مرد شماره ۲ واتیکان می‌گوید تامین سلاح برای اوکراین برای کمک به این کشور در برابر تجاوز روسیه تحت شرایط خاصی از نظر اخلاقی مشروع به شمار می‌رود.

به گزارش جماران، پس از ۷۹ روز از حمله نظامی روسیه به اوکراین، ارتش روسیه بار دیگر حملات خود به کارخانه فولاد آزوف‌ستال را از سر گرفته است. 

در روزهای اخیر روند تخلیه غیرنظامیان از این منطقه انجام شده و حالا نیروهای روسی بر میزان حملات خود در کارخانه فولاد ماریوپل را گسترش داده‌اند. 

در فضای سیاسی هم تقریبا بیشتر موضوعات پیرامون ابراز تمایل فنلاند برای پیوستن به ناتو متمرکز بوده است. ابراز علاقه‌ای که با واکنش منفی مسکو رو به رو شده است. از سوی دیگر مقام‌های روسی همچنان در اظهار نظرهای خود به موضوع احتمال درگیری هسته‌ای اشاره می‌کنند؛ رویکردی که باعث نگرانی کشورهای غربی شده است. 

 آخرین خبرها و رویدادها

 

 

روسیه چند دیپلمات رومانی و بلغارستان را اخراج می‌کند

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد در اقدامی متقابل شماری از دیپلمات‌های رومانی و بلغارستان را اخراج می‌کند.

وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه اعلام کرد شماری از دیپلمات‌های بلغارستان و رومانی را اخراج می‌کند.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» این وزارتخانه در بیانیه‌ای نوشت، یک دیپلمات بلغارستان و ده دیپلمات رومانی را عنصر نامطلوب اعلام کرده است.

وزارت امور خارجه روسیه نوشت: «طرف روس تلاش‌های بی‌اساس رومانی در متهم کردن روسیه به جنایت جنگی در اوکراین را قاطعانه رد می‌کند و اقدام بخارست در سفیدشویی جنایات ملی‌گرایان [در اوکراین] علیه جمعیت غیرنظامی را محکوم می‌کند».

در این بیانیه آمده است، یک دیپلمات بلغارستان نیز در پاسخ به تصمیم این کشور گرفته شده که یک دیپلمات روس را عنصر نامطلوب اعلام کرد.

وزارت امور خارجه روسیه ماه گذشته نیز از اخراج تعدادی از دیپلمات‌های بلغاستانی از این کشور خبر داد. این وزارتخانه اعلام کرد که «عنصر نامطلوب» توصیف شدن تعدادی از دیپلمات‌های بلغارستانی در واکنش به تصمیم این کشور برای اخراج ۱۰ دیپلمات روس در ماه مارس گذشته بوده است.

اواخر فروردین ماه نیز بر اساس اعلام وزارت امور خارجه روسیه، ۲۱ دیپلمات سفارت بلژیک در مسکو عنصر نامطلوب توصیف شدند. از سوی دیگر، وزارت امور خارجه روسیه در اقدامی متقابل، دستور اخراج ۱۵ دیپلمات هلندی را صادر کرد. روسیه همچنین چهار کارمند سفارت اتریش در مسکو را اخراج کرد.

 

وزیر خارجه سوئد: پیوستن به ناتو به نفع کشورهای حوزه دریای بالتیک خواهد بود

آن لینده، وزیر خارجه سوئد می‌گوید عضویت این کشور در ناتو اثر تثبیت‌کننده‌ای خواهد داشت و در نتیجه به سود کشورهای حوزه دریای بالتیک خواهد بود. 

خانم لینده در هنگام ارائه گزارش پارلمان سوئد در خصوص معایب و مزایای احتمالی الحاق این کشور به نانو همچنین تاکید کرد که عضویت سوئد در این پیمان آستانه درگیری‌های نظامی را افزایش می‌دهد و در نتیجه تاثیر بازدارنده‌ای در جلوگیری از درگیری در شمال اروپا بر جای می‌گذارد. 

انتظار می‌رود سوئد هم از تصمیم فنلاند پیروی کند و احتمالا هر دو کشور به زودی درخواست خود را برای عضویت در ناتو ارائه نمایند. 

 

مخالفت اردوغان با پیوستن فنلاند به ناتو 

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه می‌گوید امکان ندارد این کشور به طرح‌های سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو با دید مثبت نگاه کند. 

