بیماری وبا برای نخستین بار طی چند دهه گذشته، اوایل ماه جاری در لبنان شایع شد

به گزارش جماران، سازمان جهانی بهداشت در حالی روز دوشنبه نسبت به روند پر سرعت شیوع مرگبار وبا در لبنان هشدار داد که سوریه، کشور همسایه لبنان نیز چندی است مبارزه برای کنترل این بیماری و جلوگیری از شیوع آن را آغاز کرده است.

بیماری وبا برای نخستین بار طی چند دهه گذشته، اوایل ماه جاری در لبنان شایع شد؛ این در حالیست که به اعتقاد کارشناسان سه سال بحران بی‌سابقه اقتصادی، نظام بهداشتی این کشور را به شدت تضعیف کرده و زیرساخت‌های حیاتی  آن را در آستانه فروپاشی قرار داده است.

در بیانیه سازمان جهانی بهداشت نسبت به «شیوع مرگبار وبا در لبنان، کشوری که موارد ابتلا به این بیماری هم اکنون در آن رو به افزایش است»، هشدار داده شده است.

عبدالناصر ابوبکر، نماینده سازمان جهانی بهداشت در لبنان در این خصوص می‌گوید: «وضعیت لبنان شکننده است زیرا این کشور در حال حاضر با بحران‌های دیگری نیز دست و پنجه نرم می‌کند که وخامت شرایط سیاسی و اقتصادی آن را تشدید کرده است.»

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، از روز پنجم اکتبر تا کنون بیش از ۱۴۰۰ مورد مشکوکِ ابتلا به بیماری وبا در سراسر لبنان گزارش شده که ۳۸۱ مورد از آن مورد تایید قرار گرفته و ۱۷ مورد نیز منجر به مرگ شده است.

شیوع بیماری در ابتدا به مناطق فقیر و کم بضاعت شمال لبنان محدود بود اما به سرعت گسترش یافت و هم‌اکنون مواردی تایید شده از ابتلا به این بیماری در سراسر کشور گزارش شده است.

این وضعیت سازمان جهانی بهداشت را بر آن داشته است تا به لبنان در تهیه ۶۰۰ هزار دوز واکسن مقابله با بیماری وبا کمک کند.

مسئولان سازمان جهانی بهداشت همچنین اعلام کرده‌اند که تلاش ها برای به دست آوردن دوزهای بیشتر «با توجه به گسترش سریع همه گیری» در حال انجام است.

سوریه، کشور همسایه لبنان نیز در پی بیش از یک دهه جنگ داخلی که طی آن به حدود دو سوم تصفیه خانه‌های آب، نیمی از ایستگاه‌های پمپاژ و یک سوم ذخایر یا برج‌های آبِ این کشور آسیب‌‌های جدی وارد آمد، ماه سپتامبر گذشته تحت تأثیر یک اپیدمی وبا قرار گرفت.

سازمان جهانی بهداشت در بیانیه خود یادآور شده است که سویه وبا شناسایی شده در لبنان با آنچه هم‌اکنون در سوریه شایع است شباهت دارد.

بیشترین موارد ابتلا به وبا در لبنان به گفته مقامات رسمی این کشور در میان پناهجویان سوری گزارش و ثبت شده است. این در حالیست که حدود ۲ میلیون سوری هم‌اکنون به لبنان پناه آورده و اغلب در شرایط نامناسبی زندگی می کنند.

نبود سیستم بهداشتی فاضلاب یا آب آشامیدنی زمینه شیوع وبا را فراهم می‌کند؛ این بیماری اغلب به سرعت از طریق غذا یا آب آلوده منتقل و باعث اسهال و استفراغ می شود.

به گفته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت، بیماری وبا به راحتی قابل درمان است، اما در صورت بی توجهی به درمان می تواند در عرض چند ساعت سبب مرگ بیمار شود.

"فراس ابیاد"، وزیر بهداشت موقت لبنان  روز گذشته (یکشنبه) هشدار داد که اگر این کشور نتواند شیوع وبا را مهار کند، ممکن است این بیماری در لبنان بومی شود.

وزیر بهداشت لبنان در جریان بازدید از بیمارستان های دولتی در دره بقاع واقع در شرق این کشور، این اظهارات را بیان کرد و از مقامات لبنان خواست تا از فرصت طلایی برای توقف انتقال وبا استفاده کنند، زیرا اپیدمی این بیماری هنوز در مراحل ابتدایی است و می توان آن را متوقف کرد.

این مقام بهداشتی لبنان افزود که وزارت بهداشت، کار آمادگی برای تامین تخت های بیمارستانی کافی در صورت افزایش احتمالی بیماران بستری مبتلا به وبا در این کشور را زیر نظر دارد. وی همچنین هشدار داد که این بیماری همه گیر نه تنها بر بخش بهداشت لبنان بلکه بر صادرات محصولات کشاورزی و گردشگری نیز تأثیر می گذارد.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.