نیروهای اوکراینی موفق شده‌اند تا روستاهای چرکاسکی تیشکی، روسکی تیشکی، بورشچوا و اسلوبوژانسکه را در شمال خارکف بازپس بگیرند.

به گزارش جماران،هفتاد و هفتمین روز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در حالی آغاز شده است که هیچ چشم اندازی برای پایان این جنگ در آینده نزدیک وجود ندارد و درگیری ها در جنوب و شرق اوکراین نیز شدت گرفته است.

به گزارش تاس، یک مسئول برجسته در پنتاگون گفت که ایالات متحده آمریکا از روز گذشته سه شنبه تحویل بخش دوم از بالگردهای «می 17» ساخت روسیه را به اوکراین آغاز کرد.

بخش دوم این بالگردها شامل 11 بالگرد می شود. آمریکا پیش از این 5 بالگرد از این نوع بالگردها را تحویل اوکراین داده بود.

این بالگردها را آمریکا پیش از این از روسیه خریده بود تا به ارتش افغانستان تحویل دهد.

 

دیگر تحولات

آمریکا: روسیه دو هفته از برنامه خود در تهاجم به دونباس عقب است

یک مقام ارشد دفاعی ایالات متحده به خبرگزاری رویترز گفت تهاجم روسیه به منطقه دونباس اوکراین و همچنین جنوب این کشور طبق برنامه پیش نرفته است. مسکو حدود دو هفته از برنامه خود عقب مانده و ولادیمیر پوتین در این مناطق جایی نیست که پیشتر قصد کرده بود باشد.

این مقام که نخواست نامش فاش شود، گفت: «ارزیابی ما این است که پوتین تاکنون به هیچ یک از اهداف استراتژیک خود در دونباس یا اوکراین دست نیافته و همچنان تمرکز او بر تصرف دونباس است.»

وی اضافه کرد روسیه «مطمئناً خواهان ایجاد یک پل زمینی به کریمه است.»

 

تاکید مقامات ارشد آمریکا و ایتالیا بر حمایت از اوکراین در برابر روسیه

ماریو دراگی نخست‌وزیر ایتالیا و جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه در کاخ سفید بر اتحاد فراآتلانتیکی در واکنش به تهاجم روسیه به اوکراین تاکید کردند.

آقای دراگی در این دیدار با بیان این‌که جنگ در اوکراین روابط ایتالیا و آمریکا را مستحکم‌تر از پیش کرده است، گفت: «[ولادیمیر پوتین] فکر کرد که می‌تواند ما را از هم جدا کند. او شکست خورد، ما در کنار هم هستیم.»

وی افزود: «اکنون در ایتالیا و اروپا مردم می‌خواهند پایان این کشتارها، این خشونت‌ها، این قصابی‌ها را ببینند. مردم در این فکر هستند که ما چه کار می‌توانیم بکنیم تا صلح را به ارمغان بیاوریم.»

بایدن که در دفتر بیضی کاخ سفید میزبان نخست‌وزیر ایتالیا بود با تائید اظهارات ماریو دراگی گفت:  «پوتین معتقد بود که می‌تواند ما را از هم جدا کند، اما ما همگام در مسیر قدم برداشتیم.»

علیرغم وابستگی ۴۰ درصدی ایتالیا به گاز روسیه و روابط دوستانه سنتی رم با مسکو، دولت ماریو دراگی حامی سرسخت تلاش‌ها در مجازات روسیه برای حمله به اوکراین بوده است.

 

کی‌یف: عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا به «مسئله جنگ یا صلح» بدل شده است

دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین روز سه‌شنبه در درجریان کنفرانس خبری مشترک با همتای آلمانی خود گفت که عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا، در چارچوب تهاجم روسیه به این کشور، به «مسئله جنگ یا صلح» تبدیل شده است چرا که یکی از دلایل شروع جنگ این است که پوتین متقاعد شده بود که اروپا به اوکراین نیازی ندارد.

آقای کولبا همچنین از آلمان به دلیل تغییر موضع خود در روسیه تشکر کرد. اشاره او به حمایت مالی و تسلحیاتی آلمان از اوکراین و نیز آغاز تلاش آلمان برای به صفر رساندن وابستگی این کشور به انرژی روسیه است. 

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، که به اوکراین سفر کرده، روز سه‌شنبه از بازگشایی سفارت کشورش در کی‌یف خبر داد.

 

اوکراین: مناطقی را در شمال خارکیف پس گرفتیم

وزارت دفاع اوکراین روز سه‌شنبه اعلام کرد که نیروهای اوکراینی موفق شده‌اند تا روستاهای چرکاسکی تیشکی، روسکی تیشکی، بورشچوا و اسلوبوژانسکه را در شمال خارکف بازپس بگیرند. 

یوری ساکس، مشاور وزیر دفاع اوکراین، این موفقیت‌ موجب شد تا نیروهای روسیه به در خارج از محدوده خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین، که از زمان شروع جنگ تحت بمباران دائمی بوده است، عقب‌نشینی کنند و از محدوده تحت پوشش توپخانه اوکراین خارج شوند. 

 

«پوتین احتمال دارد در روسیه حکومت نظامی اعلام کند»

آوریل هاینز، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، روز سه‌شنبه گفت که ولادیمیر پوتین در جریان تهاجم نظامی به اوکراین، قصد توقف در منطقه دونباس واقع در شرق این کشور را ندارد بلکه می‌خواهد جنگ را به ترانس‌نیستریا، منطقه‌ای خودمختار در مولداوی بکشاند. 