آقای اردوغان می‌گوید فنلاند و سوئد خانه بسیاری از سازمان‌های تروریستی است و آنکارا نمی‌تواند از ایده پیوستن این دو کشور به ناتو حمایت کند. 

فنلاند روز پنجشنبه اعلام کرد که مشتاق است هر چه سریعتر به ناتو بپیوندد. سران ناتو هم از این ابراز تمایل هلسینکی استقبال کردند اما در مقابل مسکو به این کشور هشدار داده چنین اقدامی باعث خواهد شد روسیه هم پاسخی متقابل به این سیاست بدهد. 

 

واتیکان: تامین سلاح برای اوکراین بر اساس آموزه‌های کلیسای کاتولیک «مشروع» است 

کاردینال  پیترو پارولین، مرد شماره ۲ واتیکان می‌گوید تامین سلاح برای اوکراین برای کمک به این کشور در برابر تجاوز روسیه تحت شرایط خاصی از نظر اخلاقی مشروع به شمار می‌رود. 

پارولین در حاشیه کنفرانسی در رم خطاب به خبرنگاران همچنین گفت: «در صورت تجاوز، حق دفاع مسلحانه وجود دارد.»

او همچنین اضافه کرد که این حق تحت شرایط خاصی در کتاب تعالیم کلیسای کاتولیک رومی گنجانده شده است. 

 

روسیه: یک جنگنده و ۱۶ پهپاد اوکراین را منهدم کردیم 

وزارت دفاع روسیه می‌گوید نیروهای پدافند هوایی این کشور توانسته‌اند یک جنگنده سوخو اوکراینی و همچنین ۱۵ پهپاد را در منطقه خارکیف سرنگون کنند. 

این وزارتخانه در بیانیه‌ای که در این رابطه منتشر کرده همچنین نوشته است: «نیروهای موشکی و توپخانه‌ای روسیه، با موفقیت ۱۵ پست فرماندهی اوکراین، ۵۲۰ مرکز تجمع پرسنل و تجهیزات نظامی و همچنین ۶ موضع توپخانه متعلق به اوکراین را منهدم کردند.» 

این وزارتخانه همچنین مدعی شده که از زمان آغاز جنگ، نیروهای روسیه توانسته‌اند بیش از ۸۰۰ پهپاد، حدود ۳۰۰ سامانه موشک ضد هوایی، ۱۶۵ هواپیما و بیش از ۱۲۰ بالگرد اوکراینی را نابود کنند.

مقام‌های اوکراینی هنوز واکنشی به این گزارش نداشته‌اند. 

 

اوکراین: روسیه در حال رقم زدن یک فاجعه انسانی در ماریوپل است 

پترو آندریوشچنکو، مشاور شهردار ماریوپل می‌گوید اشغالگران روسی با ارائه نمایشی فریبکارانه از بهبود اوضاع در واقع در حال ایجاد یک فاجعه انسانی جدید در این شهر هستند. 

آقای آندریوشچنکو با بیان این مطلب در کانال تلگرامی خود همچنین گفت نیروهای روس تظاهر می‌کنند که تا حدی وضعیت آب را در این شهر بازسازی کرده‌اند اما آب‌های نشت شده از لوله‌های آسیب‌دیده با فاضلاب مخلوط می‌شود و باعث بروز عفونت در بین مردمی می‌شوند که این آب‌ها را مصرف می‌کنند. 

اتحادیه اروپا ۵۰۰ میلیون یورو به اوکراین کمک می‌کند 

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید این اتحادیه قصد دارد بسته جدید کمک‌های نظامی به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو برابر با حدود ۵۲۱ میلیون دلار به اوکراین ارائه دهد. 

آقای بورل در حاشیه نشست گروه ۷ همچنین تاکید کرد که اروپا در زمینه تحریم‌های اقتصادی فشار بیشتری را به روسیه وارد خواهد کرد. او همچنین ابراز خوشبینی کرد که کشورهای اروپایی بتوانند بر سر تحریم واردات نفت روسیه به توافقی با یکدیگر دست یابند. بورل همچنین افزود که اروپا باید از وابستگی خود به نفت روسیه رهایی یابد. 

این دیپلمات ارشد اروپایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با خبرنگاران اضافه کرد که گروه ۷ قرار است در این نشست در خصوص موضوعات متنوعی همچون انتشار اطلاعات نادرست در زمان جنگ، افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی بحث کند. 

