درهفته ای که گذشت آمریکا تلاش کرد تا با فشاربرکابل واسلام آباد مذاکره با طالبان را به نتیجه ای برساند.این درحالی بود که کوشش های واشنگتن برای متقاعد کردن آنکارا برای استقرارپایگاه سامانه موشکی درمرزهای ایران وسوریه درترکیه حاصلی نداشته است.ازسوی دیگر مذاکرات منطقه ای آمریکا وعربستان وسوریه درمورد انتخاب نخست وزیرآینده عراق ادامه پیدا کرد.

طولانی ترین جنگ تاریخ آمریکا
چند بحث درمورد افغانستان درهفته گذشته مطرح شد که ازجمله آنها مساله کمک مالی ایران به کابل بود که "حامد کرزای" رییس جهموری افغانستان درکنفرانس خبری با "امامعلی رحمان " رئیس جمهور تاجیکستان کمک نقدی ایران به دفتر خود را تایید کرد. مساله ی دیگری که وی به آن اشاره کرد، مخالفت با تداوم کار شرکت‌های امنیتی آمریکایی بود.اما مهمترین بحثی که همچنان ادامه یافت وبا امنیت افغانستان سروکارداشت، بحث مذاکره با طالبان بود.چراکه علاوه براینکه این امربرای دولت کابل دردرجه اول اهمیت قراردارد،برای آمریکا نیز مساله حیاتی شده است،چون واشنگتن درصدد یافتن راهی برای خروج از طولانی‌ترین جنگ در طول تاریخ این کشور است."اوباما"پیش ازانتخاب شدن به ریاست جمهوری به مالیات دهندگان آمریکایی وعده داده بود که این جنگ را به پایان می رساند.درحالی که تاکنون خبری ازپایان جنگ نیست.بنابراین با فشارواشنگتن،کابل واسلام آباد وارد مذاکره با طالبان شده اند.ولی پرسشی که هم اکنون وجود دارد این است که پس از چند هفته ،مذاکره با طالبان به کجارسیده است؟
"هالبروک" نماینده‌ی ویژه دولت آمریکا در امور افغانستان و پاکستان می گوید، مذاکرات سازش در افغانستان میان دولت و شبه نظامیان طالبان از رسمیت کمتری در مقایسه با مذاکرات تمام عیار صلح برخوردار است. او همچنین تصریح می کند که تاکنون تماس‌هایی میان اعضای طالبان و دولت افغانستان شامل شمار زیادی از مقامات بلند پایه طالبان برای مذاکره در راستای اصول سازش احتمالی برقرار شده است.
ازسوی دیگرژنرال "پترائوس" فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان به این موضوع اعتراف می کند که نیروهای افغان و ناتو در حال تضمین امنیت شبه‌نظامیان و آن دسته از رهبران طالبان است که برای دیدار با مقامات دولتی سفر می‌کنند. اومی گوید، ما زمینه سفر این مقامات ارشد و اعضای طالبان را فراهم می‌کنیم. مقامات ایساف نیز در محافل خصوصی به این موضوع اذعان کردند که نیروهای آنان قول داده‌اند که با شبه نظامیانی که تلاش می‌کنند با دولت کرزای وارد مذاکره شوند، درگیر نشوند.
اما هالبروک می گوید فقدان یک ساختار رهبری آشکار طالبان از تماس‌های تمام عیار با مقامات طالبان جلوگیری کرده است، بنابراین این مذاکرات با یک نوع مذاکره رسمی بسیار فاصله دارد. وی با اشاره به مذاکرات صلح مهم در سراسر جهان از جمله ویتنام، ‌بوسنی و هرزگوین و خاورمیانه می گوید، در این مذ اکرات میان دولت کابل و طالبان هیچ مقام رسمی و مهمی همچون هوشی مینه یا اسلوبودان میلوسویچ یا رییس تشکیلات خودگردان فلسطین حضور ندارند. در این مذاکرات افرادی وجود دارند که فقط ما آنها را دشمن می‌خوانیم.
مدت هاست که آمریکا به این نتیجه رسیده است که راه حل موفقیت‌آمیز در مورد مناقشه افغانستان تنها یک راه حل نظامی نمی تواند باشد. اما درپاسخ به این اخبار، سخنگویان طالبان همچنان منکرمذاکره هستند ومی گویند تنها زمانی با کابل به مذاکره خواهند پرداخت که نیروهای خارجی ازاین کشورخارج شوند.
