بالا گرفتن دوباره بحران کرونا در بسیاری از کشورهای اروپایی در آستانه سال نوی میلادی موجب ناامیدی بسیاری از مشاغلی شده است که این فصل زمان رشد درآمد آنهاست.

به گزارش جماران، جمهوری چک و اسلواکی محدودیت‌های جدید کرونایی را از دوشنبه ۲۲ نوامبر به اجرا گذاشتند. طبق تصمیمات جدید که با هدف مهار موج جدید ویروس کرونا اتخاذ شده افراد واکسینه نشده اجازه ورود به هتل‌ها، بارها، رستوران‌ها، کلوپ‌ها و آرایشگاه‌ها را نخواهند داشت و از شرکت در بسیاری از مراسم عمومی از جمله تماشای مسابقات در ورزشگاه ها منع شده‌اند.

طبق مقررات جدید تنها افراد واکسینه شده یا افرادی که پس از ابتلای به کووید بهبودی کامل یافته‌اند اجازه ورود به این اماکن را خواهند داشت و نشان دادن تست منفی پی سی آر از این پس کفایت نمی‌کند.

این دو کشور شرقی اروپا در حالی دست به این اقدام زده‌اند که کشورهمسایه‌شان اتریش، از روز گذشته قرنطینه کامل افراد واکسینه نشده را در دستور کار قرار داده است. با این حال براتیسلاوا گزینه سه هفته قرنطیه کامل را تحت بررسی دارد. «ادوارد هگر» نخست وزیر اسلواکی قرار است احتمال اجرایی شدن چنین گزینه ای را در جلسه این هفته کابینه مطرح کند.

بالا گرفتن دوباره بحران کرونا در بسیاری از کشورهای اروپایی در آستانه سال نوی میلادی موجب ناامیدی بسیاری از مشاغلی شده است که این فصل زمان رشد درآمد آنهاست.

در همین حال مخالفان واکسیناسیون که تعدادشان در اروپا قابل توجه است، عصر دوشنبه در اعتراض به تصمیم دولت چک، به خیابان‌های پراگ آمدند. معترضان با سر دادن شعارهایی خواستار احترام دولت به «آزادی» افراد شدند. آنها که تعدادشان به چند صد نفر می‌رسید با حمل تصاویر رهبران کشورشان آنها را به «خیانت» متهم کردند. این تظاهرات اعتراضی در مقایسه با اعتراض‌های اخیر در هلند و بلژیک بدون درگیری و خشونت بود.

آمارها نشان می‌دهد که نزدیک ۷۰ درصد افرادی که در جمهوری چک به گونه سخت کووید ۱۹ دچار شده‌اند واکسن دریافت نکرده‌اند؛ این میزان در اسلواکی حدود ۸۰ درصد ثبت شده است.

۵۸ درصد کل ساکنان جمهوری چک تاکنون دو دوز واکسن خود را دریافت کرده‌اند. این میزان در اسلواکی کمی بیش از ۴۵ درصد است. میانگین واکسیناسیون در سطح اتحادیه اروپا ۶۵.۵ درصد است.

موج جدید ویروس کرونا در بحبوبه انتقال سیاسی قدرت در این کشور و پس از انتخابات ماه اکتبر روی داد، دوره‌ای که به اعتقاد بسیاری با سهل انگاری و جدی نگرفتن پروتکل های بهداشتی و افزایش تجمعات همراه بود.

در همین حال، نتیجه آزمایش پی سی آر «ژان کاستکس» نخست وزیر فرانسه مثبت شد. دفتر نخست وزیری فرانسه دوشنبه شب با صدور بیانیه‌ای از قرنطینه شدن ۱۰ روزه آقای کاستکس و تغییر برنامه و لغو دیدارهای حضوری او خبر داد.

ژان کاستکس دوشنبه بعدازظهر از مثبت شدن تست کرونای دختر ۱۱ ساله‌اش با خبر شد. او که همراه با تعدادی از اعضای کابینه‌اش برای دیدار با مقامات بلژیکی در بروکسل حضور داشت بلافاصله آزمایش داد که نتیجه مثبت بود.

«الکساندر دی کرو» نخست وزیر بلژیک و چهار وزیر این کشور در کنار تعدادی از وزرای فرانسوی از جمله «ژرار دارمنن » وزیر کشور و «فلورانس پارلی»  وزیر دفاع که در جریان این سفر ژان کاستکس را همراهی می‌کردند تست پی سی آر داده‌اند و تا مشخص شدن نتیحه قرنطینه هستند.