بورل همچنین گفت: «وقتی بحث بر سر معامله با روسیه می‌رسد، گروه ۷ جبهه‌ای متحد ارائه می‌دهد و با یک پیام قوی از نشست خارج می‌شود.»

 

انتقاد چین از تصمیم سازمان ملل برای تحقیق در مورد نقض حقوق بشر توسط سربازان روسیه

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین می‌گوید تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل برای تشکیل کمیته تحقیق در مورد نقض حقوق بشر توسط سربازان روسی باعث شده اعتماد اعضا به این نهاد متزلزل شود. 

قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای تشکیل کمیته مربوطه برای این تحقیقات روز پنجشنبه با اکثریت قاطع ۳۳ عضو و دو رای مخالف چین و اریتره به تصویب رسید. 

آقای لیجیان که این اظهارات را در نشست خبری به زبان می‌آورد همچنین در خصوص دلیل مخالفت کشورش با این قطعنامه گفت: «اعتراض ما به این است که سازمان ملل به برخی از کشورهایی که جنگ به راه انداخته‌اند، نگاه نمی‌کنند در حالی که تصمیم دارند کشورهای دیگر را مورد هدف قرار دهند.» 

 

لیز تراس: باید تسلیحات بیشتری به اوکراین ارسال کنیم

لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا در نشست گروه ۷ از کشورهای جهان خواست تا تسلیحات بیشتری به اوکراین بفرستند تا به راهبرد تداوم فشار بر ولادمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه کمک کند. 

خانم تراس که در راه ورود به نشست گروه ۷ و در گفتگو با خبرنگاران این اظهارات را مطرح کرد، همچنین گفت: «در حال حاضر بسیار مهم است که ما با ارسال سلاح بیشتر به اوکراین و همچنین افزایش تحریم‌ها به فشار علیه روسیه و پوتین ادامه دهیم.»

تراس همچنین با اشاره به روابط بین بریتانیا، کانادا، فرانسه، ایالات متحده، ژاپن، ایتالیا و آلمان گفت: «وحدت گروه ۷ در طول این بحران برای حفاظت از آزادی و دموکراسی حیاتی بوده است.» 

وزیر خارجه بریتانیا قرار است در چارچوب نشست‌های گروه ۷ با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز دیدار و گفتگو کند. 

 

تاکید وزرای خارجه کشورهای گروه ۷ در حمایت از اوکراین 

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه می‌گوید وحدت بسیار قوی میان کشورهای گروه ۷ برای حمایت از اوکراین علیه تجاوز روسیه وجود دارد. 

لودریان همچنین تاکید کرد این حمایت تا پیروزی اوکراین ادامه خواهد یافت. 

نشست وزاری خارجه کشورهای گروه ۷ در تفرجگاه وایسنهاوس در شمال شرق هامبورگ دریای بالتیک برگزار می‌شود و قرار است وزاری خارجه مولدوای و اوکراین هم به این جمع بپیوندند. 

پیشتر لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا هم در این اجلاس از کشورهای اروپایی خواسته بود بیش از گذشته از اوکراین حمایت کنند و تا زمانی هم که روسیه نیروهای خود را از این کشور خارج نکرده، تحریم‌ها علیه مسکو را لغو نکنند. 

 

سرباز روس امروز به اتهام «جنایت جنگی» در کی‌یف محاکمه می‌شود

وادیم شیشیمارین، سرباز ۲۱ ساله روس قرار است امروز در کی‌یف در ارتباط به اتهام «جنایت جنگی» محاکمه شود. 

این سرباز روس روز ۲۸ فوریه با یک تفنگ خودکار به سمت یک مرد ۶۲ ساله شلیک کرده است. گفته می‌شود او به دستور مقام‌های ارشد خود و جهت جلوگیری از شناسایی دست به چنین کاری زده و به سمت قربانی شلیک کرده است. 

ماجرا از این قرار است که وادیم شیشیمارین، سرباز ۲۱ ساله و چهار همکارش روز ۲۸ فوریه و در حالی که از روستایی در ۱۸۰ مایلی شرق کی‌یف و از حمله نیروهای دفاعی اوکراین فرار می‌کردند، به سمت یک خودروی شخصی تیراندازی، آن را توقیف و از آن برای رانندگی استفاده کردند. این سربازان در راه مردی را می‌بینند که در حالی که با دوچرخه در کنار پیاده رو قدم می زد مشغول صحبت با تلفن همراه خود بوده است. 

