پاتریارک کریل، که از متحدان سنتی ولادیمیر پوتین به شمار میرود، یکی از حامیان جنگ روسیه علیه اوکراین است.
به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، « جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید احتمال تحریم «پاتریارک کریل» سراسقف اعظم کلیسای ارتدوکس روسیه توسط ایالات متحده آمریکا را بعید ندانست.
ساکی گفت: می گویم که هیچ کس از تحریم ها ما در امان نیست. بررسی گزینه ها را ادامه می دهیم اما چیزی امروز ندارم که اعلام کنم.
پیش از این رسانه های لیتوانی اعلام کرد که پیشنهادی را برای اتحادیه اروپا فرستاده و خواستار اضافه شدن سراسقف اعظم کلیسای ارتدوکس روسیه به فهرست تحریم ها شده است. این اطلاعات را وزیر خارجه لیتوانی مورد تأیید قرار داده بود.
پیش از این خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که پاتریارک کریل، سراسقف اعظم کلیسای ارتدوکس روسیه یکی از اهداف بسته ششم تحریمهای کمیسیون اروپا علیه مسکو است.
پاتریارک کریل، که از متحدان سنتی ولادیمیر پوتین به شمار میرود، یکی از حامیان جنگ روسیه علیه اوکراین است.
حاکمیت روسیه در سالهای گذشته با وضع قوانین اجتماعی، از جمله اعمال محدودیت بر دگرباشان جنسی، همراهی جدی کلیسای ارتدوکس را به خود جلب کرده است.
تحولات جدید
زلنسکی از دبیرکل سازمان ملل خواست تا مجروحان کارخانه آزوف استال را «نجات» دهد
ولودیمر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از دبیرکل سازمان ملل خواست تا مجروحان کارخانه فولاد آزوف استال را «نجات» دهد.
وی در گفتگوی تلفنی با آنتونیو گوترش گفت که «زندگی مجروحان» در کارخانه ذوب آهن در «خطر» است و از وی خواست تا برای نجات آنها اقدام کند..
شهردار ماریوپل روز چهارشنبه از درگیریهای شدید در اطراف کارخانه خبر داده بود.
روسیه برای مدت سه روز در کارخانه فولاد آزوف استال آتش بس اعلام کرد
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که به مدت ۳ روز در کارخانه فولاد آزوف استال آتش بس برقرار میکند. به گفته مسکو این اقدام به منظور خروچ غیرنظامیان از کارخانه انجام میشود.
این آتش بس از ساعت ۸ صبح پنجشنبه به وقت محلی آغاز و تا روز هفتم ماه مه ادامه خواهد داشت.
در بیانیه وزارت دفاع آمده است که در طول این سه روز ارتش روسیه و نیروهای جمهوری خودخوانده دونتسک به طور یک جانبه آتش بس برقرار میکنند.
بایدن میگوید در مورد تحریمهای بیشتر علیه روسیه با گروه ۷ گفتگو میکند
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده میگوید که این هفته با دیگر رهبران اقتصادهای توسعه یافته جهان در گروه هفت (G7) درباره تحریمهای بیشتر احتمالی علیه روسیه صحبت خواهد کرد.
بایدن به خبرنگاران گفت: «ما همیشه آماده تحریمهای بیشتر هستیم. من این هفته با اعضای G7 در مورد آنچه که قرار است انجام دهیم یا ندهیم صحبت خواهم کرد.
لولا داسیلوا: زلنسکی و بایدن به اندازه پوتین در جنگ اوکراین مقصر هستند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، نامزد پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری برزیل میگوید ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و همتای روس او یعنی ولادمیر پوتین، مسئولیت یکسانی در قبال جنگ اوکراین دارند.
لولا که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ رئیس جمهوری برزیل بوده در خصوص وضعیت اوکراین به مجله تایم گفت: «من میبینم که هر وقت زلنسکی صحبت میکند مورد حمایت قرار میگیرد و تمام نمایندگان اروپایی او را تشویق میکنند. این در حالیست که این مرد {زلنسکی} به اندازه پوتین مسئول جنگ است.»
داسیلوا همچنین بایدن را در پیش آمدن این شرایط مقصر دانست. رئیس جمهوری پیشین برزیل که احتمالا بار دیگر به قدرت باز خواهد گشت در این خصوص گفت: «جو بایدن باید از نفوذ سیاسی خود استفاده میکرد و با پوتین به صورت مستقیم گفتگو میکرد. بایدن میتوانست از پیش آمدن این جنگ اجتناب ورزد نه اینکه با تحریک کردن این مسیر را تسهیل نماید.»
