اروپا اعلام کرد که به افغانستان یک میلیارد دلار کمک ارائه می کند تا از فروپاشی اقتصادی و اجتماعی این کشور جلوگیری کند.

به گزارش جماران به نقل از رویترز، «اورزولا فن در لاین»‌ رئیس کمیسیون اروپا سه‌شنبه ۱۲ اکتبر اعلام کرد اتحادیه اروپا یک میلیارد یورو برای یک برنامه کمک به افغانستان بودجه اختصاص داده است.

این خبر همزمان با دیدار نمایندگان اتحادیه اروپا با طالبان در دوحه قطر منتشر شد. قرار است نماینده اتحادیه اروپا تخصیص این بودجه را در نشست گروه ۲۰ که در ایتالیا جریان دارد با دیگر رهبران اقتصادهای ثروتمند در میان بگذارد.»

رئیس کمیسیون اروپا اندکی پیش از ظهر سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما باید برای جلوگیری از فروپاشی عظیم انسانی و اجتماعی-اقتصادی در افغانستان تمام آنچه در توان داریم را به میدان بیاوریم. مردم افغانستان نیاد بهای اعمال طالبان را بپردازند. به همین دلیل این بسته اقتصادی به مردم افغانستان و کشورهای همسایه تعلق دارد که در کمک‌رسانی به آن‌ها در خط مقدم قرار دارند.»

این در حالی است که پیش از این منابع خبری گزارش دادند که مقامات طالبان پس از دیدار و گفت‌وگو با نمایندگان دولت آمریکا در دوحه با نمایندگان اتحادیه اروپا نیز دیدار خواهند داشت. دبیرکل سازمان ملل از عهدشکنی طالبان در ارتباط با حقوق زنان و دختران در افغانستان انتقاد کرده است.

«امیر خان متقی» وزیر خارجه دولت طالبان از قرار گفت‌وگوی نمایندگان این گروه با نمایندگان اتحادیه اروپا سخن گفته است. قرار است این گفت‌وگوها روز سه‌شنبه ۱۲ اکتبر (۲۰ مهر) در دوحه پایتخت قطر برگزار شود.

خبر دیدار و گفت‌وگوی نمایندگان اتحادیه اروپا و طالبان در شرایطی منتشر می‌شود که در واپسین روزهای هفته گذشته، نیروهای طالبان با مقامات آمریکایی نیز دیدار و گفت‌وگو داشته‌اند.

در جریان دیداری که در روزهای شنبه و یکشنبه، نهم و دهم اکتبر در دوحه برگزار شده بود، مسائل امنیتی و از جمله موضوع برخورد با گروه‌های تروریستی در افغانستان در دستور کار نمایندگان آمریکا و مقامات طالبان قرار داشت.

افزون بر آن گفته می‌شود که مقامات آمریکایی به موضوع نقش زنان در جامعه افغانستان نیز در گفت‌وگوهای خود با مقامات طالبان پرداخته‌اند.

خبر دیدار روز سه‌شنبه نمایندگان اتحادیه اروپا با مقامات طالبان در دوحه، توسط دولت قطر نیز تایید شده است. این در حالی است که روز دوشنبه ۱۱ اکتبر نیز دیدارهایی بین مقامات اروپایی با طالبان در دوحه برگزار شده است.

خطر گرسنگی بخش زیادی از مردم افغانستان را تهدید می‌کند. عدم ارسال کمک‌های نوع‌دوستانه یکی از دلایل شرایط دشوار معیشتی مردم افغانستان اعلام شده است.

در همین ارتباط، روز دوشنبه، یاسپر ویک، نماینده ویژه دولت آلمان در امور افغانستان و پاکستان، و مارکوس پوتسل، نماینده سیاسی دولت آلمان در امور افغانستان، با مقامات طالبان در دوحه دیدار داشته‌اند.

هدایت  طالبان را امیر خان متقی، وزیر خارجه این گروه برعهده داشته است. از سوی دیگر گفته می‌شود گروهی از نمایندگان پارلمان بریتانیا نیز در روز ۱۱ اکتبر با مقامات طالبان دیدار کرده‌اند.

موضوع اصلی این دیدارها، ارسال کمک‌های نوع‌دوستانه به افغانستان بوده است. بیش از نیمی از مردم افغانستان برای گذران زندگی خود وابسته به کمک‌های نوع‌دوستانه کشورهای خارجی هستند.

این نخستین دیدارهای رسمی آمریکا و کشورهای اروپایی با نیروهای طالبان پس از خروج نیروهای نظامی خارجی از آن کشور به حساب می‌آید.

وزیر امور خارجه طالبان پس از دیدار با نمایندگان اتحادیه اروپا در کنفرانس خبری گفته است: «فردا ما با نمایندگان اتحادیه اروپا ملاقات خواهیم کرد. ما با نمایندگان سایر کشورها نیز دیدارهای خوب و سازنده‌ای داشته‌ایم.»

امیر خان متقی مدعی شده است که که طالبان خواستار مناسبات حسنه با همه کشورهای جهان هستند. او گفته است: «ما به مناسبات متوازن بین‌المللی باور داریم. ما معتقدیم که مناسبات متوازن می‌تواند مانع از سقوط افغانستان به ورطه بی‌ثباتی گردد.»

انتقاد گوترش از طالبان

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۱۱ اکتبر از عهدشکنی طالبان و عدم پایبندی آن‌ها به وعده تضمین حق مشارکت زنان و دختران در امور اجتماعی انتقاد کرده است.

دبیرکل سازمان ملل در عین حال پرداخت کمک‌های مالی به افغانستان را برای جلوگیری از وقوع یک فاجعه انسانی و بحران اقتصادی الزامی دانسته است.

گفته می‌شود که گرسنگی و فقر بیش از ۱۸ میلیون نفر از شهروندان افغانستان را تهدید می‌کند. حتی در دوره زمامداری اشرف غنی نیز حدود نیمی از مردم افغانستان تنها به پشتوانه دریافت کمک‌های مالی خارجی می‌توانستند به حیات خود ادامه دهند.

گوترش از نمایندگان طالبان خواسته است تا به وعده‌های خود در ارتباط با رعایت حقوق بشر عمل کرده و مانع از فعالیت‌های اجتماعی زنان و دختران در افغانستان نگردند.

نیروهای طالبان برای اداره امور افغانستان و تامین نیازهای جامعه آن کشور از آمریکا درخواست کرده‌اند، دارایی‌های مسدود شده مالی بانک مرکزی آن کشور را آزاد کند.

بسیاری از کشورهای اروپایی و همچنین آمریکا پرداخت کمک‌های مالی به افغانستان را منوط به رعایت حقوق زنان و دختران کرده و از طالبان خواسته‌اند با ایجاد یک دولت فراگیر، از برخورد خشن با اقوام و اقلیت‌های ساکن آن کشور بپرهیزند.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.