دادستان اوکراین می‌گوید یکی از سربازان دیگر به شیشیمارین دستور می‌دهد که این فرذ غیرنظامی را بکشد تا او حضور آنها را به ارتش اوکراین گزارش ندهد. بازرسان پرونده می‌گویند  شیشیمارین کلاشنیکف خود را چندین بار از شیشه ماشین خارج کرده و به سمت سر مرد ۶۲ ساله شلیک کرده است. این مرد هم در دم جان خود را از دست داده است. 

ویکتور اووسیانیکوف، وکیل شیشیمارین، اذعان کرد که پرونده علیه موکل او قوی است، اما تاکید کرد که تصمیم نهایی در این رابطه از سوی دادگاه گرفته خواهد شد. 

 

حمله روسیه به کارخانه آزوف‌ستال برای به دام انداختن نیروهای اوکراینی

ارتش اوکراین می‌گوید نیروهای روسی به حملات توپخانه‌ای و هوایی خود به بندر ماریوپل ادامه می‌دهند و تلاش دارند با مسدود کردن جنگجویان اوکراینی در آخرین پایگاه باقی‌مانده در کارخانه فولاد ماریوپل، به صورت کامل این منطقه را به اشغال خود در آورند. 

ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین در یادداشت روزانه خود همچنین اعلام کرده که نیروهای روس حملاتی را به چندین روستا در شرق اوکراین ترتیب دادند و تلاش می‌کنند کنترل خود را در آن منطقه گسترش دهند. تلاش‌هایی که به باور ارتش اوکراین همه آنها موفقیت آمیز نبوده است. 

همچنین در بخش دیگری از آخرین به‌روز‌رسانی ارتش اوکراین درباره وضعیت جنگ آمده که نیروهای روسی در حال انتقال واحدهای توپخانه اضافی به مناطق مرزی در نزدیکی منطقه چرنیهیو شمالی اوکراین هستند، جایی که حملات مرگبار روسیه روز پنجشنبه به یک مدرسه و خوابگاه اصابت کرد.

 

سازمان ملل خواستار پایان بمباران مدارس در اوکراین شد

سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ضمن محکوم کردن استفاده از محیط‌های آموزشی برای اهداف نظامی در اوکراین خواستار پایان بمباران مدارس در این کشور شد.

یک مقام ارشد صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف در جریان نشست شورای امنیت که به درخواست فرانسه و مکزیک برگزار شد، با تاکید بر لزوم توقف حملات به مدارس در اوکراین گفت: «تا هفته گذشته، حداقل ۱۵ مدرسه از ۸۹ موسسه آموزشی، یا به عبارتی یک مدرسه از هر شش مدرسه تحت حمایت یونیسف در شرق اوکراین از زمان آغاز جنگ در روز بیست و چهارم فوریه تاکنون آسیب دیده یا تخریب شده‌ بود.» 

این مسئول ارشد یونیسف سپس افزود: «صدها مدرسه در سراسر اوکراین مورد هدف توپخانه‌های سنگین، حملات هوایی و سایر سلاح‌های انفجاری در مناطق پرجمعیت قرار گرفته‌اند؛ این در حالیست که شمار دیگری از مدارس به عنوان مراکز اطلاعاتی، پناهگاه‌ها، مراکز تدارکاتی و یا برای مقاصد نظامی مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.

نمایندگان مکزیک و فرانسه نیز در جریان این نشست تاکید کردند که حملات به مدارس نقض آشکار قوانین بشردوستانه است

 

رشد ۵۰ درصدی درآمد نفتی روسیه؛ اثرگذاری تحریم‌های غرب کی آغاز می‌شود؟

آژانس بین‌المللی انرژی از افزایش ۵۰ درصدی درآمد نفتی روسیه با وجود وضع تحریم‌های اقتصادی غرب و کاهش عرضه برخی پالایشگاه‌های این کشور خبر داد. 

آژانس بین‌المللی انرژی که مقر آن در پاریس قرار دارد،  در گزارش ماهانه خود اعلام کرد که مسکو طی سال جاری میلادی تا کنون حدود ۲۰ میلیارد دلار از محل فروش نفت خام و فرآورده‌های آن درآمد داشته که از صادرات روزانه ۸ میلیون بشکه‌ای روسیه حکایت دارد. 