ولی هالبروک از گروه‌هایی همچون طالبان افغانستان به رهبری ملامحمد عمر، طالبان پاکستان، گروه حقانی، حزب اسلامی، لشگر طیبه و القاعده به عنوان دشمنان شناخته شده در افغانستان و پاکستان نام می برد که وارد مذاکره شده اند.او می گوید، تنها گروهی که مذاکره را رد کرده است گروه القاعده است. اما ازجمع بندی این سخنان ومذاکراتی که به نظرمی رسد اخبارآن درزکرده است،گفت وگوها تا کنون بین گروه حقانی ومقامات کابل صورت گرفته است.ولی هنوزبه نتیجه مشخصی نرسیده است.

20 روزسرنوشت سازبرای آنکارا
آنکارا تا 20 روزدیگرفرصت دارد تا به 28 عضو ناتو درمورد استقرارسامانه موشکی درخاک خود ودرنزدیکی مرزهای ایران وسوریه پاسخ دهد.
ترکیه درحالی باید به این پیشنهاد آمریکا وناتو پاسخ دهد که به شدت ازسوی تهران ودمشق تحت فشارقراردارد که تن به این توافق ندهد.
به گفته کارشناسان طرح این موضوع به امروزمربوط نمی شود وبه گذشته وبه زمان "جرج بوش "رییس جمهورسابق آمریکا بازمی گردد که درصدد انجام این پروژه بود.اما اخیرا منابع نظامی آمریکا اعلام کرده اند که ترکیه ازنظرجغرافیایی بهترین گزینه جهت استقرارسامانه دفاع موشکی ناتو است. البته این کارشناسان معتقدند که درخواست آمریکا زیر چتر ناتو ارائه شده و جنبه دفاعی دارد و ظاهرا هیچ کشوری را مورد تهدید قرار نمی دهد. ولی آنچه مسلم است، آمریکا تصمیم دارد فشارهای خود علیه ایران وسوریه را افزایش دهد.
بنابراین درروزهای جاری فشار آمریکا به ترکیه برای تصمیم گیری این کشور جهت استقرار سامانه دفاع موشکی در کنار مرزهای ایران و سوریه افزایش یافته است وترکیه باید تا اجلاس ناتو که 20 روزدیگردر لیسبون پایتخت پرتغال برگزارمی شود،نظرخود را اعلام نماید.
ترکیه درحالی باید به این تصمیم آمریکا وناتو پاسخ دهد که ازیک سو خواهان پیوستن به اتحایه اروپا است.واشنگتن نیزبه آنکارا پیغام داده است که درصورت پذیرش استقراراین سامانه موشکی،روند پیوستن به این اتحادیه را تسهیل می نماید.اما ازسوی دیگرسیاست خارجی دولت حزب عدالت وتوسعه به رهبری "رجب طیب اردوغان" وبا طراحی "احمد داوود اوغلو" وزیرامورخارجه این کشور درتلاش است تا هرچه بیشترعلاوه برپیوستن به اتحادیه اروپا،روابط خود را نیزبا کشورهای منطقه وکشورهای اسلامی مستحکم نماید.این درحالی است که احزاب داخلی مخالف حزب عدالت وتوسعه برا استقراراین سامانه تاکید می کنند.بنابراین تا 20 روزدیگردولت آنکارا به سختی ازداخل وخارج تحت فشارقرار دارد تا این تصمیم را بگیرد ویا نگیرد.چرا که گرفتن این تصمیم به شدت برروابط این کشوربا اعضای ناتو تاثیرمثبت دارد،این درحالی است که با پذیرش آن، روابط آنکارا با همسایگانش تیره خواهد شد.

طرح عربستان برای عراق
برخی ازتحلیل گران معتقدند که یکی ازاهداف انتشاراسناد ویکی لیکس دررابطه با افشای اسناد جنگ عراق،تاثیرگذاری برتصمیم گیری درمورد انتخاب نخست وزیرعراق بوده است.چرا که دراین اسناد اتهاماتی نیزبه نوری مالکی زده وتلاش شده تا چهره منفی ازوی به جامعه عراق معرفی نماید.
همین تحلیل گران درهفته گذشته که پروژه انتخاب نخست وزیرعراق وارد هشتمین ماه خود شد، ازطرح سعودی برای مقابله با شیعیان عراق خبردادند.براساس این تحلیل سعودی‌ها به آمریکایی‌ها گفته اند که اجازه نخواهند داد پست‌های امنیتی و نظامی نصیب شیعیان عراق شود.
این درحالی است که چندی پیش نیزاخباری دررابطه با سلب توانمندی‌های امنیتی و نظامی نخست ‌وزیر عراق و قرار دادن پست فرماندهی نیروهای مسلح در حوزه اختیارات شخصی که ریاست شورای ملی امنیت سیاسی را برعهده خواهد گرفت، منتشرشد.
