رئیس جمهور روسیه در چهار منطقه ای که روسیه پس از اشغال آنها و برگزاری همه پرسی صوری به روسیه ملحق کرد، حالت جنگی اعلام کرد.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در چهار منطقه ای که روسیه پس از اشغال آنها و برگزاری همه پرسی صوری به روسیه ملحق کرد، حالت جنگی اعلام کرد.

پوتین در نشست شورای امنیت ملی روسیه گفت که نظام کی یف پشت عملیات انفجار پل شبه جزیره کریمه است.

پوتین در این نشست با امضای دستوری در مناطق«دونستک، لوهاسنک، خیرسون و زابورژیا»  که در جریان جنگ علیه اوکراین به اشغال روسیه در آمد و پس از آن در یک همه پرسی صوری آنها را به روسیه ملحق کرد، حالت جنگی اعلام کرد. 

این در حالی است که نیروهای اشغالگر روسیه در استان خرسون واقع در جنوب اوکراین قصد دارند بیش از ۵۰ هزار نفر از جمعیت این منطقه را با توجیه اینکه آنها در معرض ضد حمله‌های اوکراین هستند، «تخلیه» کنند و تاکید دارند که این کار نیز به شیوه‌ای «ایمن» انجام خواهد شد.

ادعای روسیه دربارۀ اجرای این عملیات «تخلیه» از هم اکنون با شک و تردیدهایی زیادی روبروست؛ از جمله اینکه آیا ساکنان به ارادۀ خود در این جابجایی شرکت دارند یا آنچه اجرا می‌شود در واقع کوچ اجباری و تبعید ساکنان خرسون به مناطق تحت حاکمیت روسیه است.

ولادیمیر سالدو، رئیس تشکیلات محلی خرسون با اعلام اینکه مردم در دست‌کم چهار شهر این منطقه در حال جابجایی هستند، گفت: «برنامه‌ریزی شده است که ۵۰ هزار تا ۶۰ هزار نفر "تخلیه" و به مناطق شرقی رودخانۀ دنیپر منتقل شوند».

او افزود که قرار است عملیات «تخلیه» طی ۶ روز انجام شود و هر روز دست‌کم ۱۰ هزار نفر از این مناطق خارج شوند.

رودخانه دنیپر که سرچشمه آن در روسیه است، از داخل خاک بلاروس و اوکراین می‌گذرد و درنهایت به دریای سیاه می‌رسد. آژانس ریانووستی نیز گزارش داده که انتقال ساکنان این منطقه به آن سوی رودخانه به کمک قایق آغاز شده و «تخلیه شدگان» می‌توانند از انجا به روسیه بروند.

این آژانس خبری همچنین می‌نویسد که برای همه ساکنان منطقه پیامکی فرستاده شده مبنی بر اینکه قبل از آغاز «گلوله باران ارتش اوکراین» منطقه را ترک کنند.

«تخلیه» ساکنان منطقه همزمان با هشدار ژنرال سوروویکین

یک روز پیش از این سرگئی سوروویکین، فرمانده جدید نیروهای روسیه در اوکراین که ۱۰ روز از انتصابش در این مقام می‌گذرد، در اولین مصاحبۀ تلویزیونی خود اعلام کرده بود که حملات اوکراینی‌ها به خرسون شدت یافته و روسیه قصد دارد قبل از هر اقدامی برای پاسخ دادن به این حملات، «از تخلیه ایمن مردم» مطمئن شود.

ژنرال سوروویکین همچنین وضعیت در مناطق عملیاتی خرسون را «متشنج» توصیف کرد و افزود که «دشمن دائما در تلاش است به مواضع نیروهای روسیه حمله کند».

سرگئی سوروویکین که در ۸ اکتبر از سوی ولادیمیر پوتین به این مقام گمارده شده، در اولین مصاحبه تلویزیونی خود در عصر سه‌شنبه، درباره برنامه آتی ارتش روسیه نیز گفت: «هر اقدام بیشتری در خرسون، بستگی به وضعیت نظامی‌-تاکتیکی منطقه دارد... ما هر زمان که لازم باشد بدون تردید تصمیمات دشوار، عمل خواهیم کرد.»

این سخنان در حالی بیان شده که گمان می‌رود کی‌یف در تدارک حملۀ بزرگی به شهر خرسون (مرکز استان خرسون) باشد.

خرسون از اولین شهرهایی بود که پس از آغاز تهاجم روسیه به خاک اوکراین، به دست نیروهای تحت امر مسکو افتاد. این شهر یک هدف استراتژیک و نمادین مهم برای دولت اوکراین است و از زمان آغاز ضدحملات اوکراین در پایان تابستان، درگیری‌های طاقت فرسایی در این منطقه روی داده و برای هر دو طرف تلفات سنگینی برجای گذاشته است.

از نظر تحلیلگران، سخنان ژنرال سوروویکین که به «بی‌رحمی» شهرت دارد را می‌توان پیش درآمدی بر دور جدید حملات هوایی سنگین روسیه علیه مواضع کی‌یف دانست.

او که به «ژنرال آرماگدون» نیز ملقب است، تنها ساعاتی پس از حملۀ اوکراین به پل کریمه منصوب شد و از زمان آغاز فعالیت در پست جدیدش نیز با مجموعۀ گسترده‌ای از موشک‌های کروز و پهپادهای «کامیکاز» زیرساخت‌های حیاتی اوکراین همچنین جمعیت غیرنظامی این کشور را هدف قرار داده است؛ حملاتی که در طول جنگ تقریبا یکسالۀ اوکراین کم‌سابقه بود و علاوه بر تلفات بسیار، شبکه برق اوکراین را نیز بطور جدی تخریب کرده است.

از افغانستان تا سوریه

سوروویکین ۵۵ ساله سابقه فعالیت نظامی در افغانستان، چچن و سوریه را نیز دارد. او فعالیت نظامی‌اش را از سال ۱۹۸۰ میلادی در افغانستان شروع کرد؛ یعنی زمانی که گفته می‌شود وضعیت نیروهای روسیه در آن کشور بحرانی و قوای اتحاد جماهیر شوروی پیشین در حال شکست بود.

او از همان ابتدا «خشونت قابل توجهی» از خود نشان داد و ادامۀ فعالیت‌های ژنرال سوروویکین چه در داخل روسیه و چه در خارج از مرزهای این کشور، بیش از پیش پرده از این شخصیت برداشت.

او در دهه ۱۹۹۰ میلادی در جریان درگیری‌های تاجیکستان و چچن و سپس در جنگ داخلی سوریه فعالیت داشت و در سوریه به عنوان فرمانده یگان هوافضای روسیه (آنهم در حالیکه هیچ تجربه‌ای از عملیات هوایی نداشت)  ایفای نقش کرد.

با وجود خشونت گسترده‌ای که او در جریان فعالیت‌های نظامی‌اش از جمله  «عملیات پاکسازی» در چچن انجام داده، ژنرال سوروویکین مورد تحسین پوتین است و از سوی او «نشان قهرمان روسیه» را دریافت کرده است.

رمضان قدیروف، رهبر چچن و بنیانگذار گروه مزدور «یوگنی پریگوژین» متعلق به واگنر نیز او را می‌ستاید.

 


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.