مسکو «صوفی ترودو» همسر «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا و «اریک ژان کنی» فرمانده نیروی هوایی کانادا را تحریم کرده است.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که «صوفی ترودو» همسر «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا و «اریک ژان کنی» فرمانده نیروی هوایی کانادا را تحریم کرده است.

وزارت خارجه روسیه تأکید کرد که علاوه بر این دو 24 شخصیت دیگر کانادایی از جمله شماری از مسئولان این کشور را نیز تحریم کرده است.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: در واکنش به تحریم های ضد روسی که دولت کانادا اعلام کرد که نه فقط رهبران، فرماندهان نظامی و تاجران را شامل می شود بلکه نزدیکان آنها را نیز شامل شده و آن ها را در فهرست سیاه قرار داده است، مسکو نیز تحریم های مشابهی را علیه کانادایی های اعمال کرده و از ورود آن ها به اراضی روسیه جلوگیری می کند.

در این بیانیه آمده است که این فهرست شامل مسئولان بلندپایه کانادا، نزدیکان و دوستان شان و نیز مدیران ارشد مجتمع صنایع نظامی و صنعت کشتی سازی و فرماندهان نیروهای مسلح کانادا را شامل می شود.

در این بیانیه آمده است که تحریم های روسیه همسر نخست وزیر کانادا، فرمانده نیروی هوایی، فرمانده نیروی دریایی و فرمانده ارتش کانادا و شماری دیگر را شامل می شود.

 

دیگر تحولات

 

روسیه ورود بایدن و بلینکن را به این کشور ممنوع کرد 

پس از امضای بسته حمایتی ۴۰ میلیارد دلاری آمریکا، روسیه ۹۶۳ مقام آمریکایی از جمله جو بایدن و آنتونی بلینکن، رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه آمریکا را به این کشور ممنوع اعلام کرد. 

در فهرست اعلام شده از سوی مقام‌های روس همچنین نام ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا و معاون پیشین وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز دیده می‌شود. 

ماه گذشته وزارت خارجه روسیه ورود بوریس جانسون، لیز تراس، بن والاس و ۱۰ تن دیگر از اعضای دولت بریتانیا را نیز به این کشور ممنوع کرده بود. 

 

زلنسکی: اوکراین قدردان جو بایدن است 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین می‌گوید کشورش به خاطر امضای بسته حمایتی ۴۰ میلیاردی از جو بایدن، سپاسگزار است. 

آقای زلنسکی همچنین در ادامه افزود: «رهبریِ آمریکا، رئیس جمهور بایدن و مردم آمریکا در حمایت از مبارزه اوکراین علیه تجاوز روسیه بسیار مهم است. ما منتظر کمک‌های دفاعی جدید و قدرتمند هستید. اوکراین امروز بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز دارد.» 

 

اردوغان: باید تحریم‌های سوئد علیه ترکیه که سال ۲۰۱۹ اعمال شد لغو شود

خبرگزاری دولتی آناتولی گزارش داده که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در گفتگو با ماگدالنا اندرسون اندرسون، نخست وزیر سوئد گفته که آنکارا انتظار دارد استکهلم اقدامات مشخصی در قبال سازمان‌های تروریستی انجام دهد. 

اردوغان همچنین در این تماس تلفنی تاکید کرده که باید تحریم‌های تسلیحاتی که بعد از حمله ترکیه به سوریه در سال ۲۰۱۹ علیه آنکارا وضع شده، لغو شوند. 

رجب طیب اردوغان طی روزهای اخیر تاکید کرده کشورش مخالف عضویت فنلاند و سوئد در ناتو است و نظرش هم در این رابطه تغییر نخواهد کرد. با این حال به نظر می‌رسد رئیس جمهوری ترکیه در قبال دریافت وعده‌هایی از این دو کشور حاضر خواهد شد از موضع ابتدایی خود کوتاه بیاید. 

آنکارا مدعی است سوئد و فنلاند از افراد مرتبط با پ.ک.ک  و همچنین پیروان فتح‌الله گولن میزبانی می‌کنند.

 

رئیس جمهور فنلاند با اردوغان گفتگو کرد

سائولی نینیستو، رئیس جمهوری فنلاند می‌گوید گفتگوهای روشن و صریحی با رجب طیب اردوغان، همتای ترک خود داشته تا در خصوص درخواست هلسینکی برای پیوستن به ناتو با آنکارا تبادل نظر کند. 