براساس منابع خبری عراقی،طرح جدید به طور مشخص برای سلب قدرت فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق از شیعیان تدوین شده است.آمریکایی‌ها بدنبال انحصاری کردن مسئولیت‌های نظامی و امنیتی برای یکی از همپیمانان خود در عراق هستند و در شرایط کنونی طرفی مناسب‌تر از فهرست "العراقیه " وجود ندارد. لذا ترجیح می‌دهند این پست را به "ایاد علاوی " رئیس فهرست العراقیه، "طارق هاشمی " یا "نجیفی " از دیگر مسئولان ارشد این فهرست تحویل دهند و حتی معتقدند که نجیفی و هاشمی برای این پست در مقایسه با علاوی بهتر هم هستند،چرا که علاوی شیعه وآنها اهل تسنن می باشند.
البته این تنها طرحی نیست که برای دخالت در امور داخلی عراق ارائه شده است. بطوری که پیش از این نیز منابع اروپایی در بروکسل از نقش مستقیم عربستان در ایجاد تغییرات در پست‌های کلیدی در عراق خبر داده بودند.
سعودی‌ها با دوستان آمریکایی خود بطور دقیق درباره نحوه حمایت از همپیمانان خود در عراق و بطور مشخص فهرست العراقیه و مقابله با نفوذ اکثریت شیعه در پست‌های کلیدی این کشور، رایزنی کرده‌اند.
درهمین رابطه شاهزاده "مقرن بن عبدالعزیز " رئیس سرویس‌های اطلاعاتی عربستان با اختیار تام مسئولیت پرونده عراق را برعهده دارد. سعودی‌ها در دیدارهای متعدد با مقامات آمریکایی، فشار زیادی بر دولت آمریکا وارد کرد‌ه‌اند و بر این امر تاکید داشته‌اند که این امر را نخواهند پذیرفت که پست‌های امنیتی و نظامی در دست رهبران سیاسی و نظامی شیعی در عراق باقی بماند و در همین راستا نیز تمام تلاش خود را برای بی‌ثبات کردن عراق در شرایط کنونی انجام خواهند داد. مقامات سعودی ادعا می‌کنند که عراق کنونی تهدیدی برای امنیت عربستان به شمار می‌رود لذا باید تلاش کرد تا همپیمانان سعودی در عرصه سیاسی عراق قدرت بیشتری یابند.
این اخباردرحالی انتشاریافت که بشاراسد نیزاظهارداشت که محورمذاکراتش درهفته گذشته با ریاض حول محورانتخاب نخست وزیرعراق بوده است.وی گفت که تقسیم قدرت درعراق باید به گونه ای باشد که ازهمه نیروهای سیاسی درصحنه عراق استفاده شود ونمایندگان اهل تسنن جایگاه مناسب دراین تقسیم داشته باشند.

پیروزی شیعیان در انتخابات پارلمانی بحرین
انتخابات پارلمانی بحرین درهفته گذشته درحالی برگزارشد که به گفته منابع شیعه دراین کشوراز ماه های گذشته سخت گیری ها درمورد شیعیان به اوج خود رسید.بسیاری ازفعالین شیعه دراین کشور دستگیرونشریات انها توقیف شد.اما با این وجود شیعیان توانستند حداکثرکرسی ها پارلمانی را کسب کنند.به نظرتحلیل گران بحرینی واکنشی که از سوی رأی‌دهندگان صورت گرفت ،پاسخی بود به حاکمیت این کشوردررابطه با سرکوب فعالان شیعه و برخورد شدید با آنها.
در انتخابات پارلمانی بحرین، همه 18 نامزد جمعیت وفاق ملی اسلامی که بزرگ‌ترین حزب شیعیان این کشور محسوب می‌شود در دور اول انتخابات پارلمانی پیروز شدند.
این در حالی است که بسیاری از اسلام‌گرایان سنی بحرین کرسی‌های پارلمانی خود را از دست داده‌اند و این کرسی‌ها به نمایندگان مستقل رسیده است.
درنتیجه بسیاری ازآگاهان سیاسی جامعه بحرین، نتایج انتخابات پارلمانی این کشور را به منزله یک همه‌پرسی درباره محبوبیت جمعیت وفاق ملی اسلامی می دانند.