ژان کاستکس دو دوز واکسن خود را در ماه‌های مارس و ژوئن دریافت کرده بود و تاکنون به کووید ۱۹ مبتلا نشده بود. نخست وزیر۵۶ ساله فرانسه پیش‌تر دوبار بواسطه تماس با فرد مبتلا به کووید، تست داده بود اما هر بار نتیجه منفی بود. ژان کاستکس اولین دوز واکسن آسترازنکای خود را ماه مارس گذشته مقابل دوربین‌های تلویزیونی دریافت کرد. دوز دوم دریافتی او هم واکسن آسترازنکا بوده است.

با این حال طی روزهای گذشته انتقادات بسیاری از ژان کاستکس در مورد رعایت پروتکل‌های بهداشتی مطرح شده بود. آقای کاستکس اخیرا در جریان کنگره شهرداران فرانسه با مدعوین دست داده بود. تصاویری از او بدون ماسک در این اجلاس منتشر شده بود که سخنگوی دولت بعدا سعی در توجیه آن کرد. با این حال برخی رسانه‌های فرانسوی از نخست وزیر بعنوان «شاگرد بد» رعایت پروتکل ها یاد کردند.

بنا بر اعلام دفتر نخست وزیری، ژان کاستکس تنها علائم خفیفی از خود نشان داده و در حال حاضر حال عمومی او خوب است. ژان کاستکس از چهارشنبه گذشته دیداری با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه که او هم پیش تر به کووید مبتلا شده بود، نداشته است.

«ژان لوک ملانشون» رهبر حزب «فرانسه سرکش» و از رقبای احتمالی انتخابات ماکرون در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور به ابتلای نخست وزیر به کووید ۱۹ واکنش نشان داد و تاکید کرد که واکسینه شدن افراد در برابر کووید ۱۹ کل مسئله را حل نمی‌کند. این چهره اپوزیسیون خواستار رایگان شدن مجدد تست پی سی آر برای همه شد.

رشد مجدد موارد ابتلا به کووید در برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه طی روزهای گذشته بر نگرانی‌ها افزوده است. این در حالیست که جشن‌های پیش روی کریسمس و همچنین کارزار انتخاباتی آتی می‌تواند بر شدت شیوع این بیماری بیفزاید. با این حال همچنان بخشی از جامعه فرانسه در کنار همتایان اروپایی خود با واکسن زدن مخالفند.

در تحولی دیگر، دفتر منطقه‌ اروپای سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که پیش‌بینی‌های این نهاد بین‌المللی حکایت از آن دارد که با روند رو به رشد شمار مبتلایان به کرونا در اروپا، این منطقه تا بهار سال آینده با جانباختن ۷۰۰ هزار نفر دیگر به علت ابتلا به این بیماری مواجه خواهد شد.

به گزارش یورونیوز، بنابراین در صورت تحقق پیش‌بینی دفتر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت شمار جانباختگان بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در اروپا تا بهار سال آینده از مرز ۲ میلیون نفر خواهد گذشت.

از همین رو دفتر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت از شهروندان اروپایی خواست برای کاهش شمار مبتلایان واکسینه شوند و مقررات بهداشتی را رعایت کنند. این نهاد همچنین بر رعایت فاصله اجتماعی برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا تأکید کرد.

هانس کلوگ، مدیر دفتر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت گفت که موضوع همه‌گیری کرونا در سراسر اروپا و آسیای مرکزی «بسیار جدی» است.

او با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که «اروپا با زمستانی چالش‌برانگیز روبرو است اما نباید ناامید بود» زیرا «دولت‌ها، مسئولان بهداشت و شهروندان می‌توانند اقدام‌ها قاطعی برای مهار بیماری کرونا انجام دهند.»

دفتر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت که حوزه فعالیتش تا آسیای مرکزی امتداد دارد، در گزارش خود اعلام کرد که مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در هفته گذشته در این منطقه به ۴ هزار و ۲۰۰ نفر در روز افزایش یافته که دو برابر میزان ثبت شده در پایان ماه سپتامبر است.

در حال حاضر شمار جانباختان بر اثر ابتلا به کرونا در منطقه اروپا به ۱.۵ میلیون نفر رسیده است.

دفتر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت در ادامه از «سویه دلتای ویروس کرونا که سریع منتقل می‌شود»، «کاهش اقدامات محدودکننده» و «واکسینه نشدن بخش بزرگی از جمعیت اروپا» به عنوان ۳ عامل افزایش مرگ و میرها بر اثر ابتلا به کرونا نام برده است.

در بیانیه دفتر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت آمده است: «ما می‌توانیم انتظار داشته باشیم که فشار زیاد یا فوق‌العاده روی تخت‌های بیمارستانی در ۲۵ کشور منطقه اروپا، و استرس شدید یا فوق‌العاده در بخش مراقبت‌های ویژه در ۴۹ کشور از ۵۳ کشور در این منطقه از هم‌اکنون تا اول مارس ۲۰۲۲ وجود داشته باشد.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.