آقای نینیستو پس از این تماس تلفنی در توییتر خود نوشت: «من اعلام کردم که فنلاند و ترکیه به عنوان متحدان ناتو به امنیت یکدیگر متعهد خواهند بود و روابط ما قوی‌تری از قبل خواهد شد.» 

رئیس جمهوری فنلاند با بیان اینکه گفتگوهای نزدیک با ترکیه ادامه خواهد داشت تاکید کرده که کشورش تروریسم را در تمام اشکال آن محکوم می‌کند. 

 

بریتانیا: ارتش روسیه تعداد زیادی پهپاد از دست داده‌است 

وزارت دفاع بریتانیا می‌گوید نیروهای روسی در طی جنگ اوکراین تعداد زیادی از هواپیماهای بدون سرنشین خود را از دست داده‌اند و به دلیل تحریم‌های گسترده علیه این کشور، مسکو به سختی می‌تواند بار دیگر ناوگان هوایی خود را تکمیل کند. 

این وزارتخانه در ارزیابی اطلاعاتی روزانه خود گفته که پهپادها نقش کلیدی برای هر دو طرف در درگیری‌ها ایفا می‌کنند اما در برابر شلیک و پارازیت آسیب‌پذیر هستند. مقام‌های بریتانیایی می‌گویند روسیه در تلاش است تا این پهپادهای از دست رفته را با مدل «پهپادهای شناسایی» که در سوریه مورد استفاده قرار می‌گرفت جایگزین کنند. این مدل پهپادها وظیفه شناسایی هدف را دارند و حمله در مرحله بعدی از سوی جت‌های جنگی یا توپخانه صورت می‌گیرد. 

با این حال به اعتقاد مقام‌های بریتانیایی روسیه کار دشواری در این زمینه خواهد داشت چرا که تحریم‌ها باعث شده محدودیت‌های ظرفیت تولید داخلی به شدت افزایش یابد. 

به این ترتیب و بر اساس ارزیابی نیروهای وزارت دفاع بریتانیا، هواپیماهای روسی با خدمه پروازی به دلیل تهدید سیستم‌های دفاع موشکی هوایی از انجام پرواز بر فراز خاک اوکراین اجتناب خواهند کرد. 

 

ارتش روسیه افراد بالای ۴۰ سال را هم جذب می‌کند

 پارلمان روسیه در حال بررسی قانون جدیدی است که بر اساس آن تبعه‌های بالای ۴۰ سال روس و همچنین افراد خارجی بالای ۳۰ سال اجازه پیدا می‌کنند که به عنوان سرباز قراردادی به ارتش این کشور بپیوندند. 

این پیشنهادات روز جمعه توسط دو عضو حزب «روسیه متحد» در دومای این کشور مطرح شد و حالا نمایندگان باید در خصوص جزئیات آن بحث و گفتگو کنند. 

 

نخست وزیر پرتغال وارد کی‌یف شد

آنتونیو کاستا، نخست وزیر پرتغال، صبح امروز برای دیدار با ولودیمیر زلنسکی وارد کی‌یف، پایتخت اوکراین شد. 

آقای کاستا که از سال ۲۰۱۵ به عنوان نخست وزیر پرتغال در قدرت است در بدو ورود به اوکراین گفت: «من با احترام و به نشانه همبستگی با مردم اوکراین در برابر تجاوز وحشیانه روسیه به اینجا آمده‌ام.»

 

سفیر اوکراین: لهستان برای میزبانی از پناهجویان به پول نیاز دارد 

آندری دشچیتسیا، سفیر اوکراین در لهستان می‌گوید امیدوار است اتحادیه اروپا به زودی میلیاردها یورو به لهستان کمک مالی کند تا این کشور بتواند به پناهجویان اوکراینی کمک کند. 

آقای دشچیتسیا، می‌گوید نمی‌خواهد کمک به پناهجویان اوکراینی به قیمت اعمال محدودیت برای مردم لهستان باشد. او همچنین با اشاره به اینکه در چند ماه اخیر تنش‌های اجتماعی در قبال پناهندگان اوکراینی وجود داشته اما در عین حال تاکید کرد که کشورش از ورشو متشکر است. او همچنین ابراز نگرانی کرد که این تنش‌ها در آینده به شکل جدی‌تری ظاهر شود.

آقای دشچیتسیا، در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس همچنین گفت: «من نگرانم زیر نمی‌دانم محدودیت‌های این مهمان‌نوازی مردم لهستان کجاست. در نتیجه امیدوارم اتحادیه اروپا به زودی کمک‌های مالی بیشتری در اختیار ورشو قرار دهد.» 

