محرومیت از دسترسی به برق ناشی از حملات مکرر روسیه به زیرساختهای انرژی اوکراین است که از اکتبر گذشته شدت گرفته است.
به گزارش جماران، همزمان با سرمای زودرس زمستانی و نخستین بارش برف در بخشهایی از اوکراین بیش از ۱۰ میلیون شهروند این کشور روز جمعه ۱۸ نوامبر را بدون برق سپری میکنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه مناطق بیشتری از اوکراین یک روز پس از حملات گسترده و تازه روسیه به چندین شهر این کشور، از جمله کییف، از برق محروم شدهاند.
محرومیت از دسترسی به برق ناشی از حملات مکرر روسیه به زیرساختهای انرژی اوکراین است که از اکتبر گذشته شدت گرفته است.
در گزارش فرانسپرس آمده است که بواسطه این حملات اکنون میلیونها نفر از ساکنان اوکراین همزمان با سرمای زودرس زمستانی و رسیدن دمای هوا به زیر ۱۰ درجه سانتیگراد از دسترسی به برق و همچنین آب محروم شدهاند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین عصر پنجشنبه در گزارش روزانه خود که به صورت نطق تلویزیونی ایراد شد، تاکید کرد که در حال حاضر بیش از ۱۰ میلیون اوکراینی بویژه در پایتخت و مناطق اطراف آن بدون برق هستند.
رئیس جمهوری اوکراین که کشورش در آستانه ورود به دهمین ماه آغاز جنگ با نظامیان روسیه قرار دارد حملات روز گذشته روسیه را که به شکلی گسترده بخشهای زیادی از کشورش را هدف قرار داد «تروریستی» خواند و محکوم کرد.
وی با تاکید بر اینکه «تاسیسات غیرنظامی هدف اصلی حملات روسهاهستند» تصریح کرد: «روسیه با منهدم کردن نیروگاهها و دیگر تأسیسات انرژی، جنگی تازه را با برق و گرما علیه مردم به راه انداخته است.»
کرملین روز پنجشنبه در واکنش به اظهارات مقامات اوکراینی اعلام کرد که رنج غیرنظامیان در اوکراین به دلیل امتناع کییف از مذاکرات است.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در این خصوص گفت: «این نتیجه عدم تمایل طرف اوکراینی برای حل مشکل، تن ندادن به مذاکره و امتناع از تلاش برای یافتن زمینههای مشترک تفاهم است.»
روسیه از سهشنبه گذشته پس از عقبنشینی نظامیان این کشور از خرسون زیر فشار ضد حملات اوکراین موجی تازه از حملات گسترده به این کشور را آغاز کرده بود.
خرسون که از نخستین مناطق تحت اشغال روسیه پس از تهاجم نظامی به خاک اوکراین در ۲۴ فوریه گذشته بود و مسکو در پی برگزاری یک همهپرسی بحث برانگیز مدعی انضمام آن به خاک خود است در پی این عقب نشینی همچنان زیر حملات روسها قرار داد.
به گفته فرماندار منطقه خرسون، در یکی از این حملات به تازگی دست کم ۱۴ نفر از جمله یک نوجوان پانزده ساله در دنیپرو به شدن مجروح شده است.
شرکت ملی برق اوکراین با اشاره به تخریب بخشهای زیادی از تاسیسات انرژی این کشور در جریان حملات اخیر روسیه از تمدید دورههای قطعی برق به دلیل وخیمتر شدن شرایط و بالارفتن مصرف در پی سرمای زودرس زمستانی خبر داده است.
دادستان سوئد «خرابکاری» در خطوط لوله گازی نورداستریم را تایید کرد
ماتس لونگویست، دادستان سوئد روز جمعه ۱۸ نوامبر با انتشار بیانیه ای اعمال «خرابکاری» در خطوط لوله نورد استریم ۱ و ۲ را تایید کرد. طبق نتایج دستگاه قضایی سوئد انفجارهای ماه سپتامبر دریای بالتیک در این خطوط که مسیر اصلی انتقال گاز روسیه به اروپا محسوب می شوند به دلیل خرابکاری بوده است.
آنالیز و آزمایش های ابتدایی صورت گرفته وجود آثار مواد منفجره را روی اشیا خارجی در محل حادثه تایید کرده است. با انجام تحقیقات تکمیلی سوئد تصمیم خواهد گرفت که برای فرد یا افرادی در این خصوص کیفرخواست صادر کند یا نه.
اواخر ماه سپتامبر دست کم چهار مورد نشتی از خطوط لوله گاز در بستر دریای بالتیک و در آب های بین المللی رسانه ای شد، مسیری پراهمیت در حوزه انرژی و جایی که از طریق آن گاز روسیه به آلمان ارسال می شود. دو مورد از این نشتی ها در منطقه اقتصادی سوئد و دو مورد دیگر در منطقه اقتصادی دانمارک قرار داشت.
تحقیقات ابتدایی در بستر دریا فرضیه «خرابکاری» را تقویت و نشت گاز را عامل انفجار دانسته بود. در اواخر ماه اکتبر هم کنسرسیوم نورداستریم که گازپروم روسیه سهامدار عمده آن است یک ناوغیرنظامی را تحت پرچم روسیه برای بررسی چرایی موضوع به آب های منطقه سوئد اعزام کرد و در ماه نوامبر و پس از اخذ مجوز لازم از مقامات کپنهاگ در آب های دانمارک هم دست به اقدام مشابهی زد.
با وجودی که هر دو خط لوله در زمان خرابکاری از مدار توزیع خارج و غیرفعال بودند اما حجم قابل توجهی از گاز متان برای هفته ها بر فراز منطقه متصاعد شد و فضایی مه آلود را بوجود آورده بود.
از ابتدای آغاز تجاوز نظامی روسیه به اوکراین این دو خط لوله گاز که روسیه را به آلمان متصل می کنند در کانون بحران های ژئوپلتیک مربوطه قرار داشته اند؛ مسئله ای که با تصمیم مسکو مبتی بر تعلیق گازرسانی به اروپا در اقدامی «تلافی جویانه» بعد از وضع تحریم های غرب، تشدید شد.