گزارش‌های مربوط به قراردادهای تسلیحاتی امارات نشان می‌دهد که این کشور راهبرد استقلال تسلیحاتی از امریکا و منتقل کردن فناوری‌های تسلیحاتی به داخل را پیش گرفته است.

به گزارش جماران به نقل از «الخلیج الجدید» یک پژوهشکده متخصص امور کشورهای شورای همکاری در واشنگتن با انتشار گزارشی تأکید کرد که امارات در خرید تجهیزات دفاعی و نظامی رویکرد تازه‌ای را پیش گرفته است که شامل متنوع کردن منابع و کاهش وابستگی به امریکا و انتقال فناوری و رفتن به سمت تولید می‌شود.

بر اساس این گزارش، در 9 ماه اخیر امارات قراردادهای تسلیحاتی بزرگی با فرانسه، کره جنوبی، چین، اندونزی، ترکیه و رژیم اسرائیل امضا کرد که نشان می‌دهد امارات سیاست خود در خرید تسلیحات را پیچیده‌تر کرده و سراغ امکان انتقال فناوری و استقلال و منافع اقتصادی و سیاسی رفته است.

امارات در ماه ژانویه 2021 دو هواپیمای تجسس GlobalEye از یک شرکت سوئدی به مبلغ یک میلیارد دلار خریداری کرد. در دسامبر سال گذشته نیز 80 جنگنده رافال و 12 بالگرد نظامی به مبلغ 19 میلیارد دلار از فرانسه خریداری کرد.

یک ماه بعد از آن بزرگ‌ترین قرارداد تسلیحاتی تاریخ کره جنوبی را امضا کرد که به موجب آن سامانه موشکی زمین به هوای KM-SAM را به مبلغ 3.5 میلیارد دلار خریداری کرد.

در فوریه امسال نیز اعلام کرد که 12 هواپیمای جنگی سبک با امکان افزایش 36 فروند به آن از چین خریداری می‌کند.

در ماه ژوئیه نیز قراردادی با اندونزی برای ساخت کشتی نظامی با اندونزی بست.

در سپتامبر گذشته نیز «رویترز» خبر داد که ترکیه 20 پهپاد بیرقدار TB2 به امارات فروخته و امارات در حال مذاکره برای خرید پهپادهای بیشتر از ترکیه تا حد 120 فروند است.

از سوی دیگر، اعلام شد که رژیم اسرائیل نیز با فروش سامانه پدافند هوایی اسپایدر به امارات موافقت کرده است. آنها همچنین در تولید شناورهای بدون سرنشین هم همکاری می‌کنند.

همه این اطلاعات نشان می‌دهد که امارات با متنوع کردن منابع خرید سلاح خود در پی تحقق استقلال به خصوص در برابر امریکاست که بارها در فروش تسلیحات به امارات تردید نشان داده است.

علاوه بر این، برخی تسلیحات امریکا پیش از استفاده نیاز به دریافت مجوز از امریکا دارد اما اکثر کشورهای دیگر در صورت فروش و تحویل سلاح دیگر نظارتی بر نحوه استفاده از آن ندارند.

نکته دیگری که نشان‌ می‌دهد امارات در پی استقلال راهبردی در عین خودداری از برانگیختن حساسیت امریکاست، آن است که همه کشورهایی که امارات با آنها برای خرید تسلیحات قرارداد بسته از متحدان امریکا هستند.

همچنین موضوع انتقال فناوری از مسائل مهمی است که به فهم قراردادهای تسلیحاتی امارات کمک شایانی می‌کند.

در این راستا، امارات یادداشت تفاهمی با کره جنوبی برای همکاری در عرصه فناوری‌های دفاعی از جمله توسعه سامانه‌های دفاعی امضا کرده است.

در ماه آوریل گذشته، آژانس توسعه دفاعی کره جنوبی دفتری در ابوظبی افتتاح کرد و بر اساس گزارش‌ها یک تیم راهبردی میان وزارتخانه‌های دفاع دو کشور برای تعریف پروژه‌های مشترک صنایع نظامی تشکیل شده است.

در مورد ترکیه نیز منابع خبری تأکید کردند که دو کشور در حال مذاکره برای تولید برخی قطعات پهپاد بیرقدار در امارات هستند.

شرکت دفاعی «ایدج» هم که دفتر مرکزی آن در ابوظبی است در شراکت خود با شرکت صنایع فضایی رژیم اسرائیل در حال انتقال فناوری توسعه سیستم‌های ضدپهپادی  است.

شرکت های بزرگ نظامی فرانسه از جمله  Thales وSafran وMBDA نیز دفاتری در ابوظبی راه انداخته‌اند که در عرصه تولید رادار و سیستم‌های الکترونیکی و مهندسی موشکی فعالیت می‌کند.

موفقیت این‌گونه قراردادها و تحقق اهدافی که امارات از آنها دنبال می‌کند می‌تواند به تقویت استقلال تسلیحاتی این کشور بینجامد هرچند باید دید که ابوظبی چگونه در روابط خود با امریکا این مسئله را مدیریت می‌کند.

از سوی دیگر، این برنامه می‌تواند موجب شکل‌گیری جریانی شود که طی آن کشورهای کوچک‌تر و متوسط با تکیه بر یکدیگر از وابستگی تسلیحاتی به یک کشور بزرگ رها شوند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.