تا به امروز، نروژ دو منطقه دریای شمال را برای توسعه حداکثر ۴.۵ گیگاوات باد دریایی ثابت و شناورمعرفی کرده است که اولین مناقصه برای ۱.۵ گیگاوات در اواخر سال جاری پیش بینی می شود.

به گزارش جماران، نروژ با اینکه یکی از غنی‌ترین کشورها از لحاظ ذخایر فسیلی است اما برنامه‌ای در دست دارد که تا سال ۲۰۴۰ به صادر کننده برق از منابع تجدید پذیر تبدیل شود.

دولت چپ میانه که به دلیل ادامه حمایت از صنعت نفت و گاز مورد انتقاد فعالان محیط زیست قرار گرفته، هدف خود را برای تولید ۳۰ گیگاوات ظرفیت بادی فراساحلی تا سال ۲۰۴۰ تعیین کرده است. این رقم به گفته نخست وزیر نروژ دو برابر تولید کنونی برق نروژ است.

مقامات نروژ بر این باورند که جهان در دوران گذار به آینده انرژی‌های پاک، همچنان به نفت و گاز این کشور نیاز خواهد داشت، اما تمرکز و توسعه  انرژی بادی فراساحلی به این کشور کمک می‌کند تا بر دانش این صنعت غلبه کند.

طیف گسترده‌ای از شرکت‌های آب و برق، شرکت‌های نفت و گاز و شرکت‌های مهندسی برای توسعه پروژه‌های برق دریایی در نروژ از جمله ، شل،  اکینور دانمارکی و انی ایتالیا، صف کشیده‌اند.

به گزارش یورونیوز، نروژ به میزان بیشتر انرژی برای پاسخ به تقاضای مصرف داخلی خود نیاز دارد، اما طرح جدید بسیار فراتر از تقاضای مورد نیاز خانواده‌ها و صنعت است.

در بیانیه دولت آمده است که بخش قابل توجهی از برق تولیدی از توربین‌های بادی فراساحلی به کشورهای دیگر صادر خواهد شد.

تا به امروز، نروژ دو منطقه دریای شمال را برای توسعه حداکثر ۴.۵ گیگاوات باد دریایی ثابت و شناورمعرفی کرده است که اولین مناقصه برای ۱.۵ گیگاوات در اواخر سال جاری پیش بینی می شود.

صنعت انرژی داخلی که از دولت به دلیل کندی حرکت در افزایش تولید انرژی انتقاد کرده بود، از جاه طلبی این پروژه استقبال کرده است.

انجمن نفت و گاز نروژ در بیانیه ای گفته این طرح دولت پایه و اساس توسعه باد صنعتی در اقیانوس‌ها را خواهد گذاشت.

 

کدام کشور در فناوری «انرژی باد» در اروپا پیشرو است؟ 

جمهوری فدرال آلمان با سرمایه گذاری هایی قابل توجه در فناوری انرژی باد در حالی در گوی سبقت را در اتحادیه اروپا در دست دارد که بر اساس گزارشی که تازه منتشر شده در بخش های زیادی از ایمن اتحادیه از این فناوری استقبال شده است.

دولت این کشور به کاهش تدریجی اتکا به انرژی هسته ای تصمیم گرفته است. در راستای اجرای همین برنامه، آلمان طی سال گذشته میلادی بیش از پنج گیگاوات به سبد تولید «انرژی نو» خود افزود.

فرانسه و هلند نیز در همین سال ظرفیت جدیدی و بزرگی را برای انرژی های نو ایجاد کردند. این میزان اما در نقاط متفاوتی در اتحادیه اروپا پراکنده است.

سال ۲۰۱۶ میلادی نیمی از کشورهای اتحادیه اروپا برای تولید انرژی باد سرمایه گذاری نکردند. الیور جوی، سخنگوی «اروپای باد» ضمن تائید این نکته می گوید: «این نگران کننده است زیرا نشان می دهد که تاسیسات و راه اندازی نیروگاه های بادی به طور فزاینده ای در برخی از بازارها، به ویژه در شمال غربی اروپا و اسکاندیناوی تمرکز یافته است.»

این کارشناس در ادامه می افزاید: «در حال حاضر تنها هفت کشور از ۲۸ عضو اتحادیه اروپا برای انرژی های نو پس از سال ۲۰۲۰ برنامه ای روشن دارند.»

آلمان در حال حاضر ۵۰ گیگاوات انرژی باد تولید می کند. این میزان یک سوم کل انرژی باد در اتحادیه اروپا را تشکیل می دهد.

لهستان که از نظر داشتن معادن ذغال سنگ کشوری غنی در همسایگی آلمان به شمار می رود سال گذشته میلادی هفت دهم درصد گیگاوات به تولید انرژی باد خود افزوده است. با این حال، کارشناسان منتقد می گویند که قانونی جدید در این کشور سبب از بین رفتن این حوزه صنعتی می شود.

یکی از تعهدات اتحادیه اروپا برای مقابله تغییرات آب و هوایی، رسیدن به سهم ۲۰ درصدی انرژی های تجدیدپذیر در سبد انرژی مصرفی اش تا سال ۲۰۲۰ میلادی است. این اتحادیه تا سال ۲۰۱۴ قادر شد که این سهم را به ۱۶ درصد برساند.

برای نمونه” آلمان در سال ۲۰۱۴موفق به تامین ۱۳ و هشت دهم درصد از انرژی مورد نیازش از منابع انرژی های تجدیدپذیر شد و می خواهد این میزان را تا سال ۲۰۲۰ به ۱۸درصد برساند.

در پی انتشار یک نقشه آن لاین اکنون می توان دید که روزانه چه میزان انرژی باد در اروپا تولید می شود و هر کشور در این قاره چقدر از نیاز به برق خود را از منابع انرژی های تجدیدپذیر تامین کرده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.