سخنگوی کمیسیون اروپا گفت که اتحادیه اروپا باید حق ورود شهروندان روسی که درخواست پناهندگی برای فرار از بسیج عمومی نسبی در روسیه می کنند را تصمین کند.
به گزارش جماران به نقل تاس، از « آنیتا هیبر» سخنگوی کمیسیون اروپا گفت که اتحادیه اروپا باید حق ورود شهروندان روسی که درخواست پناهندگی برای فرار از بسیج عمومی نسبی در روسیه می کنند را تصمین کند.
این سخنگو در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا کشورهای اروپایی باید از فراری های روس که مخالف با بسیج عمومی هستند را بپذیرد، گفت:اتحادیه اروپا باید حق ورود همه درخواست کنندگان پناهندگی را تضمین کند. و اتحادیه اروپا قصد دارد که امکان صدور روادید انسان دوستانه برای این اشخاص را(روس های فراری از بسیج عمومی) بررسی کند.
هیبر تأکید کرد که مساله دادن پناهندگی و حق ورود به کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نهایت در چارچوب اختیارات کشورهای عضو این اتحادیه است.
این د رحالی است که روز گذشته «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه بسیج عمومی نسبی اعلام کرد.
پوتین بسیج عمومی نیروهای احتیاط که در نیروهای مسلح خدمت کردند و کسانی که در جنگ مهارت دارند را برای جنگ در اوکراین اعلام کرد.
رئیس جمهور روسیه با اعلام بسیج نظامی محدود، گفت کشورهای غربی بهدنبال تضعیف، تجزیه و نابودی کامل روسیه هستند اما مسکو هم دارای سلاح اتمی است و از هر ابزاری برای دفاع از خود استفاده میکند.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز گذشته برای مناطقی از شرق اوکراین و دونباس که خواستار برگزاری همهپرسی جهت پیوستن به فدراسیون روسیه هستند، به سخنرانی تلویزیونی پرداخت.
طبق گزارش ها پوتین در این سخنرانی ضمن اعلام بسیج نظامی محدود، گفت فقط شهروندانی که دورههای آموزشهای پایه نظامی را گذرانده اند به حضور اجباری در ارتش فراخوانده میشوند و سپس آموزشهای بیشتری میبینند.
وی با بیان اینکه فرایند بسیج نظامی و فراخوانی شهروندان به ارتش از همین امروز شروع میشود، اعلام کرد که این سخنرانی او در مورد حفاظت از حاکمیت و یکپارچگی روسیه و حمایت از تمایل شهروندان برای تصمیمگیری در مورد آینده خود خواهد بود.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به سیاست تهاجمی بخشی از نخبگان غربی که با تمام توان برای حفظ هژمونی خود تلاش میکنند، توضیح داد: «غرب در تلاش است تا مراکز توسعه مستقل را سرکوب کرده تا کشور ما را ویران کند».
طبق این گزارش، پوتین با بیان اینکه هدف غرب تضعیف، تجزیه و نابودی روسیه است، اظهار داشت: «آنها مستقیماً میگویند که در سال ۱۹۹۱ توانستند اتحاد جماهیر شوروی را از بین ببرند و اکنون زمان روسیه است».
وی با بیان اینکه کییف مدعی دستیابی به سلاح اتمی و حمله به شبهجزیره کریمه است، ادامه داد: «اهداف عملیات ویژه بدون تغییر باقی میماند، زیرا جمهوری لوهانسک بهطور کامل آزاد شده و جمهوری دونتسک نیز تا حدی آزاد شده است».
رئیس جمهور روسیه درباره برگزاری همهپرسی الحاق مناطق دونباس به این کشور، اضافه کرد: «روسیه نمیتواند افراد نزدیک به خود را تحویل دهد تا توسط جلاد تکه تکه شوند و به تمایل آنها برای تعیین سرنوشت پاسخ نمیدهد».
به نوشته وبگاه «ریانووستی»، پوتین با بیان اینکه فرمان بسیج بخشی از نیروهای نظامی را امضا کرده، گفت: «فرمان بسیج جزئی تدابیر بیشتری برای دفاع از کشور در نظر گرفته است. به دولت دستور داده شد تا حمایتها از ارتش را بیشتر کرده و بودجه نظامی را افزایش دهد».
