نفی حقوق زنان مسلمان به نام حفظ به اصطلاح بی طرفی، برگ انجیری است برای جریان سازی بیشتر تعصب و زن ستیزی ضد مسلمانان علیه زنان مسلمان است.
به گزارش جماران به نقل از سی ان ان، قانونگذاران فرانسوی ماه گذشته به ممنوعیت پوشیدن حجاب زنان و دختران در حین ورزش رای دادند - به جهانیان یک بار دیگر نشان دادند که وقتی نوبت به سیاست زدگی بیشتر، هدف قرار دادن و نظارت بر زنان مسلمان اروپایی، انتخاب های لباس و بدن ما می رسد، فرانسه در لیگی از زنان قرار دارد.
سنای فرانسه با این استدلال که بیطرفی در زمین بازی الزامی است، به ممنوعیت استفاده از حجاب در مسابقات ورزشی رای مثبت داد.
مجلس علیای فرانسه به این مسئله رای داد که پوشیدن نمادهای مذهبی آشکار برای شرکت در رویدادهای ورزشی ممنوع است و به صراحت اعلام کردند که پوشیدن حجاب در مسابقات ورزشی دیگر نباید تکرار شود. آنها مدعی شدند که حجاب میتواند ایمنی ورزشکاران را به خطر بیاندازد.
مجلس فرانسه با ۱۶۰ رأی موافق و 143 رای مخالف، اصلاحیهای را تصویب کرد که در آن «پوشیدن حجاب در مسابقات ورزشی» ممنوع است.
این اصلاحیه که توسط گروه راستگرای جمهوری خواهان (LR) ارائه شده بود، با این استدلال که روسری ایمنی ورزشکاران را به مخاطره میاندازد و بی طرفی در ورزش باید رعایت شود، اشاره به روسری (حجاب) را که بسیاری از زنان مسلمان آن را به عنوان پوشش خود در جامعه انتخاب میکنند، به این طرح افزود.
متن طرحی که بیان می کند روسری "ممکن است ایمنی ورزشکاران را به خطر بیندازد" به صراحت اعلام کرده است که هدف آن "ممنوعیت استفاده از روسری در مسابقات" ورزشی است.
این طرح تصویب شده در سنا قرار است توسط کمیسیونی متشکل از اعضای مجلس سنا و مجلس ملی بررسی شود. این بدان معناست که طرح اصلاحیه پیشنهادی قابل ابطال و بازنگری است.
در متنی که میگوید "همه شهروندان در انجام دین خود آزاد هستند"، آمده است: "در مورد استفاده از نمادهای مذهبی یک ابهام قانونی وجود دارد. دولت باید قوانین را به وضوح تعریف کند. ما ممکن است باشگاه هایی را ببینیم که از نمادهای مذهبی خاصی حمایت می کنند."
هنوز مشخص نیست که آیا این ممنوعیت برای بازی های المپیک 2024 پاریس اجرا می شود یا نه.
کمیته برگزاری المپیک به درخواست خبرگزاری فرانسه برای اظهار نظر در این باره پاسخی نداده است.
در فرانسه، زنان مسلمان از حقوق انسانی خود برای پوشیدن لباسی که انتخاب می کنند، استفاده می کنند این یک خطر براى امنیت آنها تلقی می شود. تلاش فرانسه برای این کار یک پروژه نژادپرستانه و استعماری است ، این پروژه آسیب های اسلام هراسی را به زنان مسلمان وارد می کند.
در واقع، اجبار زنان به برداشتن حجاب زن ستیزانه و نفرت انگیز است.
به گزارش سی ان ان، ممنوعیت پیشنهادی با مخالفت دولت امانوئل ماکرون مواجه شد و قانونگذاران فرانسوی نسبت به «عدم اراده» دولت برای توقف آنچه ادعا می کنند «توسعه اسلام گرایی در ورزش» است، ابراز «تأسف» کردند.
