دبیرکل ناتو هشدار داد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در صورت پیروزی در اوکراین، احتمالا جنگ‌های بیشتری علیه ناتو به راه خواهد انداخت.

به گزارش جماران، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو هشدار داد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در صورت پیروزی در اوکراین، احتمالا جنگ‌های بیشتری علیه ناتو به راه خواهد انداخت. 

آقای استولتنبرگ در یک سخنرانی در نروژ ضمن اشاره به آخرین وضعیت جنگ اوکراین گفت: «دنیای فکری پوتین به این شکل است که او تصور می‌کند با استفاده از نیروی نظامی به آنچه می‌خواهد می‌رسد. این دنیای او برای ما خطرناک‌تر است.» 

دبیرکل ناتو همچنین با تاکید بر اینکه نباید اجازه داد روسیه در این جنگ پیروز شود، تاکید کرد اگر پوتین بتواند در این تجاوز به موفقیت برسد رهبری روسیه به این نتیجه خواهد رسید که خشونت کار می‌کند و در نتیجه دیگر کشورهای همسایه روسیه ممکن است اهداف بعدی مسکو به شمار روند. 

او همچنین روسیه را تهدید کرد در صورتی که بخواهد اقدامی مشابه آنچه پیش‌تر در گرجستان، مولداوی و یا اوکراین انجام داده در قبال یک کشورعضو ناتو انجام دهد، تمام کشورهای عضو این پیمان بلافاصله درگیر خواهند شد. 

استولتنبرگ پدید آمدن چنین شرایطی را «خطرناک‌ترین وضعیت اروپا از زمان جنگ جهانی دوم» دانست. 

کشورهای حوزه بالتیک، جایی که بخش اعظم نیروهای ناتو با حدود ۴۰ هزار پرسنل در آنجا مستقر شده، از جمله آسیب‌پذیرترین کشورهای این پیمان نظامی محسوب می‌شوند. با این حال استولتنبرگ شمال اروپا را هم از جمله مناطقی برشمرد که می‌تواند مناقشه‌برانگیز باشد. 

او با اشاره به مرز روسیه و نروژ در دریای برانتس و اقیانوس منجمد شمالی گفت: «زمانی که سیاستمداران برجسته روسیه تهدید به شکستن توافقنامه خط تحدید حدود با نروژ می‌کنند، ما باید این تهدیدها را جدی بگیریم.»

وی وضعیت اوکراین را یک جنگ فرسایشی وحشیانه و خونین خواند که از زمان جنگ جهانی دوم به بعد دیگر دیده نشده است. او همچنین با انتقاد از ارتش روسیه تاکید کرد که پیشروی‌ نیروهای روس متوقف شده است و اوکراینی‌ها توانایی بازپس گیری قلمرو خود را نشان داده‌اند. 

به گزارش یورونیوز، آقای استولتنبرگ در حالی این سخنان را بیان کرده که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین می‌گوید نیروهای این کشور در مواجه با «جهنمی» که ارتش روسیه در شرق این کشور بوجود آورده، مجبور شده است در روزهای گذشته بخش‌هایی از خاکش را به دشمن واگذار کند. زلنسکی همچنین بار دیگر خواستار تسریع روند ارسال تسلیحات به اوکراین شد. 

استولتنبرگ تاکید کرد که روند ارسال تسلیحات به اوکراین ادامه خواهد داشت و گفت: «ما تاکنون حمایت‌های بسیاری از اوکراین انجام داده‌ایم؛ اما باید همچنان بر آن بیفزاییم و برای ادامه این حمایت‌ها آنهم برای مدت طولانی‌تری آماده باشیم.» 

وی افزود: «ما در تماس و همکاری نزدیک با صنایع دفاعی برای تولید بیشتر و تحویل بیشتر انواع مختلف مهمات و سلاح‌ به اوکراین هستیم».

دبیرکل ناتو پیش‌بینی کرد که جنگ اوکراین درنهایت پای میز مذاکره خاتمه یابد.

 

ادامه مصادره دارایی های روسها توسط آمریکا

یک قاضی فدرال آمریکا دستور مصادره هواپیمای ایرباس «آندری اسکوش» تاجر روسی را که نامش در فهرست تحریم های واشنگتن علیه روسیه قرار دارد، صادر کرد.

ارزش این هواپیما نزدیک به 90 میلیون دلار است و اکنون در قزاقستان است.

از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین ایالات متحده آمریکا و  کشورهای اروپایی تحریم تاجران روسی را گسترش داده اند و علیه آنها سلسله تحریم هایی را اعمال کرده اند. همچنین اقدام به مصادره املاک، کشتی های تفریحی و هواپیماهای آنها کرده اند.

بهانه آمریکا برای مصادره هواپیمای تاجر روسی نقض تحریم های آمریکا علیه او اعلام شده است.