وی در ادامه اظهاراتش درباره رویکرد روسهراسانه کشورهای غربی اضافه کرد: «غرب از تمام خطوط قرمز عبور کرد و سیاستمداران غیرمسئول در مورد تامین سلاح و تجهیزات تهاجمی به اوکراین برای حمله به خاک روسیه صحبت میکنند. غرب با استفاده از سلاحهای کشتار جمعی علیه روسیه، باجگیری اتمی میکند».
رئیس جمهور روسیه ادامه داد: «نقشههای ضد روسی در اوکراین وجود داشت و مردم اوکراین را علیه مسکو برانگیختند. آنها قصد داشتند علیه دونباس عملیات انجام دهند و به کریمه حمله کنند، بنابر این ما عملیاتی را در دونباس انجام دادیم».
طبق این گزارش، پوتین درباره عملیات نظامی ویژه روسیه در شرق اوکراین توضیح داد: «کسانی که در دونباس میجنگند قهرمانان حرفهای و داوطلبانی هستند که از روسیه و دونباس دفاع میکنند. نیروهای ما بر اساس برنامه تعیینشده، بخش بزرگی از سرزمینهای خرسون و زاپروژیا را آزاد کردهاند».
وی با بیان اینکه دولت کییف از غرب دستورهایی برای تضعیف پیشنهادات مسالمتآمیز گرفته، اظهار داشت: «شهروندان مناطق آزادشده نمیخواهند تحت حاکمیت نازیها باشند. ما نمیتوانیم مردم سرزمینمان را رها کنیم، به همین دلیل است که پارلمان دونباس تصمیم گرفت به همهپرسی برای تعیین سرنوشت و الحاق به روسیه متوسل شد».
رئیس جمهور روسیه ضمن اشاره به اینکه آمریکا، آلمان و دیگر کشورهای غربی دستوراتی علیه روسیه به کییف میدهند، تاکید کرد: «تهدید کردن نیروگاه زاپروژیا[با حمله به این منطقه] یک تهدید اتمی است و مسکو هم دارای سلاح اتمی است؛ ما از همه ابزارها برای محافظت از خاک روسیه استفاده خواهیم کرد».
به نوشته وبگاه «راشاتودی»، پوتین با بیان اینکه هرکسی سرزمین و وحدت روسیه را تهدید کند، با آنها مقابله خواهد شد، افزود: «روسیه به برگزاری همهپرسی در مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا کمک خواهد کرد و امنیت آنها را تضمین میکند».
وی درباره ادعاهای مقامات غربی مبنی بر نزدیکبودن رویارویی اتمی با روسیه هشدار داد: «ما به کسانی که از سلاح اتمی دم میزنند هشدار میدهیم که ممکن است باد به سمت آنها بوزد! اگر تمامیت ارضی روسیه به خطر بیافتد از همه ابزارهای موجود استفاده خواهد شد و این یک دروغ نیست.».
طبق گزارشها، رئیس جمهور روسیه با بیان اینکه عملیات نظامی در شرق اوکراین یک حمله پیشگیرانه بود، تصریح کرد: «ما تضمین میکنیم که همه پرسی در مناطق اوکراینی که میخواهند به روسیه بپیوندند برگزار شود. داوطلبان در اوکراین باید سلاحهای لازم را داشته باشند».
پوتین با تکرار این مسئله که غرب می خواهد کشور روسیه را کاملا نابود کند، خاطرنشان کرد: «کییف از مزدوران و سایر داوطلبان به رهبری ناتو استفاده میکند. غرب خواهان صلح بین روسیه و اوکراین نیست».
وی همچنین افزود: «من از دولت خواستم که به داوطلبانی که در دونباس میجنگند، وضعیت قانونی بدهد. روسیه در معرض تهدید سلاحهای اتمی [غرب و ناتو] است ولی ما هم سلاحهای کشتار جمعی علیه تسلیحات غربی داریم».
در ادامه سخنرانی پوتین، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه نیز با بیان اینکه کشورش نه تنها با دولت اوکراین بلکه با تمام غرب در حال جنگ است، اعلام کرد که ۳۰۰ هزار نیروی نظامی ذخیره ارتش را برای حضور در بسیج محدود فرامیخوانند.
وزیر دفاع روسیه در اظهاراتی در خصوص فرمان جدید پوتین درباره عملیات در اوکراین گفت ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره فراخوانده میشوند که تقریباً یک درصد منابع موجود است.