این در حالی است که انتخابات ریاستجمهوری آتی در ماه آوریل برگزار میشود، جایی که سیاست داخلی فرانسه همچنان به سمت راست حرکت میکند و بسیاری از شهروندان مسلمان و جوامع رنگین پوست در معرض لفاظیهای سیاسی تفرقهانگیز و سمی درباره اسلام، مهاجرت و نژاد قرار میگیرند.
تنها در دو سال دیگر، فرانسه میزبان بازیهای المپیک است که قرار است کشورها را در نمایشی متحد از فراگیری در صحنه جهانی گرد هم بیاورد. ک ممنوعیت تفرقهانگیز و تبعیضآمیز حجاب تنها به روشنگری بیشتر در مورد اینکه چقدر فرانسه از ساختن یک دولت چندفرهنگی مدرن ناراحت است، میتابد.
قانون پیشنهادی اکنون توسط مجلس شورای ملی مورد بازنگری قرار خواهد گرفت که انتظار می رود مجلس حرف آخر را بزند. همه اینها به این معنی است که در حال حاضر به زنان مسلمانی که با حجاب ورزش می کنند فرصت بیشتری برای انجام این کار داده شده است، زیرا در وضعیت فعلی از تصویب این لایحه جلوگیری شده است.
به گفته مرکز تحقیقاتی پیو،کشور فرانسه خانه تقریباً 5.7 میلیون مسلمان و بزرگترین جمعیت مسلمان در اروپا است. طبق آمار Statista، تا سال 2019، 31 درصد از زنان مسلمان فرانسوی با حجاب بودند، بنابراین این ممنوعیت ورزشی تأثیر عمیقی بر بسیاری از زنان خواهد داشت. با این حال، قانونگذاران فرانسوی تصمیم گرفتهاند به مسیر خطرناک برخورد با جمعیت مسلمان کشور و بهویژه زنان مسلمان فرانسوی ادامه دهند.
به گفته بسیاری از زنان مسلمان ، تلاش برای ممنوع کردن حجاب زنان مسلمان در حین ورزش را بهعنوان برداشتن صفحهای از کتاب بازی طالبان افغانستان با محروم کردن زنان از نمایندگی خود میدانند. این ممنوعیت چیزی فراتر از محروم کردن زنان از انجام ورزش است. ممنوعیت حجاب ورزشی یک عمل غیرانسانی است، و موجب به حداقل رساندن حضور زنان و پاک کردن زنان مسلمان فرانسوی از صحنه اجتماع است که حجاب را انتخاب می کنند و زنان مسلمان را هدف اسلام هراسی جنسیتی و نفرت جناح راست مورد تایید دولت قرار می دهد.
یکى از زنان در مصاحبه با سى ان ان مى گوید من یکی از سه مبارز زن مسلمان بریتانیایی و هوادار پرشور فوتبال هستم که خود را "سه حجابی" می نامند. تابستان گذشته، در کنار آمنه عبداللطیف و هدی جواد، من طومارى را راهاندازی کردم که در آن از اتحادیه فوتبال انگلیس، دولت بریتانیا و شرکتهای فناوری میخواستم تا برای محرومیت مادامالعمر نژادپرستان از فوتبال، پس از آزار و اذیت سه بازیکن جوان سیاهپوست انگلیس در فینال یورو در ومبلی مقابل ایتالیا تلاش کنند. این کمپین 1.2 میلیون امضا جمع آوری کرده است. در عرض 48 ساعت پس از شروع طومار ما، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در پارلمان ایستاد و دولت خود را متعهد کرد که برای تحقق خواسته های ما تلاش کند. کمپین ما در بریتانیا خبرساز شد و توجه رسانه های جهانی را به خود جلب کرد. با این حال، اگر ما سه زن مسلمان فرانسوی بودیم، احتمالاً اجازه ورود به فضای عمومی یا سیاسی جریان اصلی کشور را به همان شیوه - صرفاً به دلیل داشتن حجاب - نداشتیم.
