اوکراین از آمریکا خواسته است که این کشور را به موشک هایی مجهز کند تا بتواند از آنها برای بازپس گیری شبه جزیره کریمه اشغالی استفاده کند.

به گزارش جماران، روزنامه وال استریت ژورنال نوشت که دولت اوکراین از آمریکا خواسته است که این کشور را به موشک های «آتاکمز»مجهز کند تا بتواند به ارتش روسیه به ویژه در شبه جزیره «کریمه» حمله کند.

برخی مسئولان آمریکایی و نمایندگان کنگره گفتند که اوکراین از آمریکا خواسته است که این کشور را به موشک هایی مجهز کند تا بتواند از آنها برای بازپس گیری شبه جزیره کریمه اشغالی استفاده کند اما واشنگتن با این درخواست مخالفت کرده است.

مسئولان اوکراینی تلاش می کنند قانون گذاران آمریکایی را قانع کنند تا به موشک های تاکتیکی دور برد برای حمله به پایگاه پهپادها در شبه جزیره کریمه حمله کنند. 

مسئولان آمریکایی بر این باورند که کی یف در مرحله کنونی جنگ نیازی به موشک های دور برد ندارد و بیم آن می رود که اگر این موشک ها به اوکراین داده شود روسیه آن را به مثابه اقدامی دامن زدن به تنش تلقی کند.

در همین حال در پی اعلام بسیج عمومی جزئی توسط «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه هزاران شهروند روسی از این کشور فرار کرده اند. فرار شهروندان روسی همچنان ادامه دارد و برخی روس ها خود را به آمریکا نیز رسانده اند.

برخی منابع رسانه ای گزارش دادند که دو شهروند روس از منطقه «چوکوتکا» در شمال شرق این کشور در نزدیکی مرزهای آمریکا با استفاده از قایق خود را به اراضی آمریکا رساندند.این دو شهروند خود را به جزیره «سنت لورنس» واقع در دریای بیرنگ واقع در 80 کیلومتری چوکوتکا رساند و در آن بازداشت شده و به بازداشتگاهی در «انکوراج» بزرگترین شهر آلاسکا منتقل شدند. برخی رسانه ها گزارش دادند که این دو شهروند روس از بسیج عمومی جزئی که پوتین اعلام کرد فرار کرده اند.

 

دیگر تحولات

 

هشتمین و دور جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه چه بخش‌هایی هدف گرفته شده است؟

اعمال هشتمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه از روز پنج‌شنبه ۶ اکتبر لازم‌الاجرا و آغاز شد. در این بسته، تحریم‌ها و محدودیت‌های تجاری جدیدی علیه روسیه اعمال شده و بر فهرست توقیف دارایی‌ها و ممنوعیت سفر مقامات روس افزوده شده است.

اتحادیه اروپا جدیدترین و هشتمین دور تحریم‌ها علیه روسیه را در واکنش به الحاق چهار استان اشغالی اوکراین توسط مسکو به خاک روسیه، اعمال می‌کند.

روسیه که در سال ۲۰۱۴ میلادی شبه جزیره کریمه اوکراین را به دنبال برگزاری یک همه‌پرسی ضمیمه خاک خود کرد اخیرا سناریوی مشابهی را در استان‌های دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا تکرار و این مناطق اوکراین را به خاک خود ضمیمه کرد.

در هشتمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه که با هدف افزایش فشار بر اقتصاد و تضعیف توانایی نظامی این کشور تنظیم شده است، در کنار اقدام‌های اقتصادی، محدودیت‌‌هایی علیه افراد و همچنین ایجاد مبنائی برای اعمال سقف قیمتی بر صادرات نفت روسیه وجود دارد.

در چارچوب هشتمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه، از دسامبر ۲۰۲۲ انتقال نفت خام روسیه به کشورهای ثالث از طریق دریا، ارائه خدمات فنی و تأمین مالی این کار ممنوع خواهد بود. همچنین از فوریه ۲۰۲۳ انتقال تمام فرآورده‌های نفتی روسیه به کشورهای ثالث و ارائه خدمات فوق ممنوع خواهد بود.

بر اساس تحریم‌ها و محدودیت‌های جدید، معافیتی موسوم به «قیمت حداکثری» برای انتقال نفت و محصولات نفتی روسیه اعمال خواهد شد. از همین رو اگر نفت روسیه به مبلغ کمتر از سقف تعیین شده به فروش برسد، برای انتقال آن خدمات مختلفی ارائه خواهد شد.

تحریم‌های جدید همچنین ممنوعیت واردات کالاها از جمله محصولات فولادی، سنگ‌ها و فلزات گرانبها، پلاستیک، منسوجات، چرم، سرامیک و سیگار از روسیه به کشورهای عضو اتحادیه اروپا را گسترش داده است.