نتایج انتخابات مجلس نمایندگان بحرین بر اساس آمار رسمی اعلام شده از سوی دولت این کشور بشرح زیربود: در اولین دور انتخابات 31 نفر وارد مجلس شدند که از این میان جمعیت الوفاق با 18 کرسی حائز بیشترین نسبت، نمایندگان مستقل با 11 کرسی و الاصاله با 2 کرسی و منبر اسلامی هم بدون کرسی.در دور اول 30 مرد و یک زن وارد مجلس شدند و 9 نفر دیگر به دور دوم کشیده شدند. درصد مشارکت مردمی در انتخابات 69 درصد بوده است.مجلس بحرین دارای ‪ ۴۰‬کرسی است که بیش از ‪ ۳۶۰‬نامزد برای ورود به این مجلس ، شنبه گذشته به رقابت پرداختند. بر اساس نتایج انتخابات مجلس بحرین ، انتخاب ‪ ۹‬نماینده دیگر به دور دوم کشیده شده که امروز(شنبه) برگزار خواهد شد.

رژیم صهیونیستی چهارمین فروشنده تسلیحات درجهان
درهفته ای که گذشت اعلام شد که اسرائیل چهارمین صادر کننده سلاح در جهان است.رژیم صهیونیستی درحالی به این مقام دست یافته است که آمریکا،روسیه وفرانسه درمقام های اول تا سوم قراردارند. طبق اعلام مرکز پژوهش کنگره آمریکا، با وجود کاهش میزان فروش تسلیحات در سطح جهان در سال ‪ ،۲۰۰۹‬آمریکا همچنان در صدر فهرست فروشندگان اسلحه به کشورهای در حال توسعه قرار دارد.همچنین بر اساس آمار آژانس فدرال همکاری های فنی-نظامی روسیه درآمد صادرات تسلیحات روسی برای 11-مین سال پیاپی افزایش یافته و طی سال جاری به 10 میلیارد دلار می رسد.سال گذشته روسیه تسلیحات و تجهیزات نظامی به ارزش 8,8 میلیارد دلار عرضه کرده بود. فروش تسلیحاتی فرانسه نیز از سال دو هزار و پنج روندی صعودی داشته است. فرانسه در سال دو هزار و پنج، دو میلیارد و هشتصد و هفتاد میلیون یورو،ودرسال دو هزار و شش بالغ بر چهار میلیارد یورو فروش تسلیحاتی داشته است.
درهمین رابطه روزنامه‌های رژیم صهیونیستی درهفته گذشته از سود هنگفت فروش تسلیحات نظامی به کشورهای سراسر جهان از سوی این رژیم خبردادند.اسرائیل بیش از ‌٥٠٠ نوع سلاح و تجهیزات نظامی صادر می کند که این تجهیزات در ‌٢٢٠ شرکت اسرائیلی ساخته می‌شوند. سرویس اطلاعات اسرائیل(موساد)، توانسته است شبکه‌ای سری ایجاد کند که وظیفه آن بازاریابی برای فروش تسلیحات نظامی اسرائیل به بیش از ‌٥٠ کشور و در راس آن آمریکا است.آمریکا براساس توافق نامه امضا شده بین تل‌آویو و واشنگتن انواع مختلف تسلیحات نظامی از اسرائیل خریداری می‌کند.
این درحالی است که شبکه فروش سلاح اسرائیل در برخی کشورهای اسلامی مثل ترکیه، مالزی و اندونزی نیزنفوذ کرده است. رژیم صهیونیستی دامنه فعالیت‌های خود را در این زمینه گسترش داده تا طرفهایی مثل استرالیا،‌ آرژانتین‌، شیلی‌، کلمبیا‌، آفریقای جنوبی‌، اکوادور‌، مکزیک‌، پاناما‌، سوئیس‌، آلمان،‌ ‌تایوان،‌ هند، چین‌، نیجر،‌ کردستان‌ عراق‌، کنیا‌، اوگاندا‌، آنگولا‌، فیلیپین و ... را در برگیرد.
ازنظرکارشناسان هدف اسرائیل از فروش این تسلیحات‌، به دست آوردن سود مالی و همچنین ایجاد روابط دیپلماتیک با کشورهای جهان سوم است. ‌ اسرائیل ‌١٠ درصد از تجارت سلاح در سراسر جهان را در دست دارد و از این طریق سودهای هنگفتی به دست می آورد.
روزنامه اسراییلی مارکر همچنین دراین رابطه نوشت که سود رژیم صهیونیستی در سال ‌٢٠١١ از طریق فروش این تسلیحات،‌ به چهار میلیارد شکل(واحد پول اسرائیل) و در سال ‌٢٠١٢ به ‌٣/٥ میلیارد شکل خواهد رسید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.