هکرهای پاکستانی در زمان پیشروی طالبان و به قدرت رسیدن این گروه حساب های افراد مرتبط با دولت وقت افغانستان را هدف قرار دادند.
به گزارش جماران، فیسبوک اعلام کرد که فعالیت یک گروه هکری مستقر در پاکستان را که همزمان با پیشرویها و قدرتگیری طالبان در افغانستان، حسابهای افراد مرتبط با دولت وقت و نیروهای امنیتی افغانستان را هدف میگرفتند، مسدود و خنثی کرده است.
شبکه اجتماعی فیسبوک روز سهشنبه ۱۶ نوامبر فاش کرد این گروه مستقر در پاکستان با نام «ساید کپی» (SideCopy) از «طعمههای عاشقانه» برای فعالیتهای خود استفاده میکرده است. هکرها با وانمود کردن این که زنان جوان در پلتفرم هستند سعی میکردند به صفحات اشخاصی که مدنظرشان بود دسترسی پیدا کنند.
مدیران شرکت متا، شرکت مادر فیسبوک، جزییاتی از انگیزه نهایی این گروه را اعلام نکرد اما گفت که این حملات متوجه «کسانی بود که با دولت افغانستان، ارتش و مجریان قانون در کابل ارتباط داشتند.»
تکنیک اصلی هکرها که بهعنوان فیشینگ شناخته میشود، اشتراکگذاری لینکها و هدایت طعمههایشان به سایتهای حاوی نرمافزارهای مضر و یا تشویق آنان به دانلود برنامههای چت دستکاری شده بود. به گفته فیسبوک اوج کارزار این هکرها بین ماه آوریل و اوت بود.
کابل، پایتخت، روز یکشنبه ۱۵ اوت ۲۰۲۱ میلادی به دنبال خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان بدست طالبان سقوط کرد و این گروه پس از ۲۰ سال کنترل این کشور را دوباره بدست گرفتند.
هکرها همچنین بهعنوان بخشی از حملات فاش شده از سوی فیسبوک، با راهاندازی فروشگاههای جعلی برنامههای موبایل، وبسایتهای قانونی را بهخطر انداختند تا بتوانند با اعتبار فیسبوک طعمههای خود را به دام اندازند.
به گزارش یورونیوز،«ساید کپی» همچنین بهدنبال این بود که قربانیان خود را به دانلود برنامههای حاوی بدافزار بهعنوان بخشی از تلاشی که «دارای ویژگیهای بارز یک عملیات با منابع خوب و مداوم بود و در عین حال کسانی را که پشت آن هستند، پنهان میکرد، وادار کند.»
شرکت فیسبوک ارقامی درباره تعداد حسابهای احتمالی تحت حمله یا ماهیت اطلاعات هک شده ارائه نکرده است.
این گروه مستقر در کالیفرنیا همچنین گفت که هکرهای دخیل در عملیات افغانستان را «حذف» کرده است.