غربی ها همچنان به حمایت تسلیحاتی خود از اوکراین در جنگ این کشور با روسیه ادامه می دهند.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، حمایت نظامی آمریکا و اروپا از اوکراین برای مقابله با روسیه در جنگی که  پنجاهمین روز خود را پشت سر گذاشته است، همچنان ادامه دارد.

آمریکا در جدیدترین اقدام به اوکراین هواپیمای نظامی و قطعات هواپیما داده است.

نروژ نیز به اوکراین موشک های دفاعی داده است. 

در همین حال، انگلیس نیز به اوکراین توپخانه می دهد.

 

 

جدیدترین تحولات

 

ژاپن رسماً عنوان «مطلوب‌ترین کشور» برای تجارت با روسیه را لغو کرد

ژاپن همزمان با اعمال تحریم‌ها علیه روسیه برای حمله به اوکراین، روز چهارشنبه به طور رسمی عنوان وضعیت تجاری «مطلوب‌ترین کشور» را برای روسیه لغو کرد.

سلب عنوان تجاری روسیه در چهارچوب اقدامات اخیر توکیو علیه مسکو است و بخشی از قالب تحریم‌هایی است که نخست‌وزیر، فومیو کیشیدا ماه گذشته آغاز آن را اعلام کرد. این مجازات‌ها همچنین شامل اخراج هشت دیپلمات و بازرگان روسی از ژاپن بوده است.

لغو عنوان تجاری «مطلوب‌ترین کشور» به معنی آن است که ژاپن در تجارت با روسیه محدودیت‌های بیشتری قائل شده و تعرفه‌های سنگین‌تری بر واردات از این کشور اعمال کند.

انتظار می‌رود لغو وضعیت تجاری که در پارلمان ژاپن تصویب شد، به همراه سایر تحریم‌ها فشار بر روسیه را تشدید کند، اما این اقدامات همچنین می‌تواند موجب انتقام‌جویی از سوی مسکو شود.

 

ماریوپل در آستانه سقوط

نیروهای روسی در روز چهارشنبه در حال تشدید حملات خود در شرق و جنوب اوکراین مشاهده شده‌اند و آن گونه که خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، به نظر می‌رسد که بندر راهبردی ماریوپول اوکراین پس از حدود دو ماه محاصره هم‌اکنون در آستانه سقوط است.

یکی از فرماندهان نظامی اوکراینی که هنوز با سربازانش در کارخانه عظیم فولاد آزوفستال، آخرین سنگر ماریوپل در حال مقاومت در برابر نیروهای روسی است، در حساب فیس‌بوک خود نوشت: «شاید این آخرین روزهای زندگی ما باشد، یا شاید هم آخرین ساعات زندگی ما».

 

نبرد در نزدیکی مجتمع فولاد آزوفستال در نزدیکی بندر ماریوپل اوکراین

سرگی ولینا، از تیپ ۳۶ نیروی دریایی اوکراین نیز در فیس‌بوک نوشت: «دشمن ۱۰ برابر از ما قدرتمندتر است. از همه رهبران جهان می‌خواهیم که به ما کمک کنند. از آنها می‌خواهیم که ما را به قلمرو کشور ثالث ببرند.»

وزارت دفاع اوکراین بامداد چهارشنبه اعلام کرد که ارتش روسیه بیشترین تلاش خود را برای تصرف شهر ماریوپل و ادامه حمله در نزدیکی کارخانه فولاد آزوفستال متمرکز کرده است.

روسیه هنوز در مورد تحولات روز چهارشنبه اظهار نظر نکرده است. جدایی‌طلبان طرفدار روسیه در منطقه دونتسک که ماریوپول در آن واقع شده، ادعا کردند که پنج سرباز اوکراینی مدافع کارخانه فولاد، سلاح‌های خود را زمین گذاشته و تسلیم شده و ۱۴۰ غیرنظامی نیز از منطقه خارج شده‌اند.

 

بیش از ۵ میلیون آواره

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد که از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه تاکنون بیش از ۵ میلیون نفر از این کشور گریخته‌اند.

 

نروژ به اوکراین موشک میسترال داد

دولت نروژ روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۱۰۰ فروند موشک ضد هوایی طراحی فرانسوی را برای مقابله با روسیه به اوکراین اهدا کرده است.

وزارت دفاع نروژ با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «این کمک مالی که قبلاً انجام شده مربوط به پرتابگرهای میسترال با حدود ۱۰۰ موشک است که تاکنون بر روی کشتی‌های نیروی دریایی نروژ مستقر بوده است.»

میسترال موشک زمین‌به‌هوای بسیار کوتاه‌برد است که از اواخر دهه ۱۹۸۰ به دست گروه صنایع دفاعی ماترا ساخته شد. پس از آن ماترا با شرکت اروپایی «ام‌بی‌دی‌ای» ادغام گردید.