 

 

بایدن قانون کمک40 میلیارد دلاری به اوکراین را امضا کرد 

کاخ سفید اعلام کرد، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا رسما قانون کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین را به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای تقویت حمایت نظامی از کی‌یف در مقابل تهاجم نظامی روسیه امضا کرده است. 

پیشتر مجلس نمایندگان و مجلس سنا به این طرح رای مثبت داده بودند. 

 

 

بوریس جانسون در مورد الحاق فنلاند و سوئد به ناتو با اردوغان گفتگو کرد

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در مورد همکاری‌های دو کشور و واکنش جهانی به تجاوز نظامی روسیه به اوکراین گفتگو کرد. 

آقای جانسون در این گفتگو تاکید کرد که الحاق فنلاند و سوئد می‌تواند افزوده‌های ارزشمندی به ناتو بیفزاید. در بیانیه‌ای که دولت بریتانیا در این خصوص منتشر کرده همچنین آمده که جانسون، اردوغان را تشویق کرده تا با همتایان سوئدی و فنلاندی برای برای رفع هرگونه نگرانی‌ آنکارا پیش از نشست ماه آینده ناتو در مادرید گفتگو کند. 

ترکیه تاکید کرده که موضعش در قبال پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو منفی است و این نگاه آنکارا تغییر هم نخواهد کرد. اردوغان می‌گوید مشکل اصلی ترکیه با این دو کشور حمایت‌های استکهلم و هلسینکی از گروه پ.ک.ک است. 

 

بریتانیا می‌خواهد مولداوی را مسلح کند 

لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا می‌گوید این کشور قصد دارد تسلیحات مدرن به مولداوی بفرستد تا کیشیناو از هرگونه تجاوز احتمالی روسیه در امان بماند. 

خانم تراس در گفتگو با روزنامه تلگراف، ضمن بیان این مطلب تاکید کرد هدف لندن از این اقدام محافظت از مولداوی در برابر خطراتی است که از جانب مسکو این کشور را تهدید می‌کند. او همچنین اضافه کرد که پوتین مصمم به ایجاد «روسیه بزرگ‌تر» است و حتی اگر حمله او به اوکراین به موفقیت سریعی دست نیابد، ممکن است مسکو دست به حملات دیگری بزند. 

 

روسیه عرضه گاز به فنلاند را متوقف کرد

شرکت گازپروم روسیه رسما تایید کرد که صادرات گاز به فنلاند را متوقف کرده است. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت گازگرید فنلاند هم در بیانیه‌ای این مسئله را تایید کرده است. در بیانیه این شرکت آمده است: «واردات گاز از نقطه ورودی ایماترا متوقف شده است.» ایماترا نقطه ورود گاز روسیه به فنلاند است. 

در روزهای اخیر و بعد از درخواست فنلاند و سوئد برای پیوستن به ناتو، روسیه این کشورها را تهدید کرده بود که این تصمیم آنها بدون عواقب نخواهد بود. 

فنلاند می‌گوید به جای تامین گاز از طریق روسیه، از طریق شبکه گاز استونی نیازهای خود به انرژی را تامین خواهد کرد. 

 

روسیه می‌گوید محموله بزرگ تسلیحات کشورهای غربی در اوکراین را نابود کرده است

وزارت دفاع روسیه می‌گوید ارتش این کشور توانسته محموله بزرگی از تسلیحات غربی را در شمال غربی اوکراین نابود کنند. بنا بر ادعای مقام‌های روسی این عملیات از طریق موشک‌های دوربرد صورت گرفته است. 

در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: «موشک‌های دوربرد کالیبر با دقت بالا، مجموعه بزرگی از تسلیحات و تجهیزات نظامی را در نزدیکی ایستگاه راه‌آهن مالین در منطقه ژیتومیر که ایالات متحده و کشورهای اروپایی به اوکراین تحویل داده بودند، منهدم کردند.» 

مقام‌های اوکراینی هنوز واکنشی به این خبر نشان نداده‌اند. 

 

زلنسکی: تنها دیپلماسی می‌تواند به جنگ خاتمه دهد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین می‌گوید هرچند جنگ میان این کشور و روسیه خونین خواهد بود اما این درگیری به طور قطع از طریق دیپلماسی پایان خواهد یافت. 

آقای زلنسکی که این اظهارات را در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی اوکراینی به زبان می‌آورد همچنین تاکید کرد که گفتگو و دیپلماسی می‌تواند بن‌بست‌های ایجاد شده در مذاکرات بین کی‌یف و مسکو را برطرف کند. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.