نخستین مورد از ابتلا به بیماری دو گانه «فلورونا» که آمیخته ای از ویروس کرونا و آنفولانزاست، در سرزمین های اشغالی به ثبت رسید.
به گزارش جماران، روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارنوت نوشت که نخستین مورد از ابتلا به بیماری دو گانه «فلورونا» که آمیخته ای از ویروس کرونا و آنفولانزاست، در سرزمین های اشغالی به ثبت رسید.
به نوشته این روزنامه فردی که مبتلا به این بیماری دوگانه شده است یک زن است که هفته جاری به زایشگاه رابین مراجعه کرده است.
به گفته پزشکان حال این زن جوان که واکسن نزده خوب است و انتظار می رود که امروز جمعه مرخص شود.
به گفته این پزشکان این زن دارای عوارض بیماری حاد نبود و به محض آن که به زایشگاه رسید، تست کرونا و آنفولانزا داد که هر دو مثبت از آب در آمد.
هنوز مشخص نیست که ابتلا به این دو ویروس کرونا و آنفولانزا باعث به وجود آمدن بیماری خطرناک تری می شود یا و نیز هنوز مشخص نیست که آیا بیماران دیگری نیز در سرزمین های اشغالی مبتلا به فلورونا هستند یا خیر.
سرزمین های اشغالی هفته گذشته شاهد موجی از مبتلایان به آنفولانزا شد به طوری که بیمارستان ها تا کنون نزدیک به 1848 بیمار را درمان کرده اند. همچنین در حالی نخستین مورد ابتلا به فلورونا ثبت می شود که روز چهارشنبه چهار هزار مورد ابتلا به کرونا در سرزمین های اشغالی ثبت شده است.این تعداد بالاترین تعداد ابتلای ثبت شده از ماه سپتامبر تا کنون به شمار می رود.
کرونا در اروپا
دولت فرانسه روز پنجشنبه از لغو موقت محدودیتهای سفر مرتبط با جشنهای پایان سال میلادی برای آن دسته از اتباع بریتانیایی خبر داد که قصد عبور از این کشور برای بازگشت به محل سکونت خود در نقاط مختلف اروپا را دارند.
این رویکرد تازه در حالی از سوی وزارت کشور فرانسه اعلام شد که محدودیتهای جدید مرتبط با موج تازه همهگیری بیماری کووید۱۹ در این کشور باعث سردرگمی مسافران بریتانیایی شده است.
بر اساس بیانیه وزارت کشور فرانسه، دستورالعملهایی مبنی بر مدارا و آسانگیری به نیروهای پلیس مرزی ابلاغ شده تا بواسطه آن اتباع بریتانیا بتوانند بدون مشکل و دردسر به محل سکونت خود در نقاط مختلف اروپا بازگردند.
موج تازه همهگیری بیماری کووید۱۹ در پی افزایش بیسابقه موارد ابتلا به نوع جهش یافته ویروس کرونا موسوم به اومیکرون در اروپا که با بازگشت محدودیتهای بعضا شدید و کم سابقه طی ماههای اخیر همراه شده بسیاری از اتباع بریتانیایی ساکن در اروپا را که برای گذراندن جشنهای سال نو میلادی به کشور خود سفر کردهاند به دردسر انداخته است.
این افراد با توجه به محدودیتهای تازه اعمال شده از سوی بسیاری از کشورهای اروپایی برای بازگشت به محل اقامت و کار خود با مشکل مواجهاند.
در همین راستا راه عبور رانندگان بریتانیایی از تونل مانش که قصد عبور از فرانسه برای عزیمت به محل سکونت خود در دیگر نقاط اروپا را دارند از روز چهارشنبه از سمت بریتانیایی تونل مسدود شده است.
شرکت کشتیرانی «پی اند او» در بریتانیا نیز بر اساس محدودیتهای قبلی کرونایی به مسافران خود اعلام کرده بود که تنها افرادی که اقامت فرانسه را دارند اجازه ورود به این کشور را خواهند داشت.
حال آنکه کاهش محدودیتها و تصمیم موقت دولت فرانسه برای تسهیل عبور مسافران بریتانیایی از این کشور تا حدی مشکلات را برای این دسته از مسافران حل کرده است.
مسافران بریتانیایی مقیم فرانسه و نیز مسافرانی که برای عزیمت به نقاط دیگر اروپا از قطارهای یورواستار استفاده میکنند نیز مشمول محدودیتهای سفر اعلام شده از سوی دولت فرانسه در خصوص اتباع کشور بریتانیا نخواهند شد.
وزارت امور خارجه بریتانیا روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که به نحوی فوری از دولت فرانسه خواسته است تا در خصوص سفر اتباع خود به این کشور شفاف سازی کند.
در بیانیه وزارت امور خارجه بریتانیا همچنین از اتباع این کشور خواسته شده بود که پیش از سفر برای دریافت اطلاعات لازم و ضروری با شرکتهای هواپیمایی مشورت کنند.