لولا داسیلوا همچنین سیاست گسترده تحریم کشورهای جهان علیه روسیه را بیفایده دانست و افزود: «چنین تحریمهایی فقط اوضاع را بدتر میکند. امروز در جهان مردم به دلیل این جنگ باید مبلغ بیشتری برای قبضهای خود بپردازند. در نتیجه شما کشورهای مختلف را با این تحریمها مجازات میکنید، شما بشریت را مجازات میکنید.»
وزیرخارجه اوکراین: اگر کشوری در اروپا از تحریم نفت روسیه حمایت نکند، در جنایات مسکو شریک است
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین از کشورهای اروپایی خواست که از ممنوعیت خرید نفت روسیه حمایت کنند. آقای کولبا در یک پیام ویدیویی که در صفحه توییتر خود قرار داده خطاب به کشورهای اروپایی گفت: «اگر کشوری در اروپا وجود دارد که به مخالفت با تحریم نفت روسیه ادامه دهد، دلیل خوبی وجود دارد که بگوییم این کشور در جنایات روسیه در خاک اوکراین شریک است.»
دیپلماتهای سوئدی به سفارت این کشور در کییف بازگشتند
توبیاس تیبرگ سفیر سوئد در اوکراین میگوید سفارت این کشور در کییف کار خود را از سر گرفته است.
تیبرگ در حساب توییتری خود با اعلام این خبر اضافه کرد: «تیم سفارت به جایی که به آن تعلق داریم بازگشته. ما در کیف، از اوکراین و شهروندان قهرمان آن حمایت می کنیم؛ مردمی که از آزادی خود دفاع میکنند.»
هفته گذشته ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین هفته گذشته گفته بود که هیئتهای دیپلماتیک ۲۷ کشور دوباره در کییف فعالیت خود را از سر گرفتهاند.
مجارستان: نمیتوانیم ازممنوعیت اتحادیه اروپا بر واردات نفت روسیه حمایت کنیم
پیتر سیجاریتو، وزیر امور خارجه مجارستان میگوید کشورش نمیتواند از تحریم پیشنهادی اتحادیه اروپا بر واردات نفت خام روسیه حمایت کند چرا که این سیاست امنیت انرژی بوداپست را با مشکل مواجه میکند.
سیجارتو در یک پیام ویدیویی که در حساب فیسبوکی خود به اشتراک گذاشته همچنین گفت: «مجارستان تنها در صورتی میتواند با این اقدامات موافقت کند که واردات نفت خام از روسیه از طریق خط لوله از تحریمها مستثنی شود.»
رئیس جمهوری مکزیک: به تحریمها علیه روسیه نمیپیوندیم
آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهوری مکزیک میگوید دولت او تحریمهایی را که به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین علیه مسکو وضع شده، اجرا نمیکند.
آقای لوپز اوبرادور در یک کنفرانس خبری با اشاره به این مطلب اضافه کرد: «ما می خواهیم بی طرف بمانیم و به تحریمها نمیپیوندیم.»
او همچنین از مسکو و کییف خواست که با یکدیگر برای حل اختلافات خود گفتگو کنند.
دستگاه امنیتی ارتش اوکراین: روسیه ۹ مه در ماریوپل رژه نظامی برگزار میکند
سازمان امنیت ارتش اوکراین (گور) میگوید روسیه برای برگزاری یک رژه نظامی در روز ۹ مه در بندر ماریوپل آماده میشود. نهم مه، سالروز شکست ارتش آلمان نازی و تصرف برلین از سوی متفقین و بهویژه ارتش سرخ شوروی است.
به گفته این نهاد اطلاعاتی، سرگی کیرنکو، معاون مدیر اداره ریاست جمهوری روسیه برای برگزاری این مراسم وارد شهر ماریوپل شده است.
بندر استراتژیک ماریوپل بیش از دو ماه است که در محاصره کامل نیروهای روسیه قرار داد. کارخانه آزوفاستال، آخرین سنگر نظامیان اوکراینی، با وجود مقاومت گسترده در حال تخلیه شدن از غیرنظامیان است.
روسیه: محمولههای تسلیحاتی ناتو برای اوکراین، هدف مشروع ما است
سرگی شویگو، وزیر دفاع روسیه درباره ارسال سلاح ناتو به اوکراین هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری تاس آقای شویگو گفت ما حرکت محمولههای مهمات را رصد میکنیم و هر سلاحی برای نیروهای مسلح اوکراین یک هدف مشروع برای ما است.