در سال 2010، فرانسه اولین کشور در اروپا شد که حجاب تمام صورت موسوم به نقاب را در فضاهای عمومی از جمله حمل و نقل عمومی و پارک ها، خیابان ها و ساختمان های اداری ممنوع کرد. زنانی که در فضای عمومی با نقاب دستگیر می شوند با جریمه 150 یورویی مواجه می شوند و توسط پلیس دستگیر می شوند.
در ماه مه 2020، زمانی که فرانسه، مانند بسیاری از کشورهای اروپایی و جهان، استفاده از ماسک صورت را در برخی مکانها مانند حملونقل عمومی اجباری کرد تا از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کند، ممنوعیت پوشش کامل صورت در فرانسه به قوت خود باقی ماند. به این معنا که در حالی که شهروندان فرانسوی طبق قانون موظف به پوشاندن صورت خود بودند، زنان مسلمان فرانسوی که صورت خود را با نقاب می پوشانند همچنان با احتمال جریمه شدن و دستگیری توسط پلیس مواجه بودند.
در سال 2018، کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که ممنوعیت فرانسه نقض دین است و می تواند زنان مسلمان را با "حبس کردن آنها در خانه هایشان، جلوگیری از دسترسی آنها به خدمات عمومی و به حاشیه راندن آنها" تحت تاثیر قرار دهد.
سال ۲۰۱۹ میلادی کمیسیون ملی مشاوره حقوق بشر فرانسه، ۶۰ درصد زنان مسلمانی که حجاب داشتند گزارش داده بودند که به دلیل مذهبشان مورد تبعیض قرار گرفته اند.
وقتی صحبت از حجاب و نحوه لباس پوشیدن زنان مسلمان به میان می آید، ناهماهنگی شناختی گسترده ای در جمهوری فرانسه وجود دارد، مى بینیم که یک مجله معروف مد «وُگ» پس از انتشار پستی در اینستاگرام از «جولیا فاکس» بازیگر و مدل در حال ورود به نمایش هفته مد مردان در پاریس با کت چرم بالنسیاگا با روسری مشکی و عینک آفتابی به اشتراک گذاشت و به عنوان متن آن نوشته بود: «بله به روسری».
این پست با واکنش کاربران اینستاگرام مواجه شد و آنان از مجله «وُگ» به دلیل اتخاذ یک استاندارد دوگانه و تمجید از فاکس به خاطر پوشیدن روسری در کشوری که به طور فعال زنان مسلمان را از این کار منع میکند انتقاد کردند در نهایت مجله «وُگ» بعداً پست اینستاگرام را حذف کرد.
این یک ریاکاری است که فرانسه باید با آن دست و پنجه نرم کند، نفی حقوق زنان مسلمان به نام حفظ به اصطلاح بی طرفی، برگ انجیری است برای جریان سازی بیشتر تعصب و زن ستیزی ضد مسلمانان علیه زنان مسلمان، زنان مسلمان فرانسوی به سادگی دیگر از آن حمایت نمی کنند، و همچنین بسیاری از زنان مسلمان در خارج از فرانسه نیز چنین نیستند، ما مجموعاً این را نژادپرستی و اسلام هراسی می خوانیم. فوتبال و ورزش متعلق به همه ماست - هر طور که ما لباس بپوشیم. اجازه دهید ما بازی کنیم.
فرانسه پیشتر نیز سال گذشته با اصلاحیهای بر لایحه جنجالی تفکیک که دختران زیر ۱۸ سال را از پوشیدن حجاب در اماکن عمومی منع میکرد، خشم [مسلمانان را]برانگیخته بود.
لایحه موسوم به «تقویت احترام به مبانی نظام جمهوری» با انتقادهایی در شبکههای اجتماعی مواجه گشت و شاهد آغاز کارزار «دست از حجاب من بردار» شد.