دولت فرانسه از هجدهم دسامبر به این سو به دلیل افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید۱۹ هرگونه سفر به بریتانیا و یا از بریتانیا به این کشور را مستلزم ارائه دلایل قانع کننده اعلام کرده بود.
بر پایه گزارش وزارت کشور فرانسه، شهروندان بریتانیایی هماکنون «اتباع کشور ثالث» محسوب میشوند؛ بر اساس این دستهبندی ترانزیت اتباع کشورهای ثالث به یکی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا از طریق خاک فرانسه طبق آنچه در نظر گرفته شده مجاز نیست.
اومیکرون گونه غالب در فرانسه شد
گونه جهش یافته اومیکرون همانند اغلب کشورهای اروپایی در فرانسه هم به ویروس غالب و عامل اصلی موارد تازه ابتلا به بیماری کووید۱۹ تبدیل شد.
نهاد ناظر بر بهداشت و سلامت عمومی در فرانسه با اشاره به پیشرفت قابل توجه بیماری کووید۱۹ در پی شیوع گسترده اومیکرون در این کشور، روز جمعه رسما اعلام کرد که این سویه جهش یافته ویروس کرونا عامل اصلی اغلب موارد تازه ابتلا به بیماری کووید است.
در تازهترین گزارش هفتگی این نهاد دولتی آمده است: ۶۲.۴ درصد از تستهای مثبت غربال شده نشان از انطباق بیماری افراد مبتلا با ویژگیهای سویه اومیکرون دارد؛ در حالی که این میزان برای هفته ماقبل آخر ماه جاری میلادی ۱۵ درصد تشخیص داده شده بود.
پیشرفت این سویه جهش یافته ویروس کرونا در فرانسه آنگونه که مقامات این کشور میگویند و بویژه به دلیل قدرت سرایت بیشتر آن قابل انتظار بود زیرا پیشتر در کشورهای دیگر اروپایی نظیر پرتغال و بریتانیا نیز به ویروس غالب تبدیل شده بود.
افزایش سریع و غافلگیرکننده موارد ابتلا به بیماری کووید۱۹ زیر سایه انتشار گسترده سویه اومیکرون در فرانسه سبب شد تا این کشور روزهای چهارشنبه و پنجشنبه گذشته بیش از ۲۰۰ هزار مورد جدید ابتلا را شناسایی و ثبت کند.
بیمارستانهای فرانسه هماکنون ۱۸ هزار و ۳۲۱ بیمار مبتلا به کووید۱۹ را پذیرش کردهاند که از این میان ۱۹۲۲ مورد تنها بین روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در مراکز درمانی بستری شدهاند.
شمار بیماران کرونایی که به دلیل شدت بیماری و وخامت حال عمومی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای فرانسه نگهداری میشوند ۳ هزار و پانصد نفر گزارش شده است.
از سوی دیگر، خیز دوباره همهگیری بیماری و گسترش سویه اومیکرون در فرانسه سبب شد تا کیتهای خودآزمایی کووید۱۹ به قفسههای سوپرمارکتها در این کشور راه یابد.
بدین ترتیب شهروندان فرانسوی از این پس در فروشگاههای بزرگ به کیتهای آزمایش تشخیص سریع کرونا موسوم به «تستهای آنتیژنیک» دسترسی خواهند داشت.
این در حالیست که میزان تشخیص این نوع کیتها بر اساس آنچه پیشتر کارشناسان آمریکایی و اروپایی گفته بودند و نیز با توجه به ویژگیهای ویروس جهش یافته شاید آنچنان قابل اعتماد نباشد.
یکی از مشتریان کیتهای یاد شده که طی یک ساعت صدها نمونه آن در سوپرمارکتها فروخته شد میگوید: «این روش با آنکه نمیدانم چقدر قابل اعتماد است اما نسبت به صف کشیدن برای انجام آزمایش پی سی آر زمان کمتری را میگیرد.»
بیوسینکس، از تولید کنندگان مهم کیتهای تشخیص بیماری در واکنش به بالا رفتن قابل توجه تقاضا حدود دویست کارمند موقت را برای پاسخگویی به نیاز مشتریان استخدام کرده است.
از سوی دیگر، بالا گرفتن بحثها در پارلمان فرانسه برای تصویب طرح تبدیل گذرنامه سلامت به گواهینامه واکسیناسیون که انتقادهایی را در میان مخالفان واکسیناسیون اجباری برانگیخته، سبب شده تا وزارت کشور تدابیر امنیتی برای حفاظت فیزیکی از نمایندگان پارلمان را افزایش دهد.
ژرالد دارمنن، وزیر کشور فرانسه از نیروهای پلیس خواسته است که مقابل دفاتر و منازل نمایندگان پارلمان به گشتزنی مداوم بپردازند تا بدین ترتیب خطر هرگونه تهدید و توهین علیه آنها را خنثی کنند.
چندین نماینده از حزب حاکمِ «جمهوری به پیش» به رهبری امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه طی روزهای اخیر هدف حمله و توهین منتقدان طرح یاد شده قرار گرفته بودند.