تایوان مایل به ارائه کمک به چین برای مقابله با موج کووید-19 است.

به گزارش جماران، تسای اینگ ون، رئیس‌جمهور تایوان، گفت که این جزیره دموکراتیک خودگردان مایل است برای کمک به چین برای مقابله با افزایش کووید، پس از اینکه پکن رویکرد تندرو خود را در ماه گذشته کاهش داد، کمک کند.

چین پس از نزدیک به سه سال، موضع محدودکننده خود در برابر کووید صفر را کنار گذاشت و به قرنطینه‌های سریع، ردیابی تماس، آزمایش‌های اجباری و لغو قرنطینه پایان داد که به شدت افراد را از سفر به داخل و خارج از کشور محدود کرد.

اما بر اساس یک مطالعه جدید، خروج ناگهانی از صفر کووید می‌تواند منجر به مرگ نزدیک به یک میلیون نفر شود و این کشور با موج بی‌سابقه‌ای از عفونت‌ها که از بزرگترین شهرهایش به مناطق روستایی سرایت می‌کند، مواجه است.

تسای روز یکشنبه در اظهارات سال جدید خود گفت: «بر اساس نیازهای بشردوستانه، ما حاضریم در صورت نیاز کمک‌های لازم (به چین) را ارائه کنیم تا افراد بیشتری بتوانند همه‌گیری را پشت سر بگذارند و سال جدید سالم و صلح‌آمیزی داشته باشند.

با این حال، او توضیح نداد که تایپه چه نوع کمکی را ارائه خواهد کرد.

سیاست‌گذاری چین برای مقابله با کووید، شهروندان و سیستم پزشکی را غافلگیر کرد، زیرا قفسه‌های داروخانه‌ها خالی از داروهای سرماخوردگی و تب بود و بیمارستان‌ها برای مقابله با افزایش بی‌سابقه عفونت‌ها تلاش می‌کردند.

چین همچنین هفته گذشته اعلام کرد که الزامات قرنطینه را برای مسافران بین‌المللی کنار می‌گذارد و سفرهای خروجی را برای شهروندان چینی از 8 ژانویه از سر می‌گیرد - اما با افزایش سرسام‌آور موارد کووید در چین باعث نگرانی برخی از دولت‌های خارج از کشور شد.

کشورهایی از جمله ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی اقدام به اعمال محدودیت کردند، در حالی که کشورهای دیگر مانند فرانسه و بریتانیا به صراحت اعلام کرده اند که آماده استقبال از مسافران چینی هستند - که پیش از همه گیری، محرک اصلی گردشگری بین المللی بودند.

درخواست مجدد برای ثبات منطقه ای

تسای همچنین در پیام سال جدید خود از پکن خواست تا صلح و ثبات را در سراسر تنگه تایوان حفظ کند و گفت که این مسئولیت و انتظار مشترک کل منطقه است.

«جنگ گزینه ای برای حل مشکلات نیست. تسایی گفت: تنها از طریق گفت‌وگو، همکاری و هدف مشترک توسعه صلح‌آمیز و ثبات منطقه‌ای می‌توانیم امنیت و شادی را برای افراد بیشتری به ارمغان بیاوریم.

حزب حاکم کمونیست چین، تایوان را - جزیره‌ای با 24 میلیون جمعیت که به طور دموکراتیک اداره می‌شود - به‌عنوان بخشی از قلمرو خود می‌بیند، علیرغم اینکه هرگز آن را کنترل نکرده است. مدت‌هاست که این کشور متعهد شده است که در صورت لزوم، جزیره را با سرزمین اصلی چین «دوباره متحد کند».

رئیس جمهوری تایوان همچنین در ادامه پیام تبریک خود بار دیگر بر مذاکره با چین تاکید کرد و گفت: جنگ، گزینه حل مشکلات نیست.

وی بارها گفته که به دنبال گفت‌وگو و صلح با چین است اما تایوان در صورت هدف حمله قرار گرفتن، از خود دفاع می‌کند و ۲۳ میلیون جمعیت ساکن در این جزیره می‌توانند درباره آینده خود تصمیم بگیرند.

چین، تسای اینگ ون را جدایی طلب می‌بیند و از گفت‌وگو با او امتناع کرده است.

تنش های بین تنگه ها در سال گذشته افزایش یافته است.

زمانی که نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در آگوست گذشته به تایوان سفر کرد، چین با انتقاد از وزارت امور خارجه این کشور گفت که این سفر «تأثیر شدیدی بر اساس سیاسی روابط چین و آمریکا» خواهد داشت.

اندکی پس از فرود او در تایوان، پکن همچنین یک سری تمرینات نظامی بی سابقه را در اطراف جزیره راه اندازی کرد.

شایان ذکر است سازمان جهانی بهداشت با صدور بیانیه ای اعلام کرد که به تازگی یک جلسه بلندپایه بین مقام های این سازمان و پکن در مورد افزایش اخیر موارد ابتلا به کووید–۱۹ در چین برگزار شد.

سازمان جهانی بهداشت بر اهمیت واکسیناسیون و تزریق دوزهای تقویتی برای محافظت در برابر بیماری حاد و مرگ و میر افراد در معرض خطر بالا تاکید کرد.

سازمان جهانی بهداشت همچنین از چین خواست توالی یابی ویروسی، مدیریت بالینی و ارزیابی تاثیر را تقویت و نسبت به حمایت از این زمینه ها ابراز تمایل کند.

در بیانیه سازمان جهانی بهداشت آمده است که از دانشمندان چینی دعوت می شود تا با شبکه های متخصص کووید- ۱۹ از جمله شبکه مدیریت بالینی کووید –۱۹ همکاری نزدیکتری داشته باشند.

این بیانیه در ادامه حاکی است که سازمان جهانی بهداشت بر اهمیت نظارت و انتشار به موقع داده ها برای کمک به چین و جامعه جهانی برای تدوین ارزیابی های دقیق خطر و اطلاع رسانی پاسخ های موثر تاکید کرده است.

میلیون ها چینی در جریان افزایش اخیر گونه های اومیکرون در این کشور مبتلا شده اند، امری که زنگ خطر را برای جهان به صدا درآورده است.

مقام های بهداشتی چین روز چین با کارشناسان سازمان جهانی بهداشت در مورد افزایش اخیر موارد ابتلا به کووید–۱۹ در این کشور بحث و گفت و گو کردندو

در این میان کشورهای مختلف تمهیدات مختلفی را برای مقابله با این بیماری در پیش گرفته اند. هند به آمریکا، ژاپن، ایتالیا و تایوان در اعمال آزمایش های اجباری کووید برای مسافران از چین پیوست.

انتظار می رود که میلیون ها چینی برای تعطیلات به بخش های مختلف سراسر جهان سفر کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.