«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه در اظهاراتی بعد از سخنرانی «ولادیمیر پوتین» گفت: غرب در حجم عظیمی سلاح، برای اوکراین تامین میکند و افزود: «ما نه با اوکراین، بلکه با تمام غرب در جنگ هستیم».
به گفته وی، ۷۰ ماهواره نظامی و بیش از ۲۰۰ ماهواره غیرنظامی و کل اتحاد ناتو در راستای منافع کییف عمل میکنند.
شویگو اظهار داشت اوکراین به شکلی فزاینده از سلاحهای غربی برای حمله به غیرنظامیان استفاده میکند.
به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، وزیر دفاع روسیه ضمن بیان این که اوکراین حدود ۳۰۰ هزار نفر را بسیج کرد اما تاکنون نیمی از ارتش خود را از دست داده، افزود: شمار تلفات نظامی اوکراین به بیش از ۱۰۰ هزار نفر میرسد که شامل ۶۱ هزار و ۲۰۷ کشته و ۴۹ هزار و ۳۶۸ زخمی میشود.
وی در ادامه گفت: روسیه هم در مجموع از آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین پنج هزار و ۹۳۷ نیروی مسلح خود را از دست داده است.
به گزارش شبکه روسی «راشا تودی»، او در ادامه در خصوص بسیج بخشی از نیروهای روسیه که رئیسجمهور این کشور اعلام کرد، توضیح داد: ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره فراخوانده میشوند که تقریباً یک درصد منابع بسیج موجود است.
شویگو در سخنان خود خطاب به مردم روسیه توضیح داد خدمت اجباری بر دانشآموزان تاثیری نخواهد داشت و فقط مربوط به کسانی است که نیروی ذخیره ارتش یا دارای تخصص و تجربه لازم هستند.
سران مناطق لوهانسک و دونتسک روز سهشنبه تاریخ برگزاری همهپرسی برای پیوستن این مناطق به فدراسیون روسیه را اعلام کردند. جمهوریهای خودخوانده لوهانسک و دونتسک گفتهاند این همهپرسی از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر (۱ مهرماه تا ۵ مهرماه) برگزار خواهد شد.
روسیه در ماه فوریه (اسفند گذشته) این دو منطقه را به عنوان مناطق مستقل به رسمیتی شناخت، اما شمار زیادی از کشورها هنوز آنها را بخشی از اوکراین میدانند. با وجود این، کییف به صورت غیررسمی کنترل بر این دو منطقه را در سال ۲۰۱۴ از دست داد. در آن زمان، ساکنان این دو منطقه، نتیجه کودتای تحت حمایت غرب، موسوم به «کودتای میدان» را به رسمیت نشناختند.
پوتین نیز از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داده و هدف خود را از این اقدام، نازیزدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرد.
روز گذشته نیز «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در واکنش به اظهارات مقامات ارشد کییف مبنی بر بازگشت شبهجزیره کریمه به اوکراین در پایان جنگ با روسیه، هشدار داد که مسکو واکنش مناسبی به این ادعاها نشان خواهد داد.
این در حالی است که اکثریت اعضای دومای دولتی روسیه روز سهشنبه قانونی را با هدف «افزایش همبستگی در ارتش» تصویب کرد که به موجب آن مجازات سربازان خاطی تشدید میشود.
بر پایه اصلاحاتی که مجلس عوام روسیه تصویب کرده، مجازات عدم پیروی از دستورات، فرار از خدمت یا تسلیم شدن به دشمن تشددید شده است. به طوری که بر اساس این اصلاحیه، حبس ترک یگان نظامی در دوران جنگ از ۵ به ۱۰ سال افزایش یافته است.
همچنین سربازانی که داوطلبانه تسلیم دشمن شوند با مجازات تا ۱۰ سال زندان مواجه خواهند شد و افرادی که از رفتن به جنگ یا پیروی از دستور مافوق خود در دوران جنگ امتناع کنند با مجازات تا ۱۰ سال حبس مواجه خواهند شد.
البته این اصلاحیه پس از تصویب مجلس اعلای روسیه و امضای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری، به قانون بدل میشود.
تصویب قانون جدید میتواند شاهدی بر صحت گزارشهای منتشر شده در مورد امتناع برخی از سربازان روسی از شرکت در جنگ اوکراین باشد.