بر پایه این گزارش، مسکو در چهار ماه نخست سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۱۳.۳ میلیارد دلار از محل صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی درآمد داشته ولی به لطف جهش قیمت جهانی نفت، این رقم بیش از ۶.۶ میلیارد دلار افزایش یافته است.

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین اشاره کرده که اتحادیه اروپا در آوریل گذشته همچنان بزرگترین بازار صادرات روسیه و مقصد ۴۳ درصد از صادرات نفتی این کشور بوده است.

با این حال، این نهاد بین‌المللی تاکید کرده که نشانه‌هایی از تاثیرگذاری تحریم‌های اقتصادی غرب بر کاهش درآمدهای نفتی روسیه بروز کرده است. 

این آژانس تخمین زده که عرضه نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه طی ماه گذشته حدود ۱ میلیون بشکه در روز کاهش یافته و این روند می‌تواند در نیمه دوم سال ۳ برابر شود که در این صورت موجب کاهش محسوس درآمدی ارزی روسیه خواهد شد.  

تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه شرکت‌های مرتبط با دولت روسیه همانند غول تولید نفتی روسنفت (Rosneft PJSC) از ۱۵ ماه مه آغاز می‌شود و این اتحادیه در حال حرکت به سمت قطع کامل وابستگی به نفت خام روسیه است. البته آژانس بین‌المللی انرژی یادآور شده که آسیا همچنان یک مشتری مشتاق نفت روسیه است و چین و هند محموله‌هایی برگشت خورده از اروپا را به سرعت تحویل می‌گیرند.

با این وجود، آژانس بین‌المللی انرژی برآورد کرده که در صورت حصول توافق میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای تحریم کامل نفت روسیه، این کشور تا پایان سال جاری میلادی ناگزیر به توقف استخراج از برخی میادین نفتی خود خواهد شد.

 

مدیر صندوق بین‌المللی پول: جهان پس از جنگ اوکراین دیگر مثل قبل نخواهد شد 

 

به گزارش یورونیوز، مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول، هشدار داد که «جهانِ پس از جنگ دیگر شبیه گذشته نخواهد بود.»

کریستینا جورجی‌‌یوا، مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول، در توضیح پیامدهای تهاجم نظامی روسیه به اوکراین بر اقتصاد جهانی گفت که این جنگ بیش از همه بر آینده انرژی تاثیرگذار خواهد بود و دولت‌ها را با چالش تامین امنیت انرژی مورد نیاز مردم و اقتصادهای ملی مواجه می‌کند.

رئیس این نهاد پولی بین‌المللی با اذعان به این که دولت‌ها بر اساس تجربه حاصل از این جنگ به سمت تامین ذخایر استراتژیک و تضمین‌کننده امنیت انرژی گرایش پیدا خواهند کرد، تاکید کرد که وقوع چنین شرایطی جهان را بیش از پیش آبستن بروز درگیری‌های نظامی بیشتر خواهد کرد. 

خانم جورجی‌‌یوا سپس نسبت به ادامه روند صعودی قیمت‌ها در جهان پساکرونا و درگیر جنگ اوکراین ابراز نگرانی کرد. 

رئیس صندوق بین‌المللی پول سپس خاطرنشان کرد که تاثیر جنگ اوکراین بر رشد جهانی قابل توجه خواهد بود، به طوری که نهاد  پولی تحت مدیریت او پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد جهانی را در سال جاری میلادی از ۴.۹ درصد به ۴.۶ درصد کاهش داده ولی به نظر می‌رسد که این نرخ تا ۳.۶ درصد کاهش یابد.

این در حالی است که به گفته او، صندوق بین‌المللی پول در نیمه سال ۲۰۲۱ امیدوار بود که نرخ رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۲ به ۶.۱ درصد برسد.  

خانم جورجی‌‌یوا همچنین یادآور شد که صندوق بین‌المللی پول تا کنون کمک اضطراری ۱.۴ میلیارد دلاری را به اوکراین اعطا کرده است اما در دراز مدت، این کشور به حمایت مالی بیشتری به ویژه برای عملیات بازسازی نیاز خواهد داشت.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.