رسانههای دولتی او را «دوست داشتنیترین فرزند کیم» خطاب کردهاند و همین موضوع سوالهایی را ایجاد کرد که آیا او به عنوان وارث ظاهری کیم حاضر شده است؟
به گزارش جماران، اتفاقات جدیدی در کره شمالی در حال رخ دادن است که برخی از تحلیلگران از آن به عنوان سومین انتقال موروثی قدرت در این کشور یاد میکنند. سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی پنجم ژانویه طی نشستی با نمایندگان این کشور در مورد آینده سیاسی خاندان کیم بحث و تبادل نظر کرده است. یکی از مسئولان این نهاد اطلاعاتی گفت: «حضور دختر کیم جونگ اون، رهبر شمالی در انظار عمومی احتمالا تلاشی برای نشان دادن این موضوع به مردم کره شمالی است که سومین انتقال موروثی قدرت در این کشور اتفاق خواهد افتاد.»
کیم در چند ماه گذشته دخترش را به طور علنی به سه مراسم مختلف برده است. اولی سایت پرتاب موشک، دومی جلسه عکس با متخصصان تسلیحات نظامی و سومی هم بازدید از یک تاسیسات موشکی بوده است.
رسانههای دولتی او را «دوست داشتنیترین فرزند کیم» خطاب کردهاند و همین موضوع سوالهایی را ایجاد کرد که آیا او به عنوان وارث ظاهری کیم حاضر شده است؟ البته که گفته میشود این دختر فقط ۹ یا ۱۰ سال دارد.
سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی (NIS) در جلسه غیرعلنی پارلمان، گمانه زنیهایی را در این باره مطرح کرد. یکی از نمایندگان حاضر در این نشست به خبرنگاران گفت: «طبق ارزیابیها آقای کیم با بردن دخترش به مکانهای عمومی قصد دارد عزم خود را برای برگزاری دور دیگری از انتقال موروثی قدرت در کره شمالی نشان دهد.»
این نماینده مجلس با استناد به اطلاعات «انآیاس» گفت اما این لزوما به این معنی نیست که این دختر، جانشین کیم خواهد شد.
رسانههای کره جنوبی گفتهاند که کیم دارای سه فرزند، متولد سالهای ۲۰۱۰، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ است. فرزند اول، پسر و فرزند سوم، دختر است.
انآیاس در ارزیابیهای اولیه خود گفته این همراه جدید، دومین فرزند کیم به نام «چو عه» (Ju Ae) است و حدود ۱۰ سال سن دارد و به نظر میرسد «رونمایی» از دختر دوم کیم در سایت پرتاب موشک نشان دهنده نیات آقای کیم برای محافظت از امنیت نسلهای آینده کره شمالی در مواجهه با ایالات متحده است.
«کیم جونگ اون» که یکشنبه آینده ۳۹ ساله میشود سومین نسل از خانوادهای است که از زمان تاسیس کره شمالی در سال ۱۹۴۸ به صورت پیدرپی در این کشور حکومت کردهاند.
او دسامبر ۲۰۱۱ پس از مرگ پدرش «کیم جونگ ایل»، قدرت را به ارث برد. کیم جونگ ایل هم با مرگ پدرش، «کیم ایل سونگ»، بنیانگذار کره شمالی در سال ۱۹۹۴ قدرت را در دست گرفته بود.
یکی دیگر از نمایندگان حاضر در جلسه انآیاس با استناد به اطلاعات مطرح شده در این جلسه گفت که «ری یونگ هو» وزیر خارجه سابق کره شمالی قربانی سیاستهای پاکسازی و تصفیه رهبر این کشور شده است. آقای ری در دیپلماسی هستهای با آمریکا که در حال حاضر به حالت تعطیل درآمده؛ مسئولیت داشت.
در صورت تایید این موضوع، این مورد «هیجانانگیزترین» خبر از سوی کره شمالی در سالهای اخیر خواهد بود. آقای کیم در دوره قبلی حکومت خود، در تلاشی آشکار برای تحکیم قدرتش، موجی از اعدامها، پاکسازیها و اخراج مقامات ارشد از جمله قتل عموی قدرتمندش را طراحی کرد.
با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا «ری یونگ هو» اعدام شده است یا خیر. در واقع آژانس جاسوسی کره جنوبی هنوز توضیح نداده که چه بلایی سر وزیر خارجه سابق کره شمالی آمده است.
آقای ری در نشست هستهای ۲۰۱۸-۲۰۱۹ با ایالات متحده در مورد چگونگی مبادله گام به گام خلع سلاح هستهای کره شمالی همراه با امتیازات اقتصادی شرکت کرده بود. پس از دومین نشست کیم جونگ اون و دونالد ترامپ، رییس جمهوری وقت امریکا در فوریه ۲۰۱۹ در هانوی ویتنام که به دلیل اختلاف بر سر تحریمهای امریکا شکست خورد، آقای ری در کنفرانس مطبوعاتی گفت «واشنگتن فرصتی را از دست داد که شاید دیگر برنگردد.»
روزنامه یومیوری شیمبون ژاپن اوایل این هفته در گزارشی نوشت گمان میرود آقای ری در سال ۲۰۲۲ اعدام شده باشد. این روزنامه به نقل از منابع ناشناس آگاه به امور داخلی کره شمالی نوشت که اطلاعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه ۴ تا ۵ نفر دیگر که با وزارت خارجه کره شمالی در ارتباط بودند هم اعدام شدهاند.
به گزارش یورونیوز، سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی همچنین در گزارش خود اشاره کرده است که یکی از پنج پهپاد کره شمالی که اخیرا حریم هوایی کره جنوبی را نقض کرده، ممکن است از دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی در سئول عکس گرفته باشد. اوایل روز پنجشنبه، ارتش کره جنوبی اعلام کرد پهپادهای کره شمالی وارد منطقه پرواز ممنوع در اطراف دفتر ریاست جمهوری این کشور شدهاند.
ارتش کره جنوبی اعتراف کرده که نتوانسته هیچ یک از پهپادهای کره شمالی که برای اولین بار در پنج سال گذشته از مرز عبور کردهاند را سرنگون کند. این شکست باعث نگرانیهای امنیتی در کره جنوبی شده است.
انآیاس همچنین اعلام کرده کره شمالی حدود ۵۰۰ پهپاد دارد که تعداد کمی از آنها پهپاد انتحاری است.
گفته میشود کره شمالی سابقه اعزام پهپادهای نظارتی به کره جنوبی را دارد. طی سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۷ پهپادهایی از کره شمالی وارد خاک کره جنوبی شد و از یکی از آن ها از دفاتر ریاست جمهوری و سیستم دفاع موشکی ایالات متحده در کره جنوبی عکس گرفت.