وکلای سوئیسی، اختیاری برای کمک به الیگارک‌های روس دارند تا رد پای سرمایه آن‌ها را پنهان کنند.

به گزارش جماران، «مارک پیث» کارشناس سوئیسی مبارزه با فساد طی شهادتی در یک کمیسیون پر نفوذ دولت ایالات متحده، سوئیس را به پنهان کردن دارایی‌های روسیه متهم کرد. او گفت که وکلای سوئیسی، اختیاری برای کمک به الیگارک‌های روس دارند تا رد پای سرمایه آن‌ها را پنهان کنند.

کمیسیون امنیت و همکاری اروپا که با نام «کمیسیون هلسینکی» شناخته می‌شود، انتقاد شدیدی را علیه نقش سوئیس در پنهان کردن دارایی‌های روسیه کرده است.

اعضای این کمیسیون در بیانیه‌ای گفتند: «سوئیس که مدت‌ها به‌عنوان مقصدی برای جنایتکاران جنگی و دزدسالاران شناخته می‌شد تا غارت‌هایشان را پنهان کنند هم اکنون یکی از همراهان اصلی ولادیمیر پوتین، دیکتاتور روسیه و یارانش است.» در این بیانیه آمده است: «پس از چپاولگری روسیه، پوتین و الیگارک‌هایش از قوانین رازداری سوئیس برای مخفی کردن و محافظت از عایدات جنایت‌های خود استفاده می‌کند.»

مارک پیث در جلسه استماع کمیسیون در روز پنجشنبه سوئیس را متهم به خرابکاری در تحقیقات مربوط به پولشویی روسیه کرد. وی به کمیسیون گفت که وکلا از خلا‌های قانونی سوئیس برای خنثی کردن تلاش‌ها در ردیابی دارایی‌های روسیه استفاده می‌کنند.

«بیل برودر» منتقد صریح کرملین که دادستان‌های سوئیسی را متهم می‌کند تحقیقات پولشویی روسیه را منحرف کرده‌اند در جلسه توجیهی گفت: «۷.۶ میلیارد دلار از دارایی‌های روسیه تاکنون از سوی مقامات سوئیس توقیف شده است که توهین آمیز است.»

وی افزود: «این پول، پول زیادی است اما سوئیس یکی از مقصدهای اصلی پول‌های کثیف روسیه است. طبق گفته انجمن بانکداران سوئیس بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد فرانک سوئیس (۲۰۲ میلیارد دلار)‌ دارایی روسیه در بانک‌های این کشور است.»

برودر که رویکرد دادستان‌های سوئیسی برای تحقیق در مورد جرایم مالی روسیه را برجسته کرده است در جلسه استماع از ایالات متحده خواست تا در چارچوب همکاری خود را با همتایان سوئیسی بازبینی کند.

به گزارش یورونیوز، دولت سوئیس ماه پیش اعلام کرد که تا به امروز ۷.۵ میلیارد فرانک سوئیس (۸ میلیارد دلار)‌ از دارایی‌های روسیه در این کشور را توقیف کرده است. این رقم نشان دهنده جهش ۳۰ درصدی نسبت به آمار قبلی دولت است. مقامات سوئیسی می‌گویند که این رقم همچنان افزایش می‌یابد. زیرا دارایی‌های بیشتری در پشت شرکت‌های پوششی قرار دارند که به سختی کشف می‌شوند.

سوئیس در اوایل ماه مارس با کناره‌گیری از سنت بی‌طرفی خود و اعلام اینکه اقدامات اتحادیه اروپا علیه روسیه را به طور کامل پذیرفته است جهان را شگفت زده کرد. اما منتقدانی مانند پیث یا برودر معتقدند که این کشور باید بسیار فراتر پیش برود.

پیث در تایید حرف‌های برودر گفت که رویکرد سوئیس برای مهار پول‌های کثیف روسیه در این کشور نشان دهنده «فقدان شجاعت» بوده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.