از زمان جدی شدن احتمال حمله روسیه به اوکراین در ماه ژانویه، کشورهای عضو ناتو کمکهای نظامی به اوکراین را به شدت افزایش دادند.
ضربه سنگین غرب به نفت روسیه
همزمان با اعلام کلیات طرح کمیسیون اروپا برای به صفر رساندن وابستگی اعضای اتحادیه اروپا به نفت روسیه، قیمت جهانی نفت از مرز ۱۰۹ دلار فراتر رفت.
کمیسیون اروپا روز چهارشنبه اعلام کرد که در تلاش است تا طرح توقف واردات نفت خام روسیه در ۶ ماه آینده و قطع ورود محصولات نفتی فرآوری شده روسیه به اتحادیه اروپا را تا پایان سال ۲۰۲۲ پس از حصول اجماع در میان ۲۷ کشور عضو این اتحادیه به اجرا بگذارد. بدین ترتیب، با لحاظ تخفیفهایی در مورد مجارستان و اسلواکی، وابستگی سایر اعضای اتحادیه اروپا به نفت روسیه تا پایان سال جاری میلادی به صفر خواهد رسید.
در پی اعلام این خبر، بهای هر بشکه نفت پایه برنت در جریان داد و ستدهای روز چهارشنبه از ۱۰۵ دلار تا ۱۰۹ دلار و ۶۵ سنت صعود کرد ولی سپس تا ۱۰۸ دلار و ۵۶ سنت عقبنشینی کرد. با این حال، قیمت جهانی نفت روز چهارشنبه ۳.۳ درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح در ۶ روز گذشته رسید.
روسیه چقدر از نفت مورد نیاز اروپا را تامین میکرد؟
بر اساس دادههای اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) روسیه به عنوان بزرگترین منبع نفت خام اتحادیه اروپا، تامین کننده حدود یک چهارم مجموع واردات ۲۷ کشور عضو این اتحادیه است.
آژانس بینالمللی انرژی نیز گزارش داده که در میان اعضای اتحادیه اروپا، هلند، آلمان و لهستان بزرگترین وارد کنندگان نفت خام روسیه هستند. چنان که هلند در نوامبر گذشته روزانه ۷۴۸ هزار بشکه نفت از روسیه خریداری کرده است. این میزان واردات نفت خام روسیه برای آلمان ۵۵۵ هزار بشکه در روز و برای لهستان نزدیک به ۳۰۰ هزار بشکه در روز بوده است.
اما طی ۱۲ ماهه سال ۲۰۲۱، آلمان با واردات ۳۴ درصد از نفت مورد نیاز خود از روسیه، بزرگترین وارد کننده اروپایی نفت خام از روسیه بوده و در مجموع ۲۳.۶ میلیارد دلار به این کشور پرداخته است. لهستان و هلند نیز در رتبههای بعدی قرار گرفته و به ترتیب ۱۴.۷ و ۱۱.۴ میلیارد دلار صرف واردات نفت خام روسیه کردهاند.
عایدی روسیه از فروش نفت به اروپا چقدر بود؟
مطابق اعلام بانک مرکزی روسیه، این کشور طی سال ۲۰۲۱ در مجموع ۱۱۰.۲ میلیارد دلار از محل صادرات نفت خام درآمد داشته است. این در شرایطی است که مقصد نزدیک به ۵۲ درصد نفت خام صادراتی روسیه، کشورهای عضو اتحادیه اروپا بودهاند.
همچنین مقصد اصلی حدود ۵۱ درصد از صادرات ۶۸.۷ میلیارد دلاری فرآوردههای نفتی روسیه در سال ۲۰۲۱ نیز کشورهای عضو اتحادیه اروپا بودهاند که هلند، فرانسه و آلمان در صدر قرار داشتهاند.
بدین ترتیب، اگر طرح کمیسیون اروپا برای به صفر رساندن وابستگی کشورهای عضو اتحادیه به نفت و فرآوردههای نفتی روسیه اجرا شود، بر پایه درآمد ارزی روسیه در سال ۲۰۲۱، ۹۲.۳ میلیارد دلار از آن خواهد کاست. این رقم معادل ۱۹ درصد مجموع صادرات نفتی و غیرنفتی روسیه در سال ۲۰۲۱ است. این رقمی است که اتحادیه اروپا برای هزینهکرد آن و تامین نفت و فرآوردههای مورد نیاز خود به سراغ سایر تامین کنندگان اصلی نفت این اتحادیه یعنی نروژ، عراق، نیجریه، عربستان سعودی، قزاقستان، لیبی، ایالات متحده، بریتانیا، آذربایجان و الجزایر خواهد رفت.