محدودیت‌های صادراتی اضافی علیه مسکو، بخش دیگری از این بسته جدید تحریمی اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دهند که هدفش «کاهش دسترسی روسیه به موارد نظامی، صنعتی و فناوری» است.

بر اساس بسته جدید تحریمی اتحادیه اروپا، فروش و تأمین تجهیزات نظامی و قطعات یدکی آن‌ها به روسیه ممنوع است. ممنوعیت فروش «مواد شیمیایی، اقلام مورد استفاده در بخش هوانوردی و قطعات الکترونیکی خاص» به بخش دفاعی و امنیتی روسیه، در هشتمین بسته تحریمی جدید اروپا علیه مسکو گنجانده شده است.

با گسترش فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، نمایندگان بخش دفاعی روسیه، افراد مرتبط با انتشار «اطلاعات نادرست» درباره جنگ اوکراین و همچنین افراد و موسساتی که در برگزاری همه‌پرسی الحاق برخی از مناطق اوکراین به روسیه نقش داشتند، وارد این فهرست شدند.

بنا به هشتمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه، افرادی که تحریم‌های این اتحادیه علیه مسکو را نقض کنند یا روند دور زدن آن را تسهیل کنند، تحریم خواهند شد.

بسته جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا همچنین ارائه خدمات مرتبط با کیف پول‌های ارزهای کریپتو متعلق به شهروندان و مؤسسات روسی بدون توجه به ارزش آن‌ها را ممنوع کرد.

همچنین ارائه خدماتی از قبیل معماری، مهندسی، فناوری اطلاعاتی و مشاوره حقوقی به روسیه نیز از جمله محدودیت‌های مشمول هشتمین بسته تحریمی علیه این کشور است.

در بخش دیگری از بسته جدید تحریمی اتحادیه اروپا علیه مسکو، برای ارائه خدمات اعم از مشاوره فناوری اطلاعات، مشاوره حقوقی، معماری و مهندسی به دولت روسیه و اشخاص حقوقی مستقر در این کشور محدودیت ایجاد شده است.

هشتمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه همچنین اتباع این اتحادیه را از پذیرش پست‌هایی در سازمان‌های تحت مالکیت یا کنترل دولت روسیه منع کرده است.

اتحادیه اروپا با تأکید بر اینکه تحریم‌هایش علیه مؤثر خواهد بود، تضمین کرد که این تحریم‌ها بر صادرات انرژی و محصولات کشاورزی از روسیه به کشورهای ثالث، تأثیری نخواهد گذاشت.

 

لهستانی‌ها در زمستان امسال زباله‌ می‌سوزانند تا گرم شوند 

انبوه زباله‌های شهری در لهستان، شهروندان این کشور را به این فکر انداخته است که با سوزاندن آن‌ها، خانه‌های خود را در زمستان پیش‌رو گرم کنند.

شهروندان لهستان که برای گرم کردن خانه‌های خود به زغال‌سنگ متکی هستند اکنون با کمبود آن و افزایش قیمت‌ها مواجه شده‌اند.

لهستان کشوری است که زغال‌سنگ، سوخت اصلی و رایج آن است و مسئولان این کشور از سال‌ها پیش برای تأمین زغال‌سنگ مورد نیازشان، این عنصر را وارد می‌کردند اما جنگ اوکراین مانعی بر سر راه واردات آن شده است.

از همین رو برخی از شهروندان لهستان که از کمبود سوخت گرمایشی در طول زمستان پیش رو وحشت دارند، به‌صورت شبانه‌روزی در صف‌ها می‌ایستند تا زغال‌سنگ مورد نیاز خود را تهیه کنند، اما در مقابل، برخی از لهستانی‌ها هم به فکر گزینه‌های جایگزین از جمله زباله‌های خانگی افتاده‌اند.

اگرچه رئیس جمهوری لهستان تأکید کرده است کشورش به اندازه کافی زغال‌سنگ دارد اما وابستگی لهستان به معادن روسیه را نمی‌شود کتمان کرد.

با وجود این، لهستان برای مقابله با آلودگی هوا تحت فشار است، زیرا گرد و غبار ناشی از مصرف زیاد زغال‌سنگ و ذرات ریز آن، آسیب‌های محیط‌زیستی فراوانی می‌زند.

دولت لهستان که به طور موقت کنترل‌های کیفی زغال‌سنگ را به حالت تعلیق درآورده، در حال طراحی ماسک‌هایی است تا شهروندان این کشور را در مقابل گرد و غبار ناشی از مصرف زغال‌سنگ محافظت کند.

