این دومین سفر پاپ به کشورهای حوزه خلیج فارس پس از سفر سال ۲۰۱۹ به امارات متحده عربی محسوب می‌شود. هدف از این سفر تشویق گفت و گوی بین ادیان، مسلمانان و مسیحیان اعلام شده است.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، پاپ فرانسیس رهبرکاتولیک‌های جهان امروز  پنجشنبه  برای انجام سفری چهار روزه   بحرین سفر می‌کند. 

پاپ در این سفر به کشور کوچک بحرین در حاشیه خلیج فارس بار دیگر بر اصرارش به گفت و گو با اسلام اصرار خواهد کرد.

 این دومین سفر پاپ به کشورهای حوزه خلیج فارس پس از سفر سال ۲۰۱۹ به امارات متحده عربی محسوب می‌شود. هدف از این سفر تشویق گفت و گوی بین ادیان، مسلمانان و مسیحیان اعلام شده است.

انتقادها از نقض حقوق بشردر بحرین پیش از سفر پاپ که تا روز یکشنبه ادامه خواهد داشت، به حواشی اصلی این سفر بدل شده است. گروه‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر از پاپ درخواست کرده‌اند تا درباره اقدامات حکومت سنی بحرین علیه شیعیان، فعالان سیاسی و شخصیت‌های مخالف واکنش نشان دهد.

پاپ فرانسیس ۸۵ ساله که احتمالاً به دلیل درد زانو در این سفر هم بیشتر روی ویلچر خواهد نشست، قرار است بعد از ظهر پنجشنبه به وقت محلی وارد بحرین شود و مورد استقبال حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین قرار گیرد.

وی روز جمعه با شیخ احمد الطیب امام اعظم قاهره مستقر در الازهر (بالاترین نهاد اهل سنت مصر) دیدار خصوصی خواهد داشت.

این دو رهبر مذهبی در سفر فرانسیس به امارات در سال ۲۰۱۹ سند مشترکی را امضا کردند که در آن متعهد به همزیستی بین ادیان شدند.

پاپ آرژانتینی در دوران تصدی خود، دیدار با جوامع مسلمان را در اولویت قرار داده و از کشورهای مهم مسلمان مانند مصر، ترکیه و عراق و اخیراً در ماه مرداد از قزاقستان بازدید کرده است.

پیش از سفر، ماتئو برونی، سخنگوی واتیکان به خبرنگاران گفت که نمی‌داند آیا پاپ موضوعات حقوق بشری را در بحرین مطرح خواهد کرد یا خیر.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر و هشت گروه حقوقی دیگر روز سه‌شنبه از پاپ خواستند که علناً بحرین را تحت فشار قرار دهد تا «تمام اعدام‌ها را لغو و اتهامات شکنجه و نقض حق محاکمه عادلانه شهروندان را به طور جدی بررسی کند».

آنها همچنین خواستار حمایت پاپ از کارگران مهاجر و آزادی چهره‌های مخالف، روزنامه‌نگاران و دیگر افرادی شدند که پس از سرکوب اعتراضات در سال ۲۰۱۱ هنوز در بحرین زندانی هستند.

سخنگوی دولت بحرین ادعاهای این گروه‌ها را رد کرده و گفته است که بحرین تبعیض را تحمل نمی‌کند و هیچ‌کس در این کشور به دلیل اعتقادات مذهبی یا سیاسی تحت تعقیب قرار نمی‌گیرد.

این سفر سی و سومین سفر پاپ به خارج  از زمان انتخابش و دومین سفرش به حاشیه خلیج فارس است.

پاپ فرانسیس از زمانی که در سال 2013 به این مقام رسید به بیش از ده کشور با اکثریت مسلمان از جمله اردن، ترکیه،بوسنی و هرزگوین،مصر، بنگلادش،مراکش و عراق سفر کرده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.