سازمان خوار و بار و کشاورزی سازمان ملل نسبت به کمبود آب که به شکل فزاینده ای در خاومراینه تأثیر گذاشته است و امنیت غذایی د رمنطقه را تهدید می کند هشدار داد.
به گزارش جماران،سازمان خوار و بار و کشاورزی سازمان ملل (فائو) نسبت به کمبود آب که به شکل فزاینده ای در خاومراینه تأثیر گذاشته است و امنیت غذایی د رمنطقه را تهدید می کند هشدار داد.
ژان مارک فورس، دستیار تحقیقات کشاورزی و کارشناس مدیریت منابع آب در سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) و شرکت کننده در بیست و هفتمین کنفرانس جهانی تغییرات آب و هوایی که در شرم الشیخ مصر برگزار شد، به خبرنگار خبرگزاری آناتولی گفت: «ما در خاورمیانه زندگی میکنیم. این منطقه واقعاً خشک است و به عنوان منطقهای با بیشترین کمبود آب شناخته میشود».
فورس با اشاره به کمبود آب در سالهای اخیر در خاورمیانه گفت: مسئله آب در دنیا بهویژه خاورمیانه اولویت دارد و هر وزیر آب و آبیاری به شما خواهد گفت که بزرگترین مشکل کشاورزی است. وقتی به نقشه نگاه میکنیم، میبینیم که این منطقه بیشتر بیابانی است. میزان آب موجود، بسته به میزان غذای قابل تولید و تعداد افراد قابل تغذیه، ارتباط مستقیمی با امنیت غذایی دارد».
وی در مورد مشکل کمبود آب به دلیل تغییرات اقلیمی و کمبود تولیدات کشاورزی برای رفع نیاز مردم بهویژه در کشورهای خاورمیانه تاکید کرد: «میزان بارندگی در این منطقه کم است، علاوه بر همه این عوامل تغییرات آب و هوایی باعث کاهش بیشتر آب شده است. در واقع، در خاورمیانه آب آشامیدنی وجود ندارد، اما آب کافی برای تولید غذا وجود دارد. این مشکل مشترک همه کشورهای منطقه است. همچنین این رابطه جدایی ناپذیر بین آب، غذا و کشاورزی است».
فورس با اشاره به تأثیرات تغییر اقلیم بر آب و کشاورزی، گفت: «تولید غذا بر اساس آب، اقلیم، خاک و بذر است و کشاورزان حین انجام این کار اقلیم را مبنا قرار میدهند. این کشاورزان بیشترین آسیب را از تغییرات آب و هوایی متحمل میشوند. انتظار میرود بارش در شمال آفریقا 12 درصد کاهش یابد و به دنبال آن 30 تا 40 درصد در آب رودخانهها که برای آبیاری استفاده میشود، کاهش خواهد یافت. کشاورزی بدون آب وجود نخواهد داشت».