شاهین تأکید کرد:ما باید به این واقعیت عادت کنیم که تا ۱۰ سال آینده باید با ویروس زندگی کنیم.

به گزارش جماران، درحالی‌که شرکت فایزر- بیون‌تک بر روی واکسن مخصوص سویه اومیکرون کار می‌کند، اوگور شاهین، یکی از سازندگان واکسن کرونا و مدیر و یکی از بنیان‌گذاران شرکت بیون‌تک با بیان اینکه جهان برای مقابله با انواع آینده ویروس کرونا آماده‌تر می‌شود، گفت: «ما باید به این واقعیت عادت کنیم که تا ۱۰ سال آینده باید با ویروس زندگی کنیم.»

آقای شاهین در مصاحبه‌ای با خبرگزاری فرانسه گفت در حال حاضر سویه‌های دیگر این ویروس در جهان در حال گسترش است. ویروس کرونا به جهش خودش ادامه خواهد داد. ما مدام در حال یادگیری بیشتر هستیم و بهتر از همیشه برای مقابله با این ویروس آماده‌ایم.

به نظر آقای شاهین پس از گذر از موج سویه دلتا و حالا اومیکرون، بیو‌ن‌تک برای مقابله با سویه‌های احتمالی آینده بهتر از قبل عمل خواهد کرد و نحوه مواجهه با این ویروس را بهتر می‌داند.

اوگور شاهین گفت انتظار می‌رود اولین داده‌های آزمایشی برای واکسن‌های سازگار با اومیکرون در ماه مارس منتشر شود. او در گفتگو با نشریه بیلد آلمان از وارد بازار شدن سرم طی ماه‌های آوریل و مه خبر داد؛ این درحالیست که بسیاری از کشورها نسبت به تقلیل محدودیت‌ها کرونایی اقدام کرده اند یا آن‌را در آینده نزدیک در برنامه دارند. به عنوان نمونه آلمان، کشوری که این محقق در آن فعالیت می‌کند قرار است از ۲۰ مارس و آغاز فصل بهار بخش عمده‌ای از محدودیت‌های کرونایی را لغو کند. فرانسه و بریتانیا پیش‌تر نسبت به سبک‌تر کردن محدودیت‌ها اقدام کرده‌اند، تصمیمی که طی یکی دو روز گذشته در هلند، اتریش و سوئیس هم اجرایی شده است.

 

شش کشور آفریقایی در راه ساختن واکسن کووید ۱۹

همزمان تلاش مشترک برای ساختن واکسن کووید در ۶ کشور آفریقایی آغاز می‌شود. سازمان جهانی بهداشت روز جمعه ۱۸ فوریه از برنامه‌ای برای تولید واکسن‌ در این کشورها خبر داد. این واکسن‌ها حاوی پیام رسان (ARNm) خواهند بود.

آفریقای جنوبی، مصر، کنیا، نیجریه، سنگال و تونس ۶ کشور منتخب سازمان جهانی بهداشت برای این برنامه هستند تا قاره آفریقا که تاکنون محدودیت‌هایی بسیاری را در دسترسی به واکسن تجربه کرده است بتواند به کمک واکسن‌های بومی، نه‌تنها به جنگ ویروس کرونا، که به جنگ بیماری‌های شایع دیگر در این منطقه از دنیا برود.

تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در این باره تاکید کرد:‌«پاندمی کووید ۱۹ بیش از هر موضوع دیگری به‌ما ثابت کرد که تکیه بر تنها چند شرکت برای تهیه کالاهای مورد نیازعموم در سطح جهان، ایده‌ای خطرناک و محدود کننده است.»

او در ادامه، بهترین راه مقابله با وضعیت اضطراری بهداشتی فعلی و دسترسی همگانی به سلامت و بهداشت را افزایش ظرفیت تولید مناطق مختلف دنیا دانست. به‌اعتقاد دبیر کل سازمان جهانی بهداشت همه مناطق و کشورهای جهان باید قادر باشند مایحتاج دارویی و پزشکی خود را تهیه و تولید کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.