این در حالی است که برخی از شهرداری‌ها در لهستان، محدودیت‌های زیست‌محیطی اعمال شده در سال‌های گذشته را تا سال ۲۰۲۴ کاهش داده‌اند.

پیشتر دولت لهستان وعده داده بود که تا سال ۲۰۵۰ استفاده از سوخت برای تولید برق را متوقف کند.

برخی از فعالان محیط زیست بر این نظرند که ۶۰ درصد خانوارهای لهستانی زغال‌سنگ کافی برای زمستان ندارند. به گفته آن‌ها، شهروندان لهستان از روی ترس هر شی‌ئی را که می‌توان برای سوزاندن استفاده کرد، جمع‌آوری می‌کنند.

شهردار شهر «نووی سونچ» گفت که در حال حاضر زباله‌های شهری کمتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته جمع‌آوری می‌شود.

از همین رو او گفت:«ما افرادی را که می‌خواهند ما و فرزندانمان را مسموم کنند، جریمه می‌کنیم.» شهر نووی سونچ یکی از آلوده‌ترین شهرهای اروپا شناخته شده است.

آلودگی هوا سالانه جان حدود ۴۰ هزار نفر را در کشور ۳۸ میلیون نفری لهستان می‌گیرد که پس از بلغارستان بیشترین رقم در سرانه اتحادیه اروپاست.

لهستان که منتقد سیاست آب‌وهوایی اتحادیه اروپا و مدافع استفاده از زغال‌سنگ بوده است، بیشترین حجم برق مورد نیاز خود را با بهره‌گیری از زغال‌سنگ تولید می‌کند.

 

هشدار جو بایدن نسبت به خطر «آخرالزمان» هسته‌ای

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه هشت اکتبر (۱۵ مهر) گفت که جهان برای نخستین بار پس از جنگ سرد در معرض خطر «آرماگدون» (آخرالزمان) هسته‌ای قرار دارد.

بایدن در مراسم جمع آوری کمک‌های مالی حزب دموکرات در نیویورک با اشاره به دوران جان اف کندی، رئیس جمهوری اسبق آمریکا گفت: «از زمان کندی و بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ با چشم انداز آرماگدون مواجه نبودیم.»

بایدن گفت که پوتین وقتی تهدید می‌کند که از سلاح هسته‌ای تاکتیکی یا سلاح های بیولوژیکی یا شیمیایی برای ادامه تهاجم به اوکراین استفاده خواهد کرد، «شوخی نمی‌کند.»

وی این برآورد را دارد که تهدید پوتین واقعی است چرا که از نظر رئیس جمهوری آمریکا ارتش او به‌طور قابل توجهی ضعیف عمل می‌کند.»

کارشناسان معتقدند که اگر پوتین بخواهد از سلاح هسته‌ای استفاده کند احتمالا از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی استفاده می‌کند که از نظر بار انفجاری کوچکتر از یک سلاح هسته‌ای استراتژیک است. اما واشنگتن بر این باور است که حتی یک حمله هسته‌ای تاکتیکی می‌تواند آتش‌سوزی گسترده‌تری ایجاد کند.

مقامات آمریکایی ماه‌ها درباره احتمال استفاده روسیه از سلاح‌های کشتار جمعی در اوکراین هشدار داده‌اند زیرا این کشور با یکسری شکست‌های استراتژیک در میدان نبرد مواجه شده‌ است. اظهارات بایدن شدیدترین هشداری بود که دولت ایالات متحده تاکنون درباره خطرات هسته‌ای بیان کرده است.

با این حال هنوز مشخص نیست که آیا بایدن به ارزیابی جدیدی از نیات روسیه اشاره می‌کند یا خیر. در همین هفته مقامات آمریکایی گفته‌اند که هیچ تغییری در نیروهای هسته‌ای روسیه که مستلزم تغییر وضعیت هوشیاری نیروهای هسته‌ای آمریکا است مشاهده نکرده‌اند.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه گفته بود «ما هیچ دلیل برای تعدیل موقعیت استراتژیک هسته‌ای خود ندیده‌ایم و همچنین نشانه‌ای نداریم که روسیه آماده استفاده قریب‌الوقوع از سلاح‌های هسته‌ای است.»

نیروهای اوکراینی از اوایل سپتامبر در تمامی جبهه‌ها در حال پیشروی بوده‌اند و بیشتر مناطق خارکیف در شمال شرق کشور و گره‌های لجستیکی مهم مانند ایزیوم، کوپیانسک و لیمان را پس گرفته‌اند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین شامگاه پنجشنبه گفت: «تنها از اکتبر و تنها در منطقه خرسون بیش از ۵۰۰ کیلومتر مربع از خاک اوکراین و ده‌ها منطقه آزاد شده است.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.