این قرص زمانی مفید است که تا پنج روز بعد از شروع علائم مصرف شود. آزمایش‌ها نشان داده‌اند که این دارو در بیماران بستری با حال وخیم تأثیری ندارد.

به گزارش جماران، آژانس دارویی اروپا در حال بررسی صدور مجوز دارویی در بازار اروپاست که توسط یک شرکت آمریکایی تولید شده و می‌تواند جلوی روند شدید بیماری کرونا را بگیرد. این دارو خطر مرگ بر اثر کرونا را به شکل قابل توجهی کاهش می‌دهد.

سه هفته پیش، شرکت آمریکایی ام اس دی (Merck Sharp & Dohme)  با تولید دارویی برای معالجه کرونا، گامی بزرگ در راه غلبه بر مرگ و میر ناشی از این بیماری برداشت. تحقیقات انجام شده روی داروی  "مولنوپیراویر" (Molnupiravir) نشان می‌دهد که این دارو خطر ابتلای شدید به بیماری و مرگ بر اثر آن را به نصف کاهش می‌دهد.

داروی "مولنوپیراویر" آنزیمی را هدف قرار می‌دهد که ویروس از آن استفاده می‌کند تا به منظور تکثیر، کد ویروسی خود را کپی کند. طراحی این دارو به گونه‌ای است که خطاها را به داخل کد ژنتیکی ویروس وارد می‌کند.

 آژانس دارویی اروپا (EMA) در حال بررسی صدور مجوز آن در بازار اروپا است. این نهاد یک سری داده‌ها را در مورد کیفیت، ایمنی و اثربخشی عامل ضد ویروسی Molnupiravir بررسی می‌کند. طبق اولین نتایج به دست آمده داروی یاد شده اثر ویروس کرونا را در بدن تضعیف می‌کند و می‌تواند از بستری شدن بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ او به شکل موثری جلوگیری کند.

داروی Molnupiravir نقطه عطف امیدبخشی در تحقیقات دارویی به شمار می‌رود که با همکاری دو شرکت آمریکایی (MSD) و (Ridgeback Biotherapeutics)  ساخته شده است. این دارو یک مزیت بزرگ دارد؛ آنرا می‌توان به صورت قرص مصرف کرد.

اما این قرص زمانی مفید است که تا پنج روز بعد از شروع علائم مصرف شود. آزمایش‌ها نشان داده‌اند که این دارو در بیماران بستری با حال وخیم تأثیری ندارد.

در همین حال،دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در دومین روز از نشست بین‌المللی بهداشت در برلین از احتمال پیروزی بشریت بر همه‌‌گیری کرونا گفت وتاکید کرد که «امروز بشریت شانس و فرصت‌های زیادی برای شکست همه‌گیری کرونا در اختیار دارد.»

این نشست که میزبان نمایندگان صدها کشورعضو سازمان ملل متحد است روز سه شنبه ۲۶ اکتبر خاتمه پیدا می کند. محور اصلی گفتگوها در این نشست یافتن راهکاری برای پایان دادن به همه گیری کرونا در جهان است.

تدروس آدهانوم گبریسوس همچنین در این نشست اعلام کرد که «تغییرات آب و هوایی و گسترش شیوه های کشاورزی نوین و صنعتی مهم ترین عامل پدیدآمدن همه گیریهای جدید در سال های آینده» خواهد بود.

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در سخنان خود «هدف کنونی» سازمان تحت امرش را «واکسیناسیون بیش از ۷۰ درصدی جمعیت تک تک کشورهای جهان تا پیش از شش ماهه اول سال ۲۰۲۲ میلادی» خواند.

تدروس آدهانوم گبریسوس گفت که هدف کوتاه مدت « دست کم واکسیناسیون بیش از ۴۰ درصد از شهروندان تمام کشورهای جهان» تا پایان سال جاری میلادی است. وی افزود درصورتی سازمان بهداشت جهانی به این دو هدف می رسد که «دولتها در سراسر جهان نسبت به امواج تازه گسترش ویروس کرونا هشیار باشند.»

وی از تمامی کشورهای ثروتمند و صنعتی جهان که اغلب عضو گروه ۲۰ نیز هستند خواست تا از اهدای واکسن‌های کرونا به کشورهای در حال توسعه و فقیرتر دریغ نکنند. تمام کشورهای ثروتمند و صنعتی جهان موفق شده اند بیش از ۴۰ درصد شهروندانشان را واکسینه کنند.

تدروس آدهانوم گبریسوس بار دیگر از تولیدکنندگان واکسن های کرونا خواست تا فرمول ساخت را بصورت رایگان در اختیار تمام شرکت های داروئی قراردهند تا مبارزه با همه گیری کرونا روند سریع تری پیدا کند.

ویروس کرونا تا کنون جان بیش ۴.۹ میلیون نفر از شهروندان کره زمین را گرفته است. بیش از دو سال است که جهان با همه گیری کرونا روبرو است. از آغاز این همه‌ گیری، بیش از ۲۴۲ میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا در سراسر جهان ثبت شده است. اولین بار ویروس در میانه‌های ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ در ووهان چین کشف شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی قرص ضد کرونا
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.