 

بحران گاز در آلمان

بحران گاز در آلمان که در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین پدید آمده، صنعت عطرسازی این کشور را در مخمصه جدیدی گرفتار کرده است.

شرکت هاینز‌-گلس (Heinz-Glas)  با سابقه ۴۰۰ ساله خود در تولید بطری‌های شیشه‌ای برای مارک‌های بزرگ عطرسازی نظیر لورآل یکی از همین شرکت‌هاست که تحت تاثیر وضعیت شکننده کنونی قرار گرفته است.

مورات آگاچ، دستیار اجرایی مدیرعامل این شرکت خانوادگی آلمانی که از سال ۱۶۲۲ میلادی سیزده نسل را در رأس خود دیده، در این باره می‌گوید: «ما در وضعیت فوق‌العاده حساسی به سر می‌بریم. در صورت پایان تحویل گاز (...) تولید شیشه متوقف خواهد شد.»

شرکت هاینز‌-گلس که کارخانجاتش در بایرن در جنوب و تورینگن در شرق آلمان واقع هستند، یکی از بازیگران اصلی جهانی در این صنعت به شمار می‌رود. در کارخانه بایرن این شرکت، هر روز نزدیک به ۷۰ تن شیشه از کوره‌ها خارج می‌شود. 

برای ساختن و شکل دادن به این ماده، کارخانه نیاز به ایجاد دمایی بالا تا ۱۶۰۰ درجه سانتیگراد دارد. گاز در این فرآیند استفاده می‌شود و نقشی عمده در تولید حرارت دارد. در واقع حتی در کارخانه کلین‌تتو، جایی که کوره‌ها با برق کار می‌کنند، باز هم حدود ۴۰ درصد از دستگاههای صنعتی تولید شیشه هنوز با گاز کار می‌کند.

تا همین اواخر، به لطف خطوط لوله‌ای که آلمان را به روسیه متصل می‌کرد، گاز با هزینه‌ای کم به سوی دستگاههای حرارتی این کارخانه‌ها جریان داشت. اما آن دوران تمام شده و مسکو در پی جنگ در اوکراین، تحویل گاز خود را ۸۰ درصد کاهش داده است. در نتیجه این تغییرات، هزینه‌ها به نحو سرسام‌آوری افزایش یافته است. 

مورات آگاچ تخمین می‌زند که برای هاینز-گلاس، هزینه در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی «در ده و گاهی حتی بیست ضرب شده است» به نحوی که دیگر «از نظر اقتصادی قابل تحمل نیست».

مقامات هاینز‌-گلس می‌گویند پیامدهای توقف تحویل گاز روسیه، برای این شرکت که روزانه یک میلیون از این بطری‌ها را در آلمان تولید می‌کند، بسیار سنگین است.

فعالیت و حیات صنایع آلمان بطور جدی در معرض تهدید است. گاز روسیه تا قبل از جنگ اوکراین ۵۵ درصد از واردات آلمان را تشکیل می‌داد اما اکنون دولت از طرح جیره‌بندی گاز سخن می‌گوید و تولیدکنندگان خود را برای پایان قریب‌الوقوع تحویل گاز آماده می‌کنند.

هاینز-گلس برای مقابله با بحران به وجود آمده، در حوزه ذخیره‌سازی گاز مایع سرمایه‌گذاری کرده است. این نوع گاز می‌تواند روزانه با کامیون وارد شود با این حال مقامات شرکت گفته‌اند باید «سه برابر بیشتر» از آنچه اکنون است هزینه شود وگرنه میزان گاز فعلی کافی نخواهد بود.

در درازمدت، جایگزینی کل سیستم گازی با زیرساخت‌های الکتریکی نیز می‌تواند در دستور کار قرار گیرد. با این حال این تغییر و تحول می‌تواند «۵۰ میلیون یورو» برای این گروه هزینه داشته باشد؛ مبلغی که مقامات شرکت می‌گویند قادر به پرداخت آن نیستند و باید توسط دولت حمایت شوند.

دو کارخانه آلمانی این گروه همچنین می‌گویند که برای فعالیت به کمک انرژی‌های پایدار نیز به مجموعه گسترده‌ای از پنل‌های خورشیدی به وسعت «۳۰۰۰ زمین فوتبال» نیاز دارند.

ب‌آاس‌اف (BASF)، غول صنایع شیمیایی آلمان، طرحی گسترده برای جایگزینی گاز با نفت کوره ارائه کرده است. با این حال برای بیش از ۵۵ هزار کارمند و کارگر این شرکت در آلمان، چشم انداز پیش‌رو تیره و تار است.

با این وجود مورات آگاچ امیدوارانه می‌گوید: «ما جنگ سی‌ساله را در سال‌های آغاز تاسیس‌مان از سر گذراندیم، طاعون را پشت سر گذراندیم، سپس جنگ جهانی اول و دوم را شاهد بودیم و از شوک نفتی نیز عبور کردیم. بنابراین بر این بحران نیز فائق خواهیم آمد.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.