جنگ اوکراین منجر به ایجاد یک «میدان مین» شده که به ۲۵۰ کیلومتر مربع از خاک این کشور را در بر میگیرد.
به گزارش جماران، «دنیس شمیگال» نخست وزیر اوکراین تأکید کرد که کشورش بی تردید همه اراضی اشغالی را از روسیه بازپس می گیرد.
وی در گفت و گو با خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گفت: نمی دانیم که جنگ چه زمانی به پایان می رسد اما بی تردید ما همه اراضی اشغالی مان را بازپس می گیریم.
شمیگال تصریح کرد که کشورش تمام تلاش خود را برای پایان دادن سریع جنگ مبذول می کند و بر همین اساس جامعه جهانی باید شدت تحریم ها علیه روسیه را حفظ کرده و تحریم ها را گسترش دهد.
وی در ادامه گفت که موشک ها و پهپادهای روسیه 50 درصد از شبکه برق اوکراین را نابود کرده است و روسیه به دنبال از بین بردن همه شبکه های برق اوکراین است تا ملت این کشور را وادار به فرار کند.
تقریبا یک سال پس از آغاز تهاجم روسیه، دنیس شمیگال نخستوزیر اوکراین موضوعی را مطرح کرد که باعث وحشت شد؛ جنگ منجر به ایجاد یک «میدان مین» شده که به گفته وی ۲۵۰ کیلومتر مربع از خاک این کشور را در بر میگیرد.
در حال حاضر این میدان بزرگترین میدان مین در جهان است. او به خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گفت: «این موضوع نه تنها سفر را برای مردم دشوار میکند بلکه باعث اختلالات زیادی در بخش کشاورزی که یکی از صنایع اصلی ما است، میشود.»
از زمان شروع درگیری، سازمانهای غیردولتی درباره این تهدید هشدار دادهاند. پرین بنویست، مدیر بخش کاهش خشونت مسلحانه سازمان غیردولتی معلولیت بینالمللی در ماه آوریل گذشته به خبرگزاری فرانسه گفت که «پنجاه سال طول میکشد تا همه جا را مینروبی کنیم».
وی یادآور شد که هنوز در لائوس، کامبوج و ویتنام پس از پنجاه تا شصت سال مینروبی در جریان است.
استیو گوس، مدیر بخش تسلیحات دیدهبان حقوق بشر نیز تایید کرد: «کشتار و معلولیت، مدت طولانی پس از پایان جنگ ادامه خواهد داشت. پاکسازی همه این مینها اگر نگوییم دههها بلکه سالها طول خواهد کشید.»
وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا در ماه اوت اعلام کرد که این کشور رقم ۸۹ میلیون دلار را برای نابودی مینهای ضد نفر که از سوی سربازان روسیه قبل از عقبنشینی آنها در ماه مارس در مناطق مسکونی در شمال کشور کار گذشته شده، به اوکراین خواهد پرداخت.
وزیر دفاع بریتانیا در تاریخ ۳۰ دسامبر از اهدای بیش از «هزار فلزیاب» و «صد کیت خنثیسازی بمب» یا کیت انفجار برای «کمک به پاکسازی میدانهای مین» و تضمین امنیت مناطق بازپس گرفته شده، سکونتگاهها و زیرساختها خبر داد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در تاریخ ۱۴ دسامبر از جامعه بینالمللی خواست به کشورش کمک کنند تا از شر مینها و سایر تسلیحات منفجر نشده خلاص شوند.
او تاکید کرد: «آرامش واقعی برای کودکانی که ممکن است بر اثر مینهای ضد نفر مخفی روسیه بمیرند، وجود ندارد.»
به گفته زلنسکی، دریای سیاه و دریای آزوف نیز مملو از مینهای شناور هستند که جان «صدها هزار موجود زنده را گرفتهاند».
میلیونها مین
گزارش مین و مهمات خوشهای که در نوامبر ۲۰۲۲ منتشر شد، نشان میدهد که روسیه از زمان تهاجم خود به اوکراین دستکم از هفت نوع مین استفاده کرده است.
استفاده روسیه از چنین سلاحهایی در اوکراین از سوی شماری از کشورها به شدت محکوم شده است.
روسیه بزرگترین انبار مین ضد نفر در جهان را با ۲۶.۵ میلیون مین دارد. شش نوع از مینهای استفاده شده در اوکراین ترکشی هستند و یک نوع آن، مین انفجاری است. طبق این گزارش، همه اینها توسط روسیه یا اتحاد جماهیر شوروی پیشین تولید شدهاند.