خانم آردرن در سال ۲۰۱۷ و در ۳۷ سالگی به عنوان جوانترین رئیس دولت زن جهان به قدرت رسید. او با شور و شوق برای حقوق زنان و همچنین پایان دادن به فقر کودکان و نابرابری اقتصادی در جهان مبارزه کرد.
به گزارش جماران، جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند در تصمیمی ناگهانی اعلام کرد که به زودی از سمت خود کنار خواهد رفت و صندلی خود را به فرد دیگری واگذار میکند.
خانم آردرن در یک نشست خبری و در حالی که اشک میریخت با اعلام این مطلب تاکید کرد که ۵ سال و نیم گذشته برای او به عنوان نخست وزیر سخت گذشته و از آنجایی که او هم یک انسان است تصمیم دارد از سمت خود کنارهگیری کند. او که در حال حاضر ۴۲ سال دارد در ادامه گفت: «این تابستان، امیدوار بودم راهی پیدا کنم که نه فقط برای یک سال دیگر، بلکه برای یک دوره دیگر آماده شوم اما نتوانستم این کار را انجام دهم.»
او در ادامه افزود: «میدانم که بعد از این بحثهای زیادی در مورد اینکه من چرا این تصمیم را گرفتم صورت میگیرد اما واقعیت این است که من هم انسان هستم و پس از حدود ۶ سال چالش، تصمیم گرفتم از کار کنارهگیری کنم. منصب نخست وزیری بزرگترین افتخار زندگیام بوده و از مردم نیوزیلند به خاطر امتیاز بزرگی که برایم قائل شدند تا در این مدت اخیر کشور را هدایت کنم، تشکر میکنم.»
رای گیری حزب کارگر نیوزیلند برای انتخاب رهبر جدید روز یکشنبه برگزار خواهد شد. رهبر حزب تا انتخابات عمومی بعدی نخست وزیر خواهد بود. دوره رهبری خانم آردرن حداکثر تا ۷ فوریه به پایان میرسد و او تا زمان برگزاری انتخابات عمومی در ۱۴ اکتبر به عنوان نماینده مجلس به کار خود ادامه میدهد.
آردرن گفت که معتقد است حزب کارگر در انتخابات آینده پیروز خواهد شد. گرانت رابرتسون، معاون نخست وزیر نیوزیلند که به عنوان وزیر دارایی نیز فعالیت میکند، در بیانیهای اعلام کرد که به دنبال حضور در سمت رهبر بعدی حزب کارگر نیست.
بن توماس مفسر سیاسی به خبرگزاری رویترز گفت که اعلام استعفای خانم آردرن غافلگیرکننده بزرگی بود زیرا نظرسنجیها نشان میداد که او همچنان به عنوان نخستوزیر مطلوب کشور در رده نخست قرار دارد.
مشخص نیست چه کسی جانشین خانم آردرن خواهد شد و باید منتظر ماند و دید کدام یک از اعضای حزب کارگر برای تصدی این سمت پیشقدم میشوند.
خانم آردرن در سال ۲۰۱۷ و در ۳۷ سالگی به عنوان جوانترین رئیس دولت زن جهان به قدرت رسید. او با شور و شوق برای حقوق زنان و همچنین پایان دادن به فقر کودکان و نابرابری اقتصادی در جهان مبارزه کرد. بسیاری آردرن را بخشی از موج رهبران زن مترقی از جمله نخست وزیر فنلاند، سنا مارین میدانستند.
سبک رهبری همدلانه او به تیراندازیهای دسته جمعی در دو مسجد در کرایست چرچ در سال ۲۰۱۹ که منجر به کشته شدن ۵۱ نفر و مجروح شدن ۴۰ فرد دیگر شد، بسیار مورد توجه قرار گرفت.
آردرن به خاطر مدیریتش با همهگیری کووید-۱۹، که باعث شد کشور با برخی از سختگیرانهترین اقدامات در سطح جهانی مواجه شود، از سوی همه جریانهای سیاسی مورد تحسین قرار گرفت و در نهایت یکی از کمترین میزان تلفات در این کشور به ثبت رسید. با این حال سال گذشته با افزایش تورم به بالاترین میزان در سه دهه گذشته، میزان محبوبیت او کاهش یافته بود. همچنین این کشور به طور فزایندهای از نظر سیاسی بر سر مسائلی مانند بازسازی زیرساخت های آب توسط دولت و معرفی یک برنامه تولید گازهای گلخانه ای کشاورزی دچار اختلاف شده است.
حالا باید منتظر ماند و دید بالاخره چه کسی به عنوان جانشین این نخست وزیر جوان و محبوب، قدرت را در نیوزیلند برعهده خواهد گرفت.