اسپانیا اعلام کرد که در قبال استقرار موشک های اسرائیلی در مراکش قاطعانه عمل خواهد کرد.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، استقرار سامانه های موشکی ساخت رژیم اشغالگر توسط مراکش در نزدیکی اسپانیا خشم شدید مادرید را برانگیخت.

در همین زمینه روزنامه اسپانیایی "ال کانفیدنشال" نوشت که دولت این کشور به شیوه ای غیرمعمول تصمیم گرفت به گزارش هایی که حاکی از قصد مراکش برای استقرار یک سامانه موشکی ساخت رژیم اسرائیل در شهرهای شمالی مجاور سئوتا و ملیله است، "قاطعانه" پاسخ دهد.

این روزنامه نوشت: «اسپانیا همیشه در رابطه با روابط با مراکش به شیوه‌های دیپلماتیک پاسخ داده است، اما این بار با شدت فوق‌العاده پاسخ داده است» با توجه به اینکه پاسخ اسپانیا هشداری به همسایه مراکشی است.

نمایندگان حزب راست افراطی "جعبه" در مورد گزارش روزنامه "اسپانول" مبنی بر اینکه مراکش در پاسخ به تقویت نظامی اسپانیا در منطقه، موشک های اسرائیلی را در تنگه مستقر خواهد کرد، سوالی را از دولت اسپانیا ارائه کردند.

بر اساس این گزارش، مراکش در نظر دارد سیستمی را در مکان هایی مانند طنجه و نادور که شهرهایی در شمال مراکش در نزدیکی سئوتا و ملیله هستند نصب کند.

این روزنامه خاطرنشان کرد که گام مراکش در پاسخ به تقویت حضور ارتش اسپانیا در این دو شهر، علاوه بر صخره ولز د لا گومرا، صخره الحوسیما و مجمع الجزایر چاوارناس، انجام می شود. که مناطق نزدیک به مراکش هستند،" با اشاره به اینکه حزب "جعبه" یک سوال پارلمانی ارائه کرد و خواستار پاسخ شد. نامه ای از دولت در مورد آنچه به عنوان "تهدید مراکش" می بیند.

این روزنامه افزود که دولت اسپانیا معمولاً به بهانه عدم افشای اطلاعات یا یادآوری روابط رسمی خوب با رباط به چنین سؤالاتی پاسخ نمی دهد، اما این بار با پاسخی کوتاه اما مهم پاسخ داد.

 دولت در پاسخ رسمی به سوال نمایندگان، از طریق خوزه مانوئل آلبارز، وزیر امور خارجه، گفت: «دولت از تمامیت ارضی اسپانیا دفاع می کند و در صورت نقض آن قاطعانه عمل خواهد کرد».

این روزنامه در نظر گرفت که بخش دوم پاسخ، «اقدام قاطع» در گفتمان دیپلماتیک اسپانیا در قبال مراکش قابل توجه است.

تهدید به "پاسخ قاطع" از سوی اسپانیا در حالی مطرح می شود که مادرید در تلاش است تا روابط خود را با رباط پس از بحرانی که در آوریل گذشته بین دو کشور به وجود آمد، پس از ورود ابراهیم غالی، رهبر جبهه پولیساریو به اسپانیا، بازگرداند. رفتاری که رباط آن را «مخالف حسن همجواری» می‌دانست و تأیید می‌کرد که غالی «با اسناد جعلی و هویت فرضی» از الجزایر وارد اسپانیا شده است.

تا زمان حمله مراکش در سال ۱۹۷۵ میلادی، اسپانیا قدرت استعماری در صحرای غربی بود. اسپانیا مدت‌ها تلاش کرده تا موضع نرمی در برابر مراکش اتخاذ کند. این کشور ضمن تلاش برای رسیدن به روابط نزدیک با مراکش در موضوعات کلیدی از جمله کنترل مهاجرت، از یک راه‌حل مذاکره‌ای تحت نظارت نیروی حافظ صلح سازمان ملل در این منطقه حمایت کرده است.

مراکش دهه‌ها با جبهه پولیساریو که خواهان استقلال صحرای غربی است جنگید تا اینکه در سال ۱۹۹۱ میلادی آتش‌بسی با میانجی‌گری سازمان ملل میان دو طرف درگیر امضا شد؛ آتش‌بسی که اخیرا در سری تبادل آتش‌ها میان این دو طرف نقض شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.