به گفته خانم هاینز، رئیس جمهوری روسیه برای پیشروی نظامی بیشتر بر روی کاهش حمایت‌های غرب از کی‌یف حساب ویژه باز کرده است. 

مدیر اطلاعات ملی آمریکا همچنین افزود: «ولادیمیر پوتین تنها در صورت بروز «تهدید وجودی» علیه حکومت و خود و روسیه از سلاح هسته‌ای استفاده خواهد کرد ولی برای تحقق اهداف اشغالگرانه خود در اوکراین حتی حاضر به اعلام حکومت نظامی در روسیه است.

 

 

وزیر خارجه آلمان: اوکراین باید عضو اتحادیه اروپا شود

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، روز سه‌شنبه با تاکید بر لزوم عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا گفت که برای طی شدن مسیر این عضویت دائمی هیچ راه میانبری وجود ندارد. خانم بربوک که در جریان کنفرانس خبری مشترک با همتای اوکراینی خود سخن می‌گفت، افزود: « آلمان واردات انرژی از روسیه را برای همیشه به صفر می‌رساند.»

وزیر خارجه آلمان که در چارچوب یک سفر غیرمنتظره در اوکراین، حضور دارد، پیش از حضور در این کنفرانس خبری از شهر بوچا در شمال کی‌یف دیدار کرد. 

 

اوکراین ادعای پیشروی نظامی روسیه را رد کرد

فرماندار منطقه شرقی لوهانسک روز سه‌شنبه ادعای روسیه را مبنی بر عبور نیروهای این کشور از خط دفاعی ارتش اوکراین در نزدیکی شهر پوپاسنایا، رد کرد و تصرف کامل این شهر کوچک را «خیالپردازی» عنوان کرد.  نفوذ کرده و مرزهای اداری این منطقه را جابجا کرده‌اند.

وزارت دفاع روسیه روز سه‌شنبه مدعی شده بود که که واحدهای شبه نظامی جدایی‌طلب تحت حمایت ارتش روسیه، موفق به شکستن مقاومت مدافعان اوکراینی شده و شهر کوچک پوپاسنایا واقع در شرق اوکراین را به طور کامل تصرف کرده‌اند.

شمار آوارگان اوکراینی به بیش از ۱۳ میلیون نفر رسید

سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) اعلام کرد که بیش از ۱۳.۶ میلیون اوکراینی طی دو ماه گذشته ناگزیر به ترک خانه و کاشانه خود شده‌اند که از این میزان کمی بیش از ۸ میلیون نفر در نقاط دیگری از این کشور پناه گرفته‌ و از کشور خارج نشده‌اند.  

البته شهردار کیف، روز سه‌شنبه خبر داد که نزدیک به دو سوم از سکنه ۳.۵ میلیون نفری کی‌یف در روزهای پیش از آغاز جنگ، به پایتخت اوکراین بازگشته‌اند. پایتختی که کمی پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه در ۲۴ فوریه تقریبا از سکنه خالی شده بود. 

مطابق اعلام شهرداری کی‌یف، مقررات منع رفت و آمد در این شهر همچنان برقرار است.

 

هزار سرباز و ۱۰۰ غیرنظامی اوکراینی همچنان در آزوفستال تحت محاصره‌اند

به گفته ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین، «بیش از هزار» سرباز اوکراینی، از جمله «صدها مجروح» در کارخانه فولاد آزوفستال همچنان در محاصره نیروهای روسی در ماریوپل، هستند. 

دستیار شهردار شهر بندری ماریوپل نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد که حداقل ۱۰۰ غیرنظامی در کارخانه فولاد این شهر زیر آتش سنگین ارتش روسیه گرفتار مانده‌اند. 

این در حالی است که هفته گذشته و با میانجیگری سازمان ملل و مدیریت صلیب سرخ اکثر غیرنظامیان گرفتار در این کارخانه تخلیه شدند.

 

روسیه مدعی اشغال کامل پوپاسنایا شد

وزارت دفاع روسیه روز سه‌شنبه مدعی شد که واحدهای شبه نظامی جدایی‌طلب در منطقه لوگانسک با حمایت ارتش روسیه، موفق به شکستن مقاومت مدافعان اوکراینی شده و شهر کوچک پوپاسنایا واقع در شرق اوکراین را به طور کامل تصرف کردند.

وزارت دفاع روسیه همچنین مدعی شده که در جریان این عملیان ۱۲۰ نیروی اوکراینی کشته شده‌اند.

ارتش اوکراین این ادعای روسیه را تایید نکرده است.

 

فرانسه و مکزیک خواستار نشست فوری شورای امنیت شدند

شورای امنیت سازمان ملل متحد بنا به درخواست فرانسه و مکزیک و با توجه به «تداوم وخامت شرایط انسانی»، روز پنجشنبه نشست علنی دیگری را در خصوص حمله نظامی روسیه به اوکراین برگزار می‌کند. این نشست شانزدهمین جلسه شورای امنیت پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه خواهد بود.

فرانسه و مکزیک برای نشست روز پنجشنبه خواستار حضور مسئولان دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز شده‌اند.

این نشست همزمان با نشست فوق‌العاده شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو با موضوع «وخامت وضعیت حقوق بشر در اوکراین» برگزار می‌شود.

کی‌یف اعلام کرده که این نشست‌ها پس از بمباران آخر هفته مدرسه‌ای در شرق اوکراین برگزار می‌شود که در جریان آن ۶۰ غیرنظامی جان خود را از دست دادند. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.