در پایان ماه مارس، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در یک سخنرانی ویدئوکنفرانسی در برابر نمایندگان پارلمان نروژ، از اسلو درخواست کرده بود «ناسماس»، سامانه مدرن پدافند موشکی را که توسط شرکت دفاعی و هوافضای کونگزبرگ نروژ تولید می‌شود، به کشورش بدهد.

بیورن آریلد گرام، وزیر دفاع نروژ گفت: «موشک (میسترال) قرار است از ارتش نروژ خارج شود، اما همچنان یک سلاح مدرن و کارآمد است که برای اوکراین کاربرد زیادی خواهد داشت.»

وی افزود: «کشورهای دیگر نیز سامانه‌های تسلیحاتی مشابهی را اهدا کرده‌اند.»

از زمان آغاز تهاجم روسیه تاکنون نروژ حدود ۴ هزار سلاح ضد تانک از نوع ام۷۲ و سایر تجهیزات نظامی کوچک را به اوکراین عرضه کرده است.

 

اوکراین از توافق با روسیه بر سر ایجاد راهروی خروج غیرنظامیان از ماریوپل خبر داد

یک مقام اوکراینی روز چهارشنبه گفت که توافقی با روسیه در مورد ایجاد کریدور بشردوستانه برای خروج غیرنظامیان از بندر محاصره شده ماریوپل در جنوب شرقی اوکراین حاصل شده است. این نخستین توافق در این زمینه از روز شنبه تاکنون بوده است.

ایرینا ورشچوک، معاون نخست‌وزیر اوکراین در پیام‌رسان تلگرام نوشت: «ما موفق شدیم به توافق اولیه (با روس‌ها) بر سر  گذرگاه بشردوستانه برای (خارج کردن) زنان، کودکان و سالمندان دست پیدا کنیم.»

این گذرگاه به سمت شهر زاپوریژیا در جنوب اوکراین ایجاد شده است.

خانم ورشچوک تاکید کرد: «با توجه به وضعیت فاجعه بار در ماریوپل، ما امروز تلاش خود را در این جهت متمرکز کرده‌ایم.»

روس‌ها در روزهای اخیر به حملات خود در شرق اوکراین شدت بخشیده‌اند و به همین دلیل از روز شنبه تاکنون هیچ توافقی برای ایجاد کریدور حاصل نشده بود.

بر اساس آمار رسمی اوکراین، از زمان آغاز جنگ در ۲۴ فوریه، در مجموع ۳۰۰ هزار اوکراینی از طریق کریدورهای بشردوستانه از شهر خود خارج شده‌اند.

 

روسیه برای تسلیم ماریوپل ضرب الاجل جدید تعیین کرد

روسیه روز چهارشنبه ضرب الاجل جدیدی برای نیروهای اوکراینی در شهر ماریوپل تعیین کرد. تهاجم روسیه به شرق اوکراین و ماریوپل در روزهای گذشته شدت بیشتری یافته است و مسکو تلاش می‌کند تا با پیروزی در این مناطق عدم موفقیتش در شهرهای بزرگ اوکراین را جبران کند. 

وزارت دفاع روسیه روز گذشته از نیروهای اوکراینی در شهر مایوپل خواسته بود به «مقاومت احمقانه خود» پایان دهند و سلاح‌هایشان را زمین بگذارند. 

روسیه در هشت هفته حمله نظامی به اوکراین در اشغال کی‌یف، پایتخت و سایر شهرهای بزرگ این کشور ناکام مانده است. به این ترتیب مسکو با افزایش حملات در شرق اوکراین تلاش می‌کند ناکامی های نظامی خود را جبران کند. 

حمله روسیه به اوکراین، بزرگترین حمله نظامی در اروپا از زمان پایان جنگ جهانی دوم است. از زمان آغاز جنگ تا کنون نزدیک به ۵ میلیون نفر از اوکراین گریخته‌اند.

 

لاوروف: مرحله جدیدی از جنگ آغاز شده است

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز سه‌شنبه گفت که «مرحله جدیدی» از جنگ در اوکراین آغاز شده است. سخنان وزیر خارجه روسیه در حالی بیان می‌شود که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین دوشنبه شب از آغاز «نبرد دنباس» و تهاجم روسیه به شرق کشورش سخن گفته بود. 

مقامات روسیه می‌گویند که روز سه‌شنبه «ده‌ها حمله هوایی و موشکی» علیه مواضعی در شرق اوکراین انجام دادند. فرماندار اوکراینی منطقه لوهانسک در همین راستا زندگی در این منطقه را «جهنم» خواند. وی ضمن دعوت از شهروندان برای فرار از منطقه تاکید کرد که درگیری‌ها به طور «بی‌وقفه» ادامه دارد. 

 

 

آمریکا و متحدان این کشور درباره وضعیت اوکراین با یکدیگر گفتگو کردند 

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید می‌گوید جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا رهبران متحدان این کشور روز سه‌شنبه درباره تلاش‌های جاری در اوکراین از جمله نیاز به ارائه کمک‌های اقتصادی و بشردوستانه به این کشور با یکدیگر بحث و گفتگو کردند. 

ساکی به خبرنگاران گفت که بایدن و متحدان همچنین درباره تلاش‌ها برای پاسخگو کردن روسیه به خاطر حمله به اوکراین با یکدیگر گفتگو کردند. 

 

بایدن می گوید آمریکا توپخانه بیشتری به اوکراین خواهد فرستاد

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در پاسخ به خبرنگارانی که در نیوهمپشایر از او پرسیدند قصد دارد توپخانه بیشتری به اوکراین ارسال کند یا خیر، پاسخ «بله» داد.

پیشتر بریتانیا هم وعده داده بود که با گسترش حملات روسیه به اوکراین، لندن توپخانه بیشتری برای اوکراین خواهد فرستاد.  

 

رسانه‌های روسی می‌گویند ۱۲۰ غیرنظامی کارخانه فولاد آزوف‌ستال ماریوپل را ترک کردند

تلویزیون دولتی روسیه گزارش داده که حدود ۱۲۰ غیرنظامی که در کنار کارخانه فولاد آزوف‌ستال ماریوپل زندگی می‌کنند از طریق مسیرهای بشردوستانه این منطقه را ترک کرده‌اند. 

حملات گسترده روسیه در هفته‌های اخیر شرایط بغرنجی را در منطقه کارخانه آزوف‌ستال ایجاد کرده و نیروهای روسی هر روز حلقه محاصره را برای نیروهای مقاومت اوکراینی تنگ‌تر کرده‌اند. 

خبرگزاری اینترفاکس روسیه همچنین گزارش داده که با این حال هیچ جنگجوی اوکراینی اولتیماتوم روسیه مبنی بر تسلیم سلاح‌های خود و ترک کارخانه در ازای وعده حفظ جان را نپذیرفته‌است. 

 

چهار کشته و ۱۴ زخمی در خارکیف در پی گلوله‌باران نیروهای روسی

دفتر دادستانی منطقه خارکیف می‌گوید در اثر حملات موشکی جدید روسیه، دست‌کم ۴ نفر کشته و ۱۴ نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند. 

همچنین بر اساس اعلام مقام‌های محلی بیش از ۱۰ ساختمان مسکونی و چندین گاراژ و سوپرمارکت نیز آسیب جدی دیده‌اند. 

 

شولتس: پوتین مسئول وقوع جنایات جنگی در اوکراین است

اولاف شوتلس، صدراعظم آلمان می‌گوید، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه مسئول جنایات جنگی در اوکراین است. جنگی که تاکنون به کشته شدن هزاران غیرنظامی در اوکراین انجامیده است. 

آقای شولتس همچنین در ادامه با اشاره به اینکه تهاجم روسیه به اوکراین نقض آشکار قوانین بین‌المللی است در گفتگو با خبرنگاران گفت: «کشتن هزاران غیرنظامی جنایت جنگی است و رئیس جمهور روسیه مسئولیت آن را بر عهده دارد.»

 

بریتانیا تسلیحات توپخانه بیشتری به اوکراین ارسال می‌کند

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا می‌گوید با ورود تجاوز روسیه به فاز جدید، انگلیس سلاح‌های توپخانه بیشتری به اوکراین خواهد داد.

جانسون همچنین در ادامه افزود: «با شروع مرحله جدیدی از جنگ، آنها نیاز به حمایت با توپخانه بیشتری دارند و این چیزی است که ما به آنها خواهیم داد؛ ضمن اینکه به حمایت‌های خود در ابعاد مختلفی ادامه خواهیم داد.»

 

دبیرکل سازمان ملل خواستار آتش بس چهار روزه در اوکراین شد

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، حمله جدید روسیه را محکوم کرد و خواستار آتش بس چهار روزه همزمان با آغاز هفته مقدس ارتدوکس شد.

گوترش به خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت: «به جای جشن زندگی جدید، عید پاک امسال مصادف با حمله روسیه در شرق اوکراین است.»

او در ادامه خوستار آتش‌بس بشردوستانه ۴ روزه شد و افزود:«تمرکز شدید نیروها و قدرت آتش این نبرد را ناگزیر خشونت‌بارتر، خونین‌تر و ویرانگرتر می‌کند». ا

گوترش گفت که سازمان ملل در حال ارائه طرح‌های دقیق به همه طرف‌های درگیری است و آماده ارسال کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه به ماریوپل، خرسون، دونتسک و لوهانسک است.

 

تحریم‌های جدید کانادا علیه نزدیکان پوتین 

کانادا می‌گوید تحریم‌های جدیدی را علیه ۱۴ تن از نزدیکان ولادمیر پوتین از جمله دو دختر او اعمال می‌کند. 

ملانی جولی، وزیر امور خارجه این کشور با اعلام این مطلب همچنین تاکید کرد که کانادا در کنار مردان و زنان شجاع اوکراینی که در مقابل روسیه ایستاده و برای آزادی خود می‌جنگند می‌ماند. او همچنین در ادامه گفت: «ما با هماهنگی با متحدان خود همچنان به تحمیل هزینه‌های سنگین بر رژیم روسیه ادامه خواهیم داد و بی‌وقفه اقدامات آنها را پاسخ می‌دهیم. آنها باید پاسخگوی جنایات خود باشند.» 

 

روسیه دیپلمات‌های هلند و بلژیک را از مسکو اخراج می‌کند

وزارت امور خارجه روسیه می‌گوید ۲۱ دیپلمات از بلژیک و ۱۵ دیپلمات هلندی را به دلیل اظهارات تند علیه روسیه اخراج می‌کند. مسکو همچنین نماینده لوکزامبورگ را احضار و به او هشدار داده که ممکن است کرملین تصمیم بگیرد سفیر این کشور را از مسکو اخراج کند. 

در مقابل و در مجموع از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، کشورهای اروپایی بیش از ۳۰۰ کارمند سفارت‌های روسیه را اخراج کرده‌اند.

 

تبادل ۷۶ اسیر جنگی اوکراینی با نیروهای روس

ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین می‌گوید روسیه ۶۰ سرباز و ۱۶ غیرنظامی را در یک مبادله اسرای جنگی به کی‌یف تحویل داده است. 

این پنجمین تبادل اسرای جنگی از ابتدای آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین میان این دو کشور است. ورشچوک اشاره‌ای به این نکته نکرده که اوکراین در مقابل چه تعداد نیروی روس را آزاد کرده است. مقام‌های روسی هم هنوز در این خصوص اظهار نظری نکرده‌اند. 

 

درخواست رئیس جمهوری مولداوی از مردم این کشور برای عدم استفاده از نمادهای روسی 

مایا ساندو، رئیس جمهوری مولدواوی در یک نشست خبری از مردم این کشور خواست تا در جشن‌های ۹ مه که به مناسبت پیروزی در جنگ جهانی دوم برگزار می‌شود از نمادهای روسی استفاده نکنند. 

ساندو همچنین در ادامه افزود: «غیر ممکن است که خاطره زندگی‌هایی که برای صلح و جنگ غیرانسانی کنونی داده شده است را در یک نماد ترکیب کنیم.»

ساندو در انتخابات سال ۲۰۲۰ به عنوان سیاستمداری طرفدار غرب جانشین ایگور دودون شد که روابط نزدیکی با روسیه داشت. دودون با اشاره به روبان مشکی و نارنجی که به نماد نظامی میهن پرستی روسیه تبدیل شده از مردم مولداوی خواسته با وجود جریمه‌هایی که ممکن است از سوی دولت علیه آنها اعمال شود، با این روبان در راه‌پیمایی‌های ۹ مه شرکت کنند. 

 

 

کمک ۲۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به شرکت‌هایی که از تحریم روسیه آسیب دیده‌اند

کمیسیون اروپا طرحی آلمانی را تایید کرد که بر اساس آن به شرکت‌های اروپایی که در اثر تحریم‌های روسیه با مشکلات اقتصادی رو به رو شده‌اند ۲۰ میلیارد یورو کمک می‌کند.

همچنین بر اساس این طرح ۸۳۶ میلیون یورو نیز کمک دولتی به لهستان برای بخش کشاورزی این کشور اعطا می‌شود.

 

سازمان ملل درباره حق وتوی اعضای دائم شورای امنیت بحث می‌کند

سازمان ملل متحد قرار است در مورد پیشنهادی بحث کند که از پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی ایالات متحده، روسیه، بریتانیا، چین و فرانسه می‌خواهد تا هرگونه استناد به حق وتوی خود را توضیح دهند و آن‌را توجیه کنند. 

انجام اصلاحات در ساختار شورای امنیت سازمان ملل برای سالها مطرح بوده اما طرفداران این تغییرات حملات روسیه به اوکراین را دلیل اصلی طرح دوباره و جدی‌تر آن در سازمان ملل دانسته‌اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.