشه های مشترک با آنها است که طی ماه‌های اخیر مسئولیت چندین حمله را بر